Reklama

Reklama

Schodisko

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

Epizódy(8)

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami sleduje osudy rodiny Michaela Petersona zo Severnej Karolíny a podozrivé okolnosti okolo úmrtia jeho manželky Kathleen Petersonovej. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (85)

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Béčkový pisálek brutálně umlátí svoji ženskou, a pak už jen zatvrzele opakuje, že to byla nehoda. Porota ho odsoudí, ale díky procesní vadě je po pár letech na svobodě. Když máš scénář, dobré herce i režii, tak nakonec i ten bič upleteš. 🎬 70% Jo, abych nezapomněl: Sovy nejsou, čím se zdají být. :D ()

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zmapování plusů a minusů amerického a právního systému a jejich absurdit. Zamyšlení nad tím, co nás dělá dobrými. Komplikovaný děj, vrstevnatý příběh, střídání minulosti s budoucností. Jsou zde i různé verze události. Manipulace detektivů, mlčení obviněného. Ukazují se třenice v rodině a nepěkné povahy.  Seriál ukazuje, že každý ve světě má svůj příběh. Obvinění, obhájci, filmoví tvůrci. ()

Reklama

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Výborný seriál ktorý ale musíte chápať v dvoch rovinách. Prvá rovina je prvá polovica ( prvé štyri epizódy ) Potom príde druhá ktorá je vlastne len zhutnená a silná rodinná dráma ktorá ale nemá veľký súvis s prvou časťou. Prvá časť je dokonalá, dramatické krimi a súdne pojednávanie ktoré ukazuje rôzne uhly toho čo sa stalo. Potom sa to zlomí a príde kopec rodinných problémov, flashbackov a silné depresívne výjavy z minulosti. Celý čas vnímate, že niečo visí vo vzduchu a prehodí výhybku tam kam chceme. Chceme vedieť čo sa vlastne stalo a prečo. Žiaľ do konca je to len prestupovanie na mieste a plač jeho detí bude jediné čo ostáva. Samozrejme v rámci dekadentnej depopulačnej vlny je aj tu LGBTI story a samozrejme je úplne zbytočná a násilne nalepená. Takže pád zo schodov začne naprosto famózne a prebieha pravý kriminálny seriál v ktorom cítite, že ide o všetko. Paradoxne v štvrtom diely prebehne súd a už sa to potom len tacká a vlečie, Malo to mať šesť epizód, vyhodiť nepodstatné dejové linky detí Michaela či už vlastné alebo nevlastné. Táto hluchá vata ničí výborný seriál inšpirovaný skutočnými udalosťami. 70 - 80 % ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Niekedy môžete obsadiť akokoľvek dobrých hercov a aj tak výsledok vyjde na hovno. Tak kde je potom problém? V mnohých prípadoch sa jedná o zlý scenár ale tu je scenár silný. Zlý je príbeh. Žena sa nájde mŕtva na schodoch svojho domu, nemá žiadne faktúry lebky a ani odreniny a aj tak je zmasakrovaná. Obvinia jej muža a súdia sa s ním dlhé roky a jeho na koniec aj tak zavrú. Hlavná dejová línia je úžasná, ma taký krimi nádych. Potom však vedľajšie dejové línie (spory sestier) sú dlhé a nudné. Jednoducho to nikoho nezaujíma. Ja som si povedal že no, aspoň sa na konci dozviem kto ju zabil. Počkať, veď to by bolo moc jednoduché a nudné prezradiť divákom ako to skončilo, naopak to ukončime tak nejak bezducho. Keď sa skočila posledná časť ja som bol nahnevaný, pretože pozerám seriál pre to, aby som zistil ako sa to skončí ale ono sa to neskončí! Schodisko je pre mňa totálne sklamanie roka a bohužiaľ jeden z najhorších seriálov, ktoré som kedy videl. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za vyše 8 hodín materiálu sme sa dozvedeli všetko o sexuálnych eskapádách pána Petersona a jeho detí, pomaly každá piata postava je už "kvír", teda psychicky nemocná, ale na konci zistíme, že mi stačil na to všetko článok z wikipedie, aby som sa nedozvedel ani hovno. Niekoľko navrhovaných alternatív vo filme bolo trocha mätúcich, ale ešte chaotickejšie bolo to skákanie v čase, kedy vizuálne niektoré postavy proste vizáž nemenia. Zo vzniknutého materiálu by pokojne mohol vzniknúť jeden dlhší film, veľká časť príbehu je hluchota bez významu k hlavnej linke. Pre potenciálnych divákov tak ostáva len malé varovanie a možno jedna mala návnada: Odpovedí sa síce nedočkáte, ale za to uvidíte Firtha ľúbezne natriasať chlapom vtákmi a dokonca aj lízať rekty! ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (5)

  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě a jejím okolí od 7.6 do 11.2021, rozlehlém a lidnatém hlavním městě Georgie. Ačkoli se příběh téměř výhradně odehrává v Severní Karolíně, štáb se rozhodl natočit seriál v Atlantě z možných logistických důvodů. Díky své příznivé poloze u řeky Chattahoochee, teplému klimatu a také díky pozoruhodnému soutoku různých kultur. (Trajektt)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama