Reklama

Reklama

Schodisko

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

Epizódy(8)

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami sleduje osudy rodiny Michaela Petersona zo Severnej Karolíny a podozrivé okolnosti okolo úmrtia jeho manželky Kathleen Petersonovej. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (84)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepšie obsadených seriálov posledných rokov, konkurovať mu snáď môže iba Big Little Lies. Firth, Collette, Binoche, Turner a v podstate úplne všetci hrajú doslova ako o život, ako by išlo o ten pravý moment, na ktorý celú kariéru čakali. Staircase počas priebehu plní divácke očakávania, to jest vŕšenie záhad, slepé uličky, prekvapenia a podobne, ale aj tak všetci už vopred vieme, že sa pravdy nedopátrame a to hlavné očakávanie splnené nebude. Ale nedá sa povedať, že ide o nefér hru, predsa len na základe informácií si každý môže urobiť svoj vlastný subjektívny názor a vôbec nevadí, že sa bude od diváka k divákovi líšiť. Ja si napríklad myslím, že vraždil/a... ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byl nářez. Zamotaná motanice různých teorií, "pravd", podvodů, důkazů roubovaných podle potřeby a to vše podle skutečné události. Colin zde předvádí s bravurou sobě vlastní, nejednoznačného hlavního hrdinu plného rozporů, záporů i sympatií, všechno v jednom. A kolik lidí o něm vypráví, tolik různých verzí vzniká a jeden, aby se z toho zvencnul. A v tom je podle mě ta největší devíza tohoto seroše. Každý si totiž musí zodpovědět sám, byl to opravdu ON? Nebo ne...? Herecké výkony mě uhranuly a Julliet byla prostě fantastická. Za mě 98% ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Žena spadla ze schodů asi jako jiné narážejí do dveří a story, jak to mohlo probíhat, je velmi slušně natočena s vesměs otravnými herci v čele s krajně neestetickým Colinem Firthem. O co tu ale hlavně jde, jsou úhly pohledu. Jeden z nich - pohled francouzských dokumentaristů - skutečně existuje jako seriál Schody. Nechci ho vidět. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za vyše 8 hodín materiálu sme sa dozvedeli všetko o sexuálnych eskapádách pána Petersona a jeho detí, pomaly každá piata postava je už "kvír", teda psychicky nemocná, ale na konci zistíme, že mi stačil na to všetko článok z wikipedie, aby som sa nedozvedel ani hovno. Niekoľko navrhovaných alternatív vo filme bolo trocha mätúcich, ale ešte chaotickejšie bolo to skákanie v čase, kedy vizuálne niektoré postavy proste vizáž nemenia. Zo vzniknutého materiálu by pokojne mohol vzniknúť jeden dlhší film, veľká časť príbehu je hluchota bez významu k hlavnej linke. Pre potenciálnych divákov tak ostáva len malé varovanie a možno jedna mala návnada: Odpovedí sa síce nedočkáte, ale za to uvidíte Firtha ľúbezne natriasať chlapom vtákmi a dokonca aj lízať rekty! ()

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zmapování plusů a minusů amerického a právního systému a jejich absurdit. Zamyšlení nad tím, co nás dělá dobrými. Komplikovaný děj, vrstevnatý příběh, střídání minulosti s budoucností. Jsou zde i různé verze události. Manipulace detektivů, mlčení obviněného. Ukazují se třenice v rodině a nepěkné povahy.  Seriál ukazuje, že každý ve světě má svůj příběh. Obvinění, obhájci, filmoví tvůrci. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (5)

  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama