Reklama

Reklama

Hoši to Lemon no heja

(TV film)
  • Japonsko 星とレモンの部屋 (viac)

Obsahy(1)

Ičiko už je doma uzavřená přes 18 let. Všechno poznává skrze internet, i další osoby, jako je ona sama. Momentálně si dopisuje s Rjóem, který je také hikikomori, a zrovna když se baví o tom, co ji nejvíc děsí, tak se to stane – zemře jí matka. Co teď? (Zíza)

Recenzie (2)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Tohle téma bych chtěla asi delší a komplexněji podané. Takhle mi to nestačilo. Ano, je to dobré, zajímavý výřez ze složitého života hikikomoriů a jejich rodiny. Dobře zahraný. Svižný. Dokáže to zapůsobit na emoce. Ale chtěla bych víc. Titulky. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Komorné nazeranie režiséra Mitsuhira Fukuia na fenomén hikikomori - úplného odlúčenia sa od spoločnosti. Skrz prepletené životné príbehy Ichiko Sanotaky (Kaho) a Rya (Hio Miyazawa), ktorí spolu komunikujú prostredníctvom chatu, sa film snaží odpovedať na to (alebo aspoň priblížiť dôvody), prečo sa z niekoho vôbec môže stať hikikomori, ako aj to, čo títo ľudia vnútorne prežívajú. Ako na to upozorňuje samotná snímka, ľudia, ktorí sú hikikomori, nie sú "uväznení" iba vo svojich izbách, bytoch či domoch, ale sú predovšetkým väzňami vlastnej hlavy, ktorá im neumožňuje, aby fungovali ako "bežná" spoločnosť. Existenciálne obavy, ktorým čelia, navyše prežívajú oveľa horšie, pretože sa s nimi často nedokážu sami vysporiadať. Režisér Fukui dokáže na túto problematiku veľmi dobre upriamiť pozornosť a zároveň citlivo pracovať s emóciami. Kaho v hlavnej úlohe je vynikajúca a o nič horší nie je ani Hio Miyazawa. Hoshi to Lemon no Heya zo seba dokáže vydolovať maximum. Adekvátne takisto dokáže pracovať s rovinami minulosti a prítomnosti, ako aj s prepojením postáv, ktoré sa vo filme objavujú. Mínusmi snímky sú citeľne televízna štylizácia jednotlivých scén a svojím spôsobom aj minutáž. V každom prípade by totiž bolo zaujímavé vidieť, ako by dielo vyznelo v dĺžke celovečerného filmu. ()

Reklama

Reklama