Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Škola hada (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Majster školy Orla chcel pred mnohými rokmi vyhladiť zo sveta všetkých, ktorí používajú techniku školy Hada. Na svete ostal už len jediný - starý učiteľ kung fu Pai Cheng-Tien. Učiteľ stretáva jednoduchého mladého Chien Fu, ktorý robí upratovača v jednej z kung fu škôl. Starca aj napriek všetkému mladý Chien zaujme natoľko, že sa rozhodne naučiť ho starodávnemu umeniu. Z nenápadného Chiena sa stáva neprekonateľný bojovník. (TV Dajto)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý pracuje v škole bojových umení, kde je šikanovaný, no učiť mu nedovolia, ale keď raz pomôže starému mužovi nevediac o tom, že je vynikajúci bojovník v boji proti presile, ten sa ho za to rozhodne učiť a urobí z neho skvelého bojovníka. Ale starca si nájdu problémy z minulosti a mladík mu musí pomôcť. Spracovanie je na tom dobre, ešte prvá polovica je skôr taká rozbehová, venuje sa šikanovanému mladíkovi, ktorý sa moc nevie biť, ale aj tak je to celkom dobrá zábava, no potom už začne skvelá tréningová časť a prakticky neustála akcia až do konca. Takže druhá polovica je o niečo lepšia, ale celý film si drží dobrý štandard. Akcie je tu dosť a je vydarená. Súboje majú výbornú choreografiu, v ktorej vyniknú úžasné schopnosti obzvlášť Jackieho Chana, len škoda, že sú pomerne pomalé, prakticky jedine ten záverečný pôsobí dynamickejším dojmom, zvyšok je už skôr taká akčná rozcvička. A tiež ma mierne mrzí, že všetky súboje sú len jeden na jedného, teda ak nepočítam pár nedôležitých potýčiek z prvej polovice, nejaké prvotriedne zneškodenie skupiny protivníkov by rozhodne potešilo. Najviac sa mi páči finálny súboj, súboj s rusom alebo aj výborná akcia v škole z druhej polovice. Mimo toho chválim skvelý tréning, v ktorom ma prekvapila hudba od Jeana Michela Jareho a poteší aj viacero výborných mimoakčných scén, v ktorých sa prejavia bojové schopnosti ako scéna s miskou alebo handrami. Humoru je tu dosť a nemôžem o ňom povedať, že by bol nejak obzvlášť vtipný, ale aj tak je príjemný. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v najlepšej forme, Yuen Siu Tien ako jeho majster, hlavný záporák Hwang Jang Lee a ešte niekoľko zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu výrazným nadpriemerom, Yuen Woo-ping už vo svojich začiatkoch jasne ukazoval, že má talent. Škola hada je prvý skutočne dobrý film Jackieho Chana, ktorý výrazne naštartoval jeho kariéru a je to veľmi dobrá zábava aj teraz. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

Vecko99 

všetky recenzie používateľa

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

Reklama

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Kung-fu a humor, poznávacie znamenie Jackieho Chana. V detstve som podobné filmy žral, pravidelne ich sledoval na nemeckých kanáloch alebo na VHS. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch, som opäť narazil na Hada v tieni orla a bavil ma rovnako (len sa už nedostavovalo nutkanie robiť uzle rukami a skúšať kopy z otočky). Vidieť aj nedostatky (nešikovné strihy) a chyby (v jednom zábere má postava doráňanú tvár, v ďalšom ani škrabanec), ktoré detské oči vo väčšine nepostrehnú. Dialógy sú miestami tiež poriadna amatérčina. Ibaže to vôbec nevadí, choreografia súbojov a osudy postáv sú solídnou protiváhou spomenutým nedostatkom. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvy Jackieho uspech este postrada viacero jeho neskorsich trademarkov. Napriklad humor tu obstarava hlavne postava protivneho majstra v podani Dean Sheka. Jackie tu hra skoro cely cas seriozne postavu loosera, ktoreho v kung-fu skole kazdy mlati az sa nad nim zlutuje jeden roztomily zobrak, ktory je nahodou nadanym majstrom a nauci ho branit sa. Prva tretina filmu je pomalsia, s minimom bitiek a snazi sa divaka hlavne dojat. V mojom pripade uspesne. Velkym plusom pribehu je to, ze tu nejde o ziadnu pomstu. Spustacom bitiek je ten druhy najobohratejsi dôvod a to porovnavanie schopnosti v kung-fu. Takze sa dockame kuzelnych dialogov typu: môj styl kung-fu je lepsi ako tvoj. Nie môj styl je lepsi. Bum tresk. Jak sa postupne uci nove techniky Jackieho postava, tak neustale pribuda bitiek, ktore su stale lepsie prevedene. Sice este v tom citit fazovanu choreografiu, ale aj vdaka tomu, ze je mierne zrychlovana pôsobi dostatocne plynule a dynamicky. No a samotne chvaty su tiez kvalitne a Jackie uz miestami predvadza pôsobive akrobaticke kusky. Za zmienku stoja dve skvele bitky s hlavnym zaporakom Hwang Jang Leem alebo konkurecnym ucitelom Tino Wongom. A po komedialnej stranke ase zaujme jeho hasterenie s Deanom Shekom. Po pomalsej uvodnej tretine film neustale stupnuje grady a posledna tretina je plna skvelych bitiek, ktore aj dnes pôsobia kvalitne a rad som si pripomenuj Jackieho v skvelej forme bez kaskaderov a CGI. 8/10. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (10)

  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama