Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (viac)
Trailer 2
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrajú:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa HarryCameron k tomuto seriálu (11)

Yellowjackets (2021) 

Atraktívny námet, naozaj slušné herecké výkony a mysteriózna atmosféra. Tu niekde sa však výpočet kladov končí. Yellowjackets trpí na neuveriteľné množstvo zbytočných "ukecaných" scén. Keby seriál dostal do rúk nejaký skúsený režisér mysterióznych thrillerov, vystrihol by zbytočnú "vatu" - a teda počet epizód by sa podstatne znížil , dovolím si tvrdiť, že by diváci dostali jeden z top seriálov posledných rokov. Ako som sa však niekde dočítal tvorcovia plánujú natočiť až 5. sérií, čo znamená, že kvalita tu ide dole na úkor kvantity. Po prvej sérii: 60% ()

Pilotní díl (2021) (S01E01) 

Seriál som začal pozerať, lebo ma zaujala základná myšlienka o havárii lietadla uprostred divočiny. Z havárie lietadla však v prvej epizóde nevidíme takmer nič. Zatiaľ to skôr vyzerá len na ukecanú teenage drámu pre dievčatá, ktorú občas vystriedajú  scény so snahou o budovanie mysterióznej zápletky. Takže na moj vkus dosť slabý začiatok. Hviezdu navyše dávam za úvodnú scénu, kvôli ktorej dám ešte seriálu šancu. ()

Fis (2021) (S01E02) 

O triedu lepšie ako prvá epizóda. Takmer celá dejová linka, kde môžeme sledovať vývoj krátko po havárii lietadla je veľmi zaujímavá. Avšak manželská "terapia" mi príde ako zbytočná vata,  aj keď  možno sa v ďalších dieloch ukáže, že to má svoje opodstatnenie. Top creepy  hláška epizódy : "Sammy , Sammy  . . ." ()

Domeček pro panenky (2021) (S01E03) 

Kvalitatívne je to niečo medzi prvou a druhou časťou. Oproti predošlým epizódam pribudlo niekoľko scén, ktorých cieľom je vydesiť divákov- nie vždy sa to však darí. Vyzerá to ako keby sa tvorcovia snažili namixovat thriller, mysterióznu drámu a horor dokopy. Výsledok je zatiaľ skôr rozpačitý. ()

Tlak (2021) (S01E04) 

Doteraz najslabšia epizóda. Dej sa prakticky nikam neposunul - okrem zastrelenia jednej srny. Zase to bola ukecaná teenage dráma, tentoraz navyše s psychologickou príchuťou. A dejová linka Shauny s jej milencom v súčasnosti bola totálne nezaujimavá. ()

Krvavý úl (2021) (S01E05) 

Recenzia obsahuje SPOILER. Od epizódy s tak sľubným názvom som očakával, že sa to konečne poriadne rozbehne a namiesto toho som sa dozvedel ze je to označenie pre skupinu dievčat ktoré menštruujú v rovnakom čase. Duchárska seansa vyzerala ako z nevydareného amatérskeho filmu. Zdá sa, že tvorcovia buď nechcú alebo nevedia ako vygradovat dej jednotlivých epizód. Slabšie 2 a  pol ☆ ()

Svatí (2021) (S01E06) 

Opäť sa nič podstatné neudialo. Dej sa posúva len veľmi pomaly. Ak by sa jednalo o 150- dielnu telenovelu OK, ale pri takomto seriáli  . . .  Stale ide len o slabší priemer. A mimochodom oblizovanie sa pubertiakov vo vraku lietadla, kde prežili veľkú traumu svedčí o "kvalite" scenáristov. ()

Bez kompasu (2021) (S01E07) 

Pozor, recenzia obsahuje SPOILER. Epizóda, kde je konečne trocha viac akcie a v lese zomiera prvá postava, avšak  vzhľadom na to že ostávajú už len 3 časti do konca tejto série sa toho doteraz odohralo strašne málo. Ak by tvorcovia prestrihali najlepšie scény z doterajších epizód - a vyhodili by zbytočné vykecávačky -  mohli by vytvoriť dve naozaj nadupané časti, kde by to divákovi odsýpalo bez toho, aby sa nudil. Jediný dôvod pre ktorý ešte sledujem Yellowjackets je, že chcem vedieť, aké tajomstvo ukrývajú tie baby,ktoré prežili. ()

Let čmeláka (2022) (S01E08) 

Pozor, recenzia obsahuje SPOILER. Okrem prekvapenia na začiatku - "mŕtva" holka stále žije aj keď je škaredo dohryzená - sa dozvedáme niečo viac o Taisse a jej tajomstve. To ze Shaunin milenec Adam niečo skrýva, sa dalo predpokladať. ()

Příchod zkázy (2022) (S01E09) 

Takže, prišlo tu k malému prekvapeniu na začiatku epizódy, keď sa dozvieme kto bol skutočne vydierač. Dúfal som, že rozbehnuté tempo sa udrží - no zbytočne. Namiesto toho sa zase skĺzlo k tliachaniu aj v predposlednej časti. "Hubový trip" ma vôbec nebavil a v konečnom dôsledku sa nič zásadné počas neho nestalo. Žiaľ, tvorcovia trestuhodne premrhavajú potenciál, ktorý základný príbeh v seriáli má. ()

Sic Transit Gloria Mundi (2022) (S01E10) 

Spolu s epizódou číslo 2 ja táto časť to najlepšie čo sa dalo v prvej sérii v Yellowjackets vidieť. Odhalíte desivé tajomstvo Taissy a dozviete sa ako zomrela Jackie. Mnohé veci však ostávajú nevysvetlené. Žeby ma to ale 100% navnadilo na sledovanie ďalšej série , to nemôžem povedať tiež. ()

Súvisiace novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama