Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (viac)
Trailer 1
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrajú:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (43)

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie: Spoilery        :     Dievčenský školský futbalový tím havaruje lietadlom v divočine, niektorí prežijú, no úplne odrezaní od normálneho sveta a byť tam 18 mesiacov to može viesť len k zlým až neľudským veciam čo je vlastne hneď jasné.. Skvelý soundtrack to fakt no a.... Prvá sezóna sa mi naozaj páčila a prial by som si, aby aj tak skončila lenže to asi nepôjde pretože príbeh nebol ukončený. O tejto relácii som ešte nepočul, pozrel som si ju len náhodou. Je to dobré! Herecké výkony sú celkom dobré (až na niektoré výnimky) a príbeh je celkom pútavý. Flashbacky sú zaujímavejšie ako moderný príbeh. Partitúra a najmä hudobné vsuvky kapiel 90. rokov sú vynikajúce. Scenár však zanechávajú veľa problémov.. Nanešťastie sa seriál dostane do pasce záhad, keď sa súčasné postavy navzájom rozprávajú a hovoria niečo v zmysle „kvôli tomu, čo sme tam urobili“, čo sa stáva mnohokrát. Rozumiem, prečo sa autor rozhodol formulovať to týmto spôsobom, pretože chcú, aby to bolo záhadou. Problém je v tom, že nemá zmysel, aby sa postavy rozprávali týmto spôsobom, keď sa rozprávajú len medzi sebou, je to len pre divákov. Mám tajné podozrenie, že tejto relácii by prospelo, keby išlo o jednu sezónnu šou so správnym koncom, pretože sa to už začína trochu vliecť. No nakoniec je tu aj druhá sezóna. A ukázalo sa, že moje podozrenie bolo presné. Tempo sa ešte viac spomalí. Ach, ako neznášam momentálne smiešny výstrelok „pomalého naťahovania“, ktorý je na rovnakej úrovni ako výstrelok roztrasených seriálov zo začiatku 20. storočia. Len preto, že sa niečo pohybuje ľadovcovým tempom, nemusí sa to nevyhnutne robiť stále a hlbšie. Prichádzajú ďalšie záhady a žiadna nie je vyriešená. Tiež nové postavy, dokonca aj tie, ktoré údajne mali haváriu lietadla prežiť no v prvej sezóne sme to netušili. Herecké výkony sú celkovo lepšie aj horšie. Melanie Lynskey (Rose z Dva a pol chlapa) hrá čo môže, ale moc jej to nejde, je v podstate nudná. Show sa aj vďaka nej čiastočne zmenilo na frašku. Vedľajšia zápletka s policajným vyšetrovaním je trapas, najmä kvôli výkonu nového policajta a postava Elijaha Wooda je už cez čiaru. Aspoň trochu poteší najmä trochu zostarnutá Juliette Lewis a fajná Christina Ricci. a je skoro isté že ich mladšie verzie sú lepšie. Škoda už ale jednotlivých dielov z druhej série. Jediná časť, ktorá sa mi zdala najzaujímavejšia, boli scény medzi Shaunou a mŕtvou Jackie. A nepríjemne na mňa pôsobil určite posledný diel, kde dievčatá za hudby Cranberries - Zombie sa pripravujú na baštu na jedného z partie. Čakáť že to bude ukončené nejako urýchlene som asi chcel veľa. Finále je síce drsné, no zbytočné scény s nejakou sektou celou sériou mi prišli zbytočné. Čiže aj kedˇ je seriál ku konci dosť hnusne psycho a nepríjemný je zbytočne naťahovaný a tretia séria bude isto podľa toho čo už predvídam dopredu asi brutálnejšia, no už zbytočná. PS: Úvodná znelka seriálu je fakt skvelá neustále mi hrá v hlave to je jeden z veľkých plusov – hudba. Hodnotenie: 7/10 ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

První díly těžce namlsaj, ale pak to jde do zelí, jak ta Nanynka, a vydržet se dívat na ukňouranou a vyžranou Melanii Lynskey, to je fakt jen pro otrlé zvrhlíky. Kde jsou ty časy, kdy hrála neviňoučkou psychopatku ve Dva a půl chlapa, na to asi někdo sázel, na ten kontrast, ale já jí tady přála rychlou smrt, tedy její postavě. Že jí sbalí pěknej chlap, to zavánělo postranním motivem, protože v přírodě to tak pro nic za nic nefunguje, aby něco tak přitažlivýho vlezlo na takovou ropuchu. Juliette Lewis je sice taky omšelá, ale tak jako sexy a umí sakramentsky hrát, ta mi to chválabohu bohatě kompenzovala. PS: Druhá sérka je od poloviny prakticky nekoukatelná. ()

Reklama

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Namotávanie, lákanie, prísľub niečoho čo nakoniec....nie je, nepríde a ani nenaplní očakávania. Teda rozhodne nie v prvej sérii. To ,že toto bude mať dvesto častí tak na to  berte hubičku ! Začne to dobre a tajuplne to odhaľuje niečo čo tušíte a tešíte sa na to ako to dopadne. No, sklamem vás, nedopadne. Je to stroskotanecká verzia akéhokoľvek teen filmu alebo seriálu kde sa riešia panenstvá, prvé lásky a všetky tie výlevy puberty čo vás napadnú. Futbalový tým strednej školy ( samé dievčatá )spadne s lietadlom na " opustenom mieste uprostred divočiny " ( ostrov to nie je ! ) to sa píše rok 1996. Niektorí členovia tímu prežijú a iní nie. Stále sa to prelína do súčasnosti kedy dospelé verzie dievčat z 1996 sú na stope niečomu. Mladé verzie v 1996 riešia výlet do hôr ..prepáčte nerobím si srandu, celý čas budete mať pocit, že sú na výlete v lesoch kilometer za mestom. Logika tu celkovo má očividne dovolenku a čo žerú dlhé mesiace dievčatá v lese ??? nikto nevie. Prečo sú rovnako oblečené a nalíčene ako prvý deň ??? nikto nevie. Prečo ich tréner má od kolena sekerou amputovanú nohu a žije v pohode ako keby mal len zlomený palec ??? nikto nevie. A medveď je kapitola sama o sebe. Prečo ??? to musíte vidieť, to sa nedá napísať. Celé sa to proste hrá na niečo čo to zďaleka nie je. Má to potenciál ale ten je márnotratne zahodený a miesto realistickej tajomnej atmosfére sa buduje lesná verzia Beverly Hills 90210. Autori nám ukázali prológ a chcú aby ste roky sledovali niečo z čoho spravia Lost. Ale obávam sa, že nakoniec aj tak nebudeme vedieť o čo šlo keďže to už teraz tak splietli, že to rozviaže len UFO, Yeti a stará mama prečo máš také veľké zuby ??? Pozitívne na tom je, že si na začiatku poviete, hmm tak toto bude parádna záhada. No a veľký a jediný klad na tom predsa len je a je ním totálne šialená a nepredvídateľná Misty v podaní skvelej Christine Ricci.  Ináč to nemá význam sledovať a ľutujem tú stratu času. 40 % ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Sľubuje to na začiatku hutné survival drámo a priznávam, že som sa veľmi dlho nechal opíjat suchým rožkom, že sa ho možno fakt už v ďalšej časti dočkám. A zrazu sa človek pristihne pri deviatej epizóde a uvedomí si, že ostáva už len posledná do konca a namiesto očakávaného poctivého slowburning drsného stroskotaneckého survivalu som dostal takú drsnejšiu high school verziu Lost-u, kde sa viac, než prežitie v divočine, riešia vztahové peripetie medzi všemožnými tuctovými puberťáckymi stereotypmi, aké si len na americkej strednej viete predstaviť, že sú. Čo by až tak nevadilo, keby to nevyzeralo občas skôr ako bezstarostné kempovanie na samote u lesa a keby sa radšej viac tlačilo na to, že tam nemajú čo žrať a už sa majú (obrazne a aj doslova) v zuboch, než na to, že s nimi plieskajú hormóny. Má to svoje momenty, trošku to ťahá do nadpriemeru nahor aj vydarený soundtrack a určite aj dospelé predstaviteľky. Proste túto ženskú skvadru (Ricci, Lewis, Lynsky) už len tak akosi z princípu teší sledovať na obrazovke. Aj keď, aj táto dejová linka má ďaleko od nervydrásajúceho trilleru a nie a nie sa odraziť poriadne. Takže vo výsledku to je proste taká podvratná odľahčená béčková cheesy verzia toho, co som očakával a čo to asi chcelo byť, malo potenciál byť a nemalo gule byť... Aspoň zatiaľ, možno v ďalšej sérii sa to k tomu doplazí, len neviem, či sa budem mať chuť jej účastniť.... Prvá sezóna je len taký rozťahaný prológ k niečomu, čo so záverečnými cliffhangermi sľubuje, že aj keď nám teraz ešte ukázali v podstate prd baraní, tak nabudúce to už bude veľké, ak tomu dáte ešte šancu.... ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Silný rozjezd a binge-watching potenciál. Jenže holky uvízly v divočině na více jak devatenáct měsíců, takže z toho SHOWTIME vydojí dalších pět sezón. Oči v sloup! Nejvíc mě tak děsí to, jak linka dospělých hrdinek hodně rychle ztrácí na atraktivitě a zpomaluje příběh jejich teen verzí. Závěrečná snaha dohnat tenhle rozjetý vlak kupou cliffhangerů je tak celkem úsměvná a hlavně neuspokojivá. Christina Ricci si nicméně ukradla celý seriál pro sebe. Ještě, že s ní tvůrci šetří. ()

Galéria (1 251)

Súvisiace novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama