Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (11)

Život je krásny

Život je krásny (1979)

Apolitický Antonio sa po prepustení z armády zamestná ako taxikár. Za fašistického režimu sa snaží vyhýbať akýmkoľvek prejavom politickej aktivity. Jeho život sa však postupne začína meniť pod vplyvom zvodov sympatickej Márie, do ktorej sa zamiluje. Antonio sa dostáva doprostred boja vládneho režimu a ilegálneho hnutia, ktoré sa snaží režim zvrhnúť. Pretože nechce stratiť Máriinu lásku, odmieta spolupracovať s predstaviteľmi vládnuceho režimu. Jeho život sa čoraz viac zamotáva a vidina pokojnej budúcnosti sa spred jeho očí stráca.

MS 2010 vo futbale

MS 2010 vo futbale (2010) (TV film)

Dokument STV mapuje v poradí 19. Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa prvýkrát uskutočnili na "čiernom" africkom kontinente. Autori sa rozhodli rozdeliť ho do troch častí: prvá mapuje účinkovanie slovenských reprezentantov na šampionáte, druhá rozoberá boje v jednotlivých skupinách a tretia sleduje vyraďovacie boje až po samotné finále.
Majstrami sveta sa na tomto turnaji stali premiérovo Španieli, ktorí tak nadviazali na svoje úspešné vystúpenie z Eura 2008. Pre Slovákov to bolo prvé vystúpenie na záverečnom turnaji v ére samostatnosti a treba povedať, že v silnej konkurencii sa rozhodne nestratili.

V začarovaném lese

V začarovaném lese (1980)

Malé dievčatko uteká z domu zlej macochy. V tajomnom začarovanom lese sa stretáva s rôznymi rozprávkovými bytosťami. S pomocou svojich blízkych príbuzných sa dostáva do chalúpky...

Lístok do nenávratna

Lístok do nenávratna (1979)

Miesto - Západný Berlín. Dve úplne rozdielne ženy, z dvoch rozlišných svetov spája jediná spoločná vec - túžba opíjať sa. Jedna, bohatá sa upíja na smrť zámerne, druhá pochádzajúce z chudobnej vrstvy vlasne náhodne.

Hříšný život Františka Buly

Hříšný život Františka Buly (1979)

Film zobrazuje tri dejové línie. Prvá predstavuje chlapčenský život mladého Františka, jeho hravosť a bezstarostnosť, druhá poukazuje na dospelé roky, kedy sa túla po krajine so svojou skupinou komediantov a tretia zobrazuje život legendárneho zbojníka, ktorého činy majú komedianti zachytené vo svojom repertoári.
Film bol u nás premietaný v rámci Filmového festivalu pracujúcich v lete 1982.

Štúdio Dialóg po rokoch a dnes

Štúdio Dialóg po rokoch a dnes (1999) (relácia)

Pohľad na televíznu diskusiu počas prelomového obdobia novembra 1989, ktorá sa odohrala medzi zástancami starého a reprezentantmi nastupujúceho režimu. Program pokračuje presne po desiatich rokoch, kde znovu diskutujú tí istí ľudia, hodnotia svoje staré a pridávajú nové názory na to, čo odznelo v prvej diskusii.

Proti vetru

Proti vetru (1978) (seriál)

Trinásťdielny austrálsky seriál je dodnes veľmi dobre známy mnohým divákom Československej televízie 80-tych rokov.
Je príbehom vyhnancov, ktorí boli násilne vysťahovaní zo svojich domovov, lebo sa previnili proti britskej nadvláde. Takýmto spôsobom sa do svojej novej vlasti Austrálie dostáva i mladá Írka Mary. Aj keď túži po návrate domov, práve tu prostredníctvom lásky k ďalšiemu trestancovi Jonathanovi nájde životné šťastie.
Seriál Proti větru je príbehom o veľkej láske, obrovskej túžbe po slobode a o tom, čo všetko musí človek obetovať, aby tieto významné hodnoty mohol dosiahnuť.

Krištof Kolumbus

Krištof Kolumbus (1985) (seriál)

Taliansky miniseriál mapuje osudy azda najznámejšieho moreplavca a objaviteľa všetkých čias. Slávnou cestou Krištofa Kolumba sa skončila jedna éra v dejinách ľudstva a svet tých čias sa výrazne zmenil.
Kolumbus, rodák z talianskeho Janova, už od svojej mladosti sníval o veľkých dobrodružstvách, hrdinských činoch a v dobe kedy sa stredovek klonil ku svojmu koncu, sa mu tieto predstavy v mnohom podarilo naplniť. Aj keď dnes každý žiak v škole vie, že skutočný cieľ Kolumbovej výpravy, objavenie námornej cesty do Indie, nebol naplnený, vie aj to, aký význam táto výprava pre ľudstvo mala. Mnohým európskym panovníckym dvorom priniesla slávu a bohatstvo, mnohým dobrodruhom vyniesla obrovské zisky alebo naopak pády a väčšine domorodých obyvateľov neskutočné utrpenie a biedu.
Ale o tom nemohol don Krištof Kolumbus v čase snívania o dobrodružných cestách ani len tušiť.

Pistolníci

Pistolníci (1987) (TV film)

Príbeh bratov Everettovcov a ich bratranca, ktorí však jeden druhého považujú za bratov. Najmladší z bratov, prchký Matt, ktorý je obdivovateľom Billyho the Kida, v sebeobrane zabije jedného z mužov mocného Dekea Turnera. Ten sa snaží využiť túto zámienku a Everettovcov chce postaviť mimo zákon a vyhnať ich z Kansasu. Mladý Matt, odsúdený na smrť, uteká za pomoci svojich najbližších ako štvané zviera a snaží si zachrániť holý život. Everettovci veria, že sa im podarí znovu vrátiť do Kansasu a očistiť svoje neprávom pošpinené meno.

Španielske námestie

Španielske námestie (1993) (seriál)

Poetický pohľad na život rímskej smotánky, konfrontovaný so životom bežných Rimanov. Rodina bohatého podnikateľa zo Sicílie prichádza žiť do Ríma, a aby sa čo najlepšie zviditeľnila, kúpi si krásny dom na španielskom námestí. V tomto novom prostredí sa menia charaktery jednotlivých členov rodiny, ktorí sa snažia vyrovnať svojim novým susedom. Do hry vstupujú bohatí členovia rímskej aristokracie, podnikatelia, významní politici. Ich jednotlivé tragédie sú ukryté v nich samotných. Aj pre rímsku smotánku nie sú cudzie trápenia obyčajných smrteľníkov: samovraždy, nešťastná a zakázaná láska, chorobná žiarlivosť a v neposlednom rade aj nečakaná smrť.

Reklama