Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Nejde iba o to, aký skvelý film Matrix je, a to teda, že je. Trochu zbytočné vypisovať jeho kvality. Matrix nás totiž naviac obohatil množstvom vecí. Predviedol nám, ako vyzerá Bullet-Time. Započal novú éru bojových umení, tzv. Neokungfu :-). Nastolil iný pohľad na módu: najlepším materiálom je koža, najsexi farbou čierna a najdokonalejším doplnkom sú okuliare. Konečne som pochopil, o čom je deja vu. Ukázal, že Keanu je dokonalý vyvolený, ja som však v tej dobe zazrel vyvolenú v Trinity :-)). A zmenil náš pohľad na svet, jeho pravidlá, obmedzenia a možnosti. Teda aspoň na malú chvíľku. Úprimne, neskúšal som skok z budovy na budovu, ale dosť dlho som upieral pohľad na lyžicu :-))). MOJE NAJ - How can you define REAL?

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Ach môj Bože!!! Tento pocit som úprimne zažil naposledy ako Tolkienov fanúšik pri Pánovi prsteňov. 152 minút som bez dychu civel na plátno. Nolan zašiel zase o kus ďalej. Bale sa mi videl ešte o niečo viac v roli ako v Batman Begins. Uchvatná hudba, dokonalý scenár, akcia i zábava namiešané v správnych pomeroch. Veľmi som sa potešil z prítomnosti Erica Robertsa, to je mafián ako vyšitý. Je pravda, že na zmenu tváre Batmanovej vyvolenej a na Maggie ako takú si možno ešte musím viac privyknúť. No a to najlepšie na koniec (inak záver ako taký si zaslúži kopu *****): MOJE NAJ 1 - Keď si prvý krát Aaron Eckhart hodil pre rozhodnutie mincou, dostal som husiu kožu ..... MOJE NAJ 2 - Joker, Joker Joker! Heath, kam si to odišiel! Jedna z naj zahraných postáv v dejinách, aspoň pre mňa. Aj slovo GENTLE...MEN znie z jeho úst šialene. Vrcholom sa stal po viacerých zhliadnutiach rozhovor s Batmanom vo vypočúvacej cele, následné dráždenie jednoho z detektívov. Budeme spomínať, Heath .........

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Veľkolepé dielo! Pre mnohých určite najlepší diel trilógie. Pravdepodobne pre svoju obsažnosť a pre to, že je prvý ... plná priehršť "nových" postáv, vzťahov, lokalít a rozbiehajúcich sa dejových línií. Hudba ... pri jej počúvaní sa neubránite zimomriavkam. Nádherná príroda, či už tá skutočná alebo generovaná počítačom. Na strane zla vypiplané kreatúry, Jacksonova hororová minulosť sa nezaprie. Záver - nezáver je pre mňa najlepšou časťou filmu. Krásny príbeh vernosti a priateľstva. Oskarová nádielka Návratu kráľa bola akademickým zadosťučinením, tento diel si ich rovnako zaslúžil. MOJE NAJ - Casting: Elijah, Ian McKellen, Viggo, Liv, Orlando, Cate Blanchett, atď ... nechápem, ale vyzerá to, akoby sa všetci pre tie role narodili.