Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (98)

plagát

Hon (2012) 

Keď nestrpíte nespravodlivosť tak budete cítiť počas sledovania filmu hroznú krivdu. Ak film dokáže v človeku prebudiť akúkoľvek silnú emóciu, je to veľký úspech. Tu sa to mimoriadne darí a navyše Mikkelsenovi táto rola skvele sedí. Veľmi zaujímavý je pre mňa aj ten záver. Ľudia niekedy veria slepo tomu čomu chcú veriť. Film, ktorý má hlavu a pätu, dej sa nevlečie a ľahko ubieha v zvláštnej atmosfére. 90%

plagát

Kráľovstvo nebeské (2005) 

Po niekoľkých nezdarných pokusoch sa mi konečne podarilo dopozerať KN v jeho vyše 3hod verzii. Na konci som si povedal, že to nebolo až tak zlé ale tie nijaké pocity, ktoré to vo mne zanechalo o niečom svedčia. Film sa dosť vliekol, tam kde sa mohol vytiahnuť skrz boje a dialógy sa veľmi nevytiahol. Tiež som si nevytvoril nejaký vzťah k žiadnej z postáv teda okrem Balianovho otca, ktorý to zabalil dosť rýchlo, Saladina, ktorý bol vykreslený mimoriadne charakterne no objavoval sa veľmi sporadicky či malomocného kráľa. KN by sa kľudne dalo nazvať filmom vedľajších postáv, teda aspoň niektorých. Vizuál inak veľmi príjemný, za pozretie to určite stojí ale jednoznačne raz za život stačí. Možno trochu škoda, potenciál to malo.

plagát

Dobrodružstvá pána Peabodyho a Shermana (2014) 

Absolútne prekvapenie. Jeden z najlepších animákov aké som videl, rozhodne top10. Veľmi nápadité, akčné, vtipné. Mnohých ľudí tento počin obišiel, rovnako dlhé roky aj mňa no každému čo ho doporučím je milo prekvapený. Rozhodne neváhajte a pozrite si to ;)

plagát

K zemi hleď! (2021) 

Desivý Absurdistan v modernom šate. Palec hore za odkaz tohto filmu. Mimo toho ako dobre to začalo ma ľahkosť filmu až tak nenadchla. Myšlienka je však 100%. Normálni medzi bláznami za bláznov. Moderná doba nám nastolila viac výziev a z nich plynúcich problémov ako benefitov, ktoré je niekedy ťažké jednostranne využívať. Vyhliadky blízkej budúcnosti nie sú o nič optimistickejšie.

plagát

Podarená rodinka (2017) (seriál) 

Jeden bombový seriálik z vysokohorského prostredia, ktorý vyniká sympatickým humorom a príjemnou atmosférou. Prvá séria pozostávajúca z dvoch dielov je ďaleko lepšia ako tá druhá no aj napriek tomu si to udržiava aký taký štandard až dokonca. Veľmi málo známy seriál dokonca aj medzi francúzmi je podľa mňa taká skrytá perla medzi "lightovkami". Možno som si to obľúbil až príliš keďže to mám vo Vianočnom priečinku a stáva sa to mojou každoročnou klasikou, na ktorú sa vždy veľmi teším a dobre zasmejem :)

plagát

Expedícia: Džungla (2021) 

Veľkolepo natočená nenormálna blbosť :) ...do polovice filmu som bol v šoku ako úžasne to vyzerá a je to vcelku dobré, dokonca som sa aj neraz pobavil. Žiaľ potom prišli na scénu hrozné nezmysly a bolo to dosť ťažko pozerateľné. Jeden z tých lepších Rockových filmov. 50% aj napriek mojej obrovskej láske k dobrodružným filmom :)

plagát

Uncharted (2022) 

Súhlasím, že to nie je to čo by malo a je tam toho neúrekom čo sa dá vytknúť. Ale keďže som celé detstvo mal za životné vzory Držgroša McDucka a Indianu Jonesa (až kým neprišiel Nolanov Batman) mám obrovskú slabosť na dobrodružné filmy tohto typu. (Hry na PSku som prešiel všetky)

plagát

Signál (2012) 

Pozrel som si to len preto, že som sa z rádia namotal na chytľavý song Nightwork - Čekám na signál. Film bol ale riadny prúser, škoda slov.

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Neuveriteľná fyzika, nádherne natočené ale priveľa dejových iracionalít. Schvaľujem viditeľnú zelenú agendu, ktorú treba ľuďom vštepovať do hláv všade kde sa dá. Vizuálne nádherná no nie veľmi duchaplná "podívaná". Slabších 70% asi som čakal priveľa nakoľko jednotka je jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec.

plagát

Uncharted (2018) 

Veľmi sympatický počin :) super obsadenie Sullyho, Nathan môže byť. Vekovo verné na rozdiel od celovečerného filmu kde postavám zobrali 20 rokov :)