Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia

Recenzie (5)

plagát

Unesené (2013) 

Stačí mi spomenúť si na tento film a po chrbte mi behajú zimomriavky. Film má vyše 2 a pol hodiny, no vďaka vynikajúcemu príbehu a ešte lepšej atmosfére sa jeho divák v žiadnom prípade nebude nudiť. Neviem si predstaviť lepšie herecké obsadenie dvoch hlavných postáv (Keller Dover – Hugh Jackman, detektív Loki – Jake Gyllenhaal). V tomto filme podľa mňa Gyllenhaal a Jackman predviedli oskarové herecké výkony. Prisoners je film, ktorý ma prinútil hlbšie sa zamyslieť. Zamyslieť sa predovšetkým nad tým, čo by stačilo na to, aby som bol ochotný porušiť svoj „morálny kódex“ a prekročiť morálne hranice stanovené náboženstvom či spoločnosťou.

plagát

Babadook (2014) 

Film s vynikajúcim príbehom, atmosférou a myšlienkou. Hoc je Babadook zaradený medzi horory, nedokážem ho porovnať so žiadnym iným hororom, ktorý som videl. Nenachádza sa tu žiadna nadprirodzená bytosť či entita ako sa na prvý pohľad javí z ukážky, film zobrazuje človeka ovládaného žiaľom. Atmosféra je vytváraná postupom príbehu nie lacnými „jumpscaremi“. Napríklad pri vyvrcholení filmu bola atmosféra tak intenzívna, že počas celej asi 20 minútovej pasáže som mal husiu kožu. Babadook bol podľa mňa veľmi smutný film s „happy endom“, ktorý však vôbec nepokazil môj dojem z neho, naopak bol akousi katarziou. Babadook je podľa mňa celkovo filmový „masterpiece“ nielen čo sa hororov týka.

plagát

Zaklínač (2019) (seriál) odpad!

Sám neviem, kde začať kritiku tohto pre mňa tak znechucujúceho seriálu. Scenáristi a tvorcovia seriálu očividne knihy, ktoré sú údajne predlohou, nečítali, keďže jediné, čo má „Zaklínač“ spoločné so Zaklínačom Andrzeja Sapkowského, sú mená postáv a názvy oblastí. Herecké obsadenie a výkony sú podľa mňa príšerné, ani jeden z hercov nemá ani vzhľad a už vôbec nie charakter, ktoré má postava v knihách. Ani tak ospevovaný Henry Cavill do hlavnej roly Geralta z Rivie nepasuje nielen čo sa týka vzhľadu, no aj jeho charakter je len nechutnou paródiou Geraltovho charakteru z kníh. Vďaka tomuto seriálu Henryho považujem za obyčajného „nenásytného“ pokrytca, keďže tvrdí, že je fanúšik pravého Zaklínača, no aj tak bol ochotný 3 série hrať hlavnú rolu v tomto odpade. Na choreografov pravdepodobne peniaze nezvýšili, na kostymérov takisto. Seriál je len odporná „woke“ propaganda, ktorá kompletne ničí logiku sveta Zaklínača, ktorý vytvoril Sapkowski. A k slovám Lauren Schmidt: „Naše spracovanie nemôže uspokojiť každého.“ by som dodal len toľko, tu nejde o spokojnosť či nespokojnosť ľudí, ide o zneužitie originálneho umeleckého diela na odporný účel.

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Film je ukážkou toho, že ak sa CGI venuje dosť času a financií, môžu vyzerať naozaj úchvatne, no čo sa týka filmu Avatar: Cesta vody, bola to pravdepodobne jediná oblasť, do ktorej sa peniaze a čas investovali. Pri tvorbe veľkej časti príbehu boli pravdepodobne použité, v dnešnej dobe tak obľúbené, 3 klávesy a pomocou nich sa skopíroval príbeh z prvého filmu. Avatar 2 sa zbytočne tiahne 3 dlhé, nudné hodiny vyplnené tak akurát logickými dierami, otravnými a zbytočnými dialógmi a trochou akcie na konci filmu. Aj napriek tomu, ako dlho trvala jeho príprava, film okrem vizuálne dych berúceho spracovania nemá čo ponúknuť.

plagát

Klub bitkárov (1999) 

Oči otvárajúci film, aspoň pre mňa. Kvôli Fight Clubu som prehodnotil svoje plány a ciele do budúcnosti. Aj keď bol natočený pred viac než 20 rokmi jeho posolstvo a myšlienky (napr. deštruktívny vplyv moderného spôsobu života na potenciál muža, nezmyselnosť moderného spôsobu života atď.) sú podľa mňa v dnešnej dobe potrebné viac ako v dobe keď bol natočený. Film je vynikajúce spracovanie knihy od Chucka Palahnuika, dôveryhodnosťou by sa dalo prirovnať napríklad k Pánovi Prsteňov. Fight Club je určený predovšetkým pre mužov no podľa mňa má čo ponúknuť pre akéhokoľvek diváka.