Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenzie (5)

plagát

Boj o moc (2018) (seriál) 

taká dráma pre drámu samotnú, ľúbivý prvoplánopvý junkfood.  Veletoče, kompletné otočky a zrady bez žiadnej náväznosti, konzistencie či kontinuity, ktoré vôbec nič neznamenajú a o pár dielov neskôr sú úplne zabudnuté aby sa zasa iná kombinácia postáv mohla spolčiť proti inej kombinácii postáv a mali sme opäť novú osudovo dramatickú situáciu.

plagát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (relácia) odpad!

Neviem aký je žáner tohto programu, ale nie je to reality show kde ľudia aspoň ako tak medzi sebou súťažia a interagujú. Samozrejme aj v bežnej reality show produkcia prevyberie ľudí, prostredie a celé to zostrihá tak aby vznikol nejaký príbeh ktorý sa rozhodnú vyrozprávať, ale surový vstupný materiál je stále tak ako sa to reálne odohralo. Tu sa prvá - 15 minútová - hra natáčala desiatky hodín a po skončení bolo  'súťažiacim' oznámené že kôli 'chybe' vo vyhodnocovaciom zariadení niektorí z vyradených v skutočnosti postupujú a niektorí čo dobehli až do konca sú aj tak vylúčení. Napríklad z dua matka-syn  tá matka ani len nestihla prísť za celú dobu až na koniec haly aby moja postúpiť. Najhoršie je - z vyjadrenia účinkujúcich to nikomu nijak zvlášť nevadilo, všetci sú to rádoby influenceri ktorý to brali ako súčasť biznisu.

plagát

Aspoň jeden gól (2023) 

Mdlý film bez charizmy po castingovej a - okrem záveru posledného zápasu - aj po režijnej a scenáristickej stránke. Prvú polovicu som sa dosť nudil, keby som to videl na streame a nie v kine asi by som to vypol. Druhá je trochu svižnejšia.  Hviezdu pridávam za kúzelné zobrazenie konca zápasu s Togom, akoby úplne od iných tvorcov. Viacero vecí ktoré robí skutočný príbeh v pozadí unikátny bolo spomenutých len tak mimochodom akoby o nič nešlo ( napríklad tréner mal na prípravu na kvalifikáciu len 4 týždne)

plagát

1670 (2023) (seriál) 

úvodné epizodické diely so snahou o napasovanie súčasných tém na dobové reálie pri zachovaní zdania realičnosti stále dobré, ale za 3-4. Po pár dieloch keď sa rozbehne hlavný dej a scenár začne otvorene fantazírovať (napr pochod menšín cez dedinu) za 5. Production value! Zabudnite na dvoch-troch zbrojnošov v mŕtvom štúdiu s pár lacnými rekvizitami, interiéry pôsobia realisticky a veľká časť každej epizódy sa odohráva vonku, a to všetko za účasti desiatok štatistov, každá lokácia je zaplnená životom, aktivitou, ľuďmi, zvieratami.

plagát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

Pomalé meditatívne sci-fi mám rád, ale aj v rámci nejakej poetickej skratky musia postavy dodržovať aspoň najzákladnejšie príčetné chovanie. Nie je možné aby sa kolonisti na planéte kde im každá druhá rastlina alebo hmyz spôsobí trýznivú smrť  chovali ako škôlkari na výlete v parku, bezprizorne pobehovali, všetko ochytali a ožužlali. Dejový oblúk každej zo skupín skrostotancov bol inak zauímavý, aj načrtnuté fungovanie širšej spoločnosti (kolonisti, posádka, prepravná firma) ale zo samotnej planéty som nemal pocit fungujúceho ekosystému, bola to skôr prehliadka (i keď výborných) nápadov na dizajn rôznej flóry a fauny. Daľšiu sezónu už neuvidím.