Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (4)

plagát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Na seriál som natrafila náhodou práve na tomto portáli. Tak som ho začala sledovať a priznávam bez hanby, že som doslova zhltla všetky série za pár dní. Vynikajúci scenár, obsadenie, krásne prostredie anglického vidieka, ... a príbeh rodiny, ktorá sa vyrovnáva s prudkými zmenami spoločnosti v období 1. svetovej vojny a období po nej. Osudy členov rodiny a služobníctva, krásne vykreslené charaktery postáv a k tomu všetkému, ako čerešnička na torte, kvapka príslovečného anglického humoru, ktorý mám veľmi rada. Mňa najviac upútala postava lady Violet, stvárnená nenapodobiteľným spôsobom v podaní Maggie Smith. Skvelý seriál.

plagát

Priepasť (1989) 

Po dlhšom čase som si pozrela znova tento film - dlhšiu verziu. Je to majstrovské dielo Mr. Camerona, so skvelými hercami, scénarom, trikmi a hlbokým posolstvom pre nás všetkých. Úžasný film.

plagát

Duna (2021) 

Kniha od Franka Herberta je moja topka vrámci žánru sci-fi. Ani neviem, koľkokrát som ju čítala. Pôvodné sfilmovanie z roku 1984 bola jedna katastrofa a tak som aj toto nové brala s rezervou. Samozrejme, tí, ktorí radi čítajú vedia, že knihu žiadny film nenahradí. Ale po zhliadnutí som ostala sedieť a vstrebávala som dojmy. Celkovo za mňa 5 hviezdičiek. Scenár, réžia, obsadenie, atmosféra, triky, .... skvelé. Myslím, že tento film urobil česť mojej milovanej knihe a teším sa na koniec príbehu v druhej časti.

plagát

Čata (1986) 

Toto je jeden z mojich top vojnových filmov. Mr. Stone vytvoril jeden z najlepších filmov s témou vojny vo Vietname. Skvelo vystaval príbeh márnosti, nenávisti, šialenstva, frustrácie a zároveň aj ľudskej povahy a duše. Skvelé herecké výkony, bojové scény, gradovanie deja. Človek vidí nezmyselnosť vojny a film ho núti zamýšľať sa nad hodnotou mieru.