Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný

Biografie (4)

Tobe Hooper (režisér / producent / scenárista)

20.06.2006

"Nerád zobrazujem násilie príliš názorne, aj keď som sa tomu nie vždy dokázal vyhnúť. Je lepšie neukázať všetko a umožniť divákovi, aby zapojil vlastnú fantáziu." - Tobe HooperAmerický režisér, producent a scenárista v jednej osobe Tobe Hooper sa narodil 25. januára 1943 v Austine v štáte Texas. Keď mal 9 rokov, objavil otcovu… (viac)

David Fincher (režisér / herec)

26.02.2006

"Nechodil som na filmovú školu, pretože som to nepotreboval. Čo je to réžia zistíte až po tom čo sa začne stmievať a vy máte ešte stihnúť natočiť tri scény."David Fincher sa narodil v roku 1962 v Denvere, Colorado, a vyrastal v Marin County, California. Po tom, čo videl film "Butch Cassidy and the Sundance kid", začal v tom… (viac)

Eli Roth (herec / režisér / scenárista)

23.02.2006

"Jasné, horory milujem! Som do nich proste blázon a už odmalička som ich chcel točiť"Eli Roth sa narodil 18 apríla 1972 v Bostone, Massachusetts. Už ako 8 ročný, po tom čo videl "Alien", sníval o tom, že sa stane režisérom. Mal šťastie, pretože rodina ho v tom podporovala. Rothova skutočná inšpirácia pre horory však neprišla z… (viac)

Ziyi Zhang (herečka / režisérka)

22.05.2005

"Nikdy som nesnívala o hraní v hollywoodskych filmoch, Hollywood bol príliš ďaleko. Ale teraz, keď som v ňom, páči sa mi tu a chcem tu zostať."Ziyi Zhang sa narodila 9. februára 1979 v Pekingu v Číne. Keď bola ešte malé dieťa, rodičia ju zapísali na hodiny tanca a gymnastiky dúfajúc, že sa jej krehké telo trochu zocelí. Vtedy… (viac)

Reklama