Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Dobrodružný
  • Dráma

Recenzie (13)

plagát

Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách (2023) 

Panem, Sídlo a 13 obvodov. v Sídle sa majú ľudia ako prasce v žite. v obvodoch, ktoré živia hlavné mesto, žijú ľudia, ktorí sú niečim obmedzovaní a tak sa vzbúria, aby vyriešili problém. nasleduje  trojročná vojna, počas ktorej ľudí zo Sídla vyhladujú až k možnému kanibalizmu. Vojna sa skončí, Sídlo vyhrá a to, čo mala vzbura pomôcť vyriešiť (ľudské práva, či dôstojnosť) sú ešte viac utlačené na hranicu ľudskosti. Ako ich viac ešte ponížiť ak nie tým, že si vyberú malé detí, ledva teenegerov, aby sa tam navzájom pozabíjali, skúsili hlad, zverolekárku namiesto lekára, ubytovanie vo výbehu pre opice v ZOO? v čase vojny mnohí z nich ešte ani na svete neboli. v slovenčine hry o život,. resp. hladové hry. 10 rokov po skončení vojny, resp. 10 te hry o život vyformujú Snowa. Samozrejme Lucy sa nemôže obsahovo rovnať Kattnis, ktorú Panem spozná až o 64 rokov a ktorá e symbolom novej revolúcie na ukončenie nadvlády Snowa a Sídla. avšak Lucy vyformovala Snowa. Prečítala som knihu skôr ako som videla film. bol to úmysel. v knihe prebehol v závere fakt, že Lucy sa zahrávala so Snowom, využívala ho? ale nebolo to jasne zdôraznené a očakávala som, že film to objasní. no neobjasnil.  ešte viac ma priviedol do zmätku. knižný Snow chce ujsť na sever, jeho zbraňou mierotvorcu a vlastne ním, bola zabitá starostova dcéra. bojí sa, že ak sa objaví, odvisne ako jeho kamarát, ktorý ho celý čas ťahal ku dnu. po nájdení zbrane má Snow šancu sa vrátiť k svojim ambíciám. knižná Lucy to chápe tiež a chápe, že mu stojí v ceste. preto zmizne z domčeka s vysvetlením, že ide hľadať "zemiaky" sorry, tomu záveru nejako nerozumiem.. a film mi to nejako nevysvetlil. on ju vyhľadal, on sa prihlásil do 12 obvodu, on za ňou chodil. bol viac do nej zamilovaný ako ona do neho?  hodnotím to však ako slabší odvar. príbehu Kattnis sa nemôže rovnať, Lucy ostáva v jej tieni. autorka hier o život by mohla okrem Snowa vyrozprávať rôzne príbehy počas predošlých 74 rokov aréne, ale to by mohlo byť vzhľadom na to, že to nebude velkolepé, už iba zbytočné.

plagát

Piatok trinásteho 5 (1985) 

chlapík s hokejovou maskou je jedným z najznámejších vrahov v kinematografii. často môžeme vidieť Jasona v animácii, alebo na obrázku medzi ostatnými známymi vrahmi, Piatok 13. som ešte nikdy nevidela, teda až na časť s Jaredom Padaleckim, a tak som sa rozhodla, že si urobím šnúru. filmový víkend. usudzujem, že môj limit je tento, piaty. diel. Viac nedám, aj keby som ako chcela. nechápem ako toto môže byť vyhlásené za nejaký kultový horor... dejovo je to totálna blbosť ... hľadám logiku, či vzorec ale žiadne nenachádzam..len pobehuje hore dole ako stepná koza a kosí ľudí. umrel na tábore. mal by mať voči niekomu zášť, napríklad voči animátorom v táboroch, či mileneckým párom, tie diely sú ako cez kopirák.. a veľa nezmyslov... objaví sa v meste po nejakom čase (čo 5 rokov hybernoval?) , zabije 13 náhodných ľudí, skončí s rozseknutou lebkou napoly až mozog, mu vidieť. oko prebité až na druhú stranu a aj tak sa objaví opäť,  nabehá hore dole  kilometre a kilometre, tu zabíja na ulici, o pár minút vyskočí z vody a prebodne čln, o chvíľu je na farme pár kilometrov odtiaľ a zase sa ocitne v v hlavnom dome..do zamknutého domu v závere  sa vždy dostane tak, že cez okno prehodí jednu z mŕtvol..  by som vytkla jeden nezmysel tejto časti a iste je ich tam dosť , že na psychiatrickej ubytovni, kde sú ľudia s rôznymi psychickými poruchami je psychický chorý človek čo mu dovolia mať sekeru v ruke?

plagát

Beštia (2022) 

pre mňa je to celé zle... miestami som už povzbudzovala toho leva nech ich konečne požerie.... teda on svoje obete nežral...  nech ukončí tú agóniu.  a ten záver... lev vyvraždí sám celú dedinu, svorku pytliakov so zbraňami  a v priamom strete s hlavným hrdinom, ktorý ma len nožík,  si ho len tak prehadzuje a doktor končí s o slabšími ranami. všetke postavy sa správali maximálne nelogicky... nasilu aby bol spackaný nejaký scenár. Keby naložili zraneného domorodého chlapíka do auta (ten chlapík spomínal akéhosi diabla, po tom čo našli vyvraždenú dedinu a predpokladali útok zvieraťa) a odviezli ho na ošetrenie, asi by nebol žiaden film. namiesto toho sa rodinný priateľ s puškou vybral do buše, aby zistil vlastne čo? nič. dievčatá boli hrozne,  ... otec sa vydá za tmy potajme potichu do džungle, aby našiel v teritóriu leva kľúče od auta a dievčatá sa rozhodli, že mu musia volať na vysielačku... lev oblieha auto, na ktorom rozbil  predné okno na strane šoféra, no aj napriek tomu sedia pri tomto rozbitom oknom, ak by lev chcel, tak jedným šmahom im odhryzne hlavu cez to rozbité okno... a už boli na úteku v aute, bezdôvodne musel zastať na opustenom priestore, akokeby  nemohlo to ošetrenie pár kilomentrov počkať v civilizácii. a následne na domčeku pootváral všetky dvere... to už som len pozerala, že čo to? utekajú pred levom a nielenže  nezatvoria hlavne dvere a ešte všetky bočné pootvára??? a podobných nezmyslov je tam kopec...

plagát

Pozvánka do pekla (2022) 

príde mi to ako romantický film s nádychom záhadná. Medzi hlavnými hrdinami to od počiatku iskrí. uvažujem či ju donútil silou mysle, aby mu podľahla, no skôr mi to tak nepríde ....no každopádne skôr ako sa dozvie skutočný dôvod prečo tam je, sama mu skočí do náručia. Hlavná hrdinka je poslednou ženou  jedného zo 4 významných, starých rodov. aby sa sila rodov upevnila a prosperovala, musia byť všetky 4 rody prepojené.  Hlavná hrdinka sa cíti osamelá, po smrti mamy, takže sa teší, že má rodinu o ktorej nevedela, Pozývajú ju na svadbu a pritom ešte netuší, že to bude  jej vlastná svadba. stretáva sa aj s ďalšími dvoma nevestami, ktoré svoju úlohu prijali. no keď sa Evie dozvedá pravdu, rozhodne sa utiecť, aj keď podľahla šarmu majiteľa, a proti novej úlohe bojuje. jej život však priamo nie je ohrozený, keďže je pre rod veľmi dôležitá. Neviem či by som im aj nepriala, aby ostali spolu...

plagát

Hádej, kdo je vrah (2022) 

do popisku by sa hodilo napísať... hysterické a psychické labilné dievčatá vytvoria paródiu na horor, až komédiu..  nehody, ktoré sa udejú,  sa udejú za plnej asistencie hysterických záchvatov.. v konečnom dôsledku sa navzájom pozabíjajú..

plagát

Úsmev (2022) 

keď som videla pred časom ukážku na film Úsmev, mala som zimomriavky, resp. husiu kožu. z toho dôvodu som chcela zhliadnuť tento film. Mala som dobrý pocit, že by mohlo mať ten správny efekt. Zimomriavky prišli zopár krát, aj počas filmu, keď sa Rose stretla s neznámou entitou. no nebolo to až tak často... od novodobého filmu však očakávam, že príde nejaký zvrat, ktorý nečakám... napr. keď prišla na oslavu a chlapec si začal odbaľovať darček, som si povedala, bude to Fúzik...nejako som to na základe skúsenosti predvídala... očakávaný bol aj záver... občas by mohli tvorcovia prekvapiť, že ostaneme v šoku so slovami, že ale toto sme nečakali..

plagát

Ostrov (2023) 

Mám rada ČR komédie kde účinkuje Jiři Langmajer. Vždy keď niečo natočí, snažím sa ísť na to do kina. kinová atmosféra je na nezaplatenia. rehotom buráca celé kino. Neviem čím to bolo, no tento krát kino neburácalo. pri niektorých  hláškáah sa ozvalo drobné haha. niektoré hlášky boli úsmevne, no nič také, na čo som zvyknutá pri tomto hercovi. Mne osobne tento film nesadol. aj napriek tomu, že pointa rozpadajúce manželstva po xy rokoch, kde o potrebe rozvodu sa manželka dozvedá počas dovolenky, je vážna, no dalo sa z toho všetkého vytĺcť viac humoru. ...

plagát

Vreskot (2022) 

ľudia v malom mestečku, tak malom, že v celej nemocnici je len jeden pacient a jeden strážnik, inak je nemocnica za bieleho dňa úplne prázdna,  tak maličké je to mesto, a v tomto  mestečku Woodsboro, by mali povinné chodiť všetci k psychiatrovi, na preventívne prehliadky, aby sa v každej generácii zistilo, že kto má najbližšie sklony stať sa novým vrahom v maske... Dewey sa chválabohu z tohto výtvoru už vyslobodil a pri sledovaní tejto časti som to želala už aj Sidney. Scary Movie, paródia na jednotku, dáva tejto sérii väčší zmysel ako jeho predloha... ja vlastne ani netuším, že prečo sa to točí a prečo sa to orientuje vždy k jednej postave. k rovnakému mestu a stráca to už po toľkých rokoch aj akýkoľvek zmysel...

plagát

Vreskot 4 (2011) 

štvrté spracovanie horroru Veskot, pri ktorom si 11 rokov dali načas, považujem za najslabšie.. telesná konštrukcia vrahov, mi vraví, že to boli dvaja vychrtlí,  ledva 50 kiloví, nízki študenti, skôr dievčenského typu a hádžú svojim obeťami ako keby mohli mať na to silu?  nedôveryhodné.  ťažko by premohli dvoch policajtov naraz. v predošlých verziách vrahovia boli aspoň statní a mužní či vyšší. konštrukčne mohli mať na to síl, ale tu tomu neverím.

plagát

Piata vlna (2016) 

scifi žáner a postapokalyptické filmy mám veľmi rada.  Herečka je jednou z mojich najobľúbenejších. Takže  aj tento sa mi celkom veľmi páčil. Koľko krát som to pozerala, toľko krát som si želala, aby mal pokračovanie. Tak som si kúpila predlohu, knižnú. Bolo to náročné, lebo bola všade vypredaná, ale po dlhom čase ju ktosi ponúkal na predaj,... Pustila som sa s vervou do čítania. prvý diel je viac menej totožný s filmovým spracovaním. film som videla, kniha sa čítala veľmi hladko. No keď som si prečítala druhý a tretí diel, vravím si, že vďaka Bohu že nenatočili pokračovanie. pravdepodobne by to ním len pokazili. Mimochodom, dodnes netuším kto vlastne stojí za útokom. či mimozemštania, či ľudia, čo našli mimozemskú technológiu, alebo mimozemšťania sú už dávno preč a sú len ich spiaci agenti ..