Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krimi

Recenzie (18)

plagát

Wednesday (2022) (seriál) 

Konečne seriál ktorý som po dlhej dobe dokázal pozerať diel za dielom. Jenna Ortega je tu skvelá. Určite odporúčam. Napínavé a zaujímavé od prvého po posledný diel, už sa neviem dočkať ďalšej série.

plagát

Životní trefa (2022) 

Obdivujem ľudí, ktorý nemajú radi basketbal, ale film si pozrú a napíšu že na filme mi vadí basketbal :D:D:D Ako ani ja si nezapnem film napríklad o golfe. Ale ľudia sú všelijaký. Ja som fanúšik basketbalu, ale film bol iba taká celkom fajn jednohubka. Nič svetoborné, miliónkrát obohrané klišé, chápem že basketbalista nie je herec, ale absolútne žiadnu emóciu som z neho necítil, nedokázal som sa v podstate ani nejako extra stotožniť s ním a úprimne mu fandiť. Potešila ma ako fanúšika prítomnosť množstva basketbalových osobností, ale od filmu som čakal omnoho viac. 76 percent aktuálne je solídny prepal.

plagát

Artemis Fowl (2020) odpad!

Tu snáď jediné pozitívum je to, že film je relatívne krátky. Ja ako fanúšik predlohy som nemohol byť viac sklamaný. Obsadenie veľmi zlé, tvorcovia vôbec netrafili postavy, podľa toho ako boli v predlohe. Chápem, môže sa niečo pozmeniť, ale v tomto prípade toho bolo príliš a veľmi neúspešne. Pre mňa to je znehodnotenie autorovej knižnej predlohy, nechápem ako to sám mohol E. Colfer dovoliť. Money talks. Mám Colfera rád, ale keď toto dovolil dať von, zrejme mu na svojich dielach nezáleží. To aj keby som nečítal predlohu a beriem to ako samostatnú vec, tak či onak je to prepadák. Naozaj Artemis zlyhal na všetkých frontoch, efekty, dialógy, trápne rozprávanie a vysvetľovanie, mizerné herecké výkony. Absolútne nezachytenie nálady aká bola v predlohe.

plagát

Letuška (2020) (seriál) odpad!

Prvý diel ešte celkom ušiel a navnadil, ale potom išla kvalita rapídne dolu. Je to taká Penny 2.0, veľmi sa Kaley Cuoco neodrazila od postavy ktorú stvárnila v BBT. Neustále flashbacky a odbiehanie do akéhosi podvedomia ma vôbec nebavili. Celkovo je to absolútne stupídny seriál. Ako bez urážky, naozaj stupídny a hlúpy, každá postava jedná úplne neracionálne, vrahyňa tam ide po ulici plnej ľudí s nožíkom v ruke akoby nič a akože ide zabiť Penny, to bol úplný vrchol. Aspoň teda čo som videl, lebo po nejakom treťom, štvrtom diely som to trápenie ukončil, to sa už ozaj nedalo. Je to samozrejme prehajpované lebo Penny, ja som rovnako jej fanúšik ako fanatik BBT, ale čakal som od nej viac, toto ukázalo že asi nie je bohvieaká herečka, respektíve má isté bariéry z ktorých sa nevie vymaniť. Ale aj keby výkony hercov boli dokonalé, tak jednoducho tá absurdnosť tohto seriálu sa nedá prehliadnuť. Je to ozaj hlúpy seriál, toľko nezmyslov a nelogickosti v správaní postáv som ešte asi nikde nikdy nevidel.

plagát

Elita (2018) (seriál) 

Recenzia môže obsahovať spoilery. Na Elite cením skvelé obsadenie, vždy zaujímavý a napínavý príbeh a výborné zapracovávanie nových postáv. Vždy keď príde do seriálu nová postava, tak nemám problém a po pár minútach si ju obľúbim. Čo sa stáva skoro nikdy. Casting sa Elite musí nechať. Ďaľšie pozitívum je, že Elite je mierne iné spracovanie klasickej high school tématiky, pretože sa tu riešia úplné iné veci ako pri zvyčajných vzťahovkách. Samozrejme vzťahy tu sú, ale hlavné zápletky sa prevažne točia okolo iných udalostí. Jediná menšia výčitka by bola za poslednú sériu. Áno, seriál utrpel extrémne straty, nakoľko pár veľmi populárnych hlavných postáv Elite opustilo, ale tvorcovia sa s tým celkom popasovali. Nové postavy sú sympatické a ľahko si ich obľúbite. Čo mne prekážalo v poslednej sérii bola nelogickosť postáv a nezmyselné vytváranie konfliktov. Guzmán bol zrazu z ničoho nič nepriateľský voči Samuelovi, len aby vzápätí boli najlepší kamoši, Rebeku nespočetnekrát oklame Mencia, Rebeku, ktorá to tak vážne brala keď ju sklamal Samuel, Rebeku ktorá to extra prízvukovala že to neznáša, ale Mencia ju ťahá za nos diel za dielom, a vzápätí sú v objatí akoby sa nič nestalo. A veľa vecí pôsobilo štýlom že, dve postavy sa ledva stretli a hneď sa idú spolu vyspať. Akoby až extrémne na túto kartu vsadili tvorcovia. Ani hlavná zápletka nebola až taká zaujímavá a nečakaná ako v predchádzajúcich sériách. Ale stále to má ten Elite feeling, takže som tých 8 dielov dal prakticky za deň, a určite som zvedavý na ďalšie série.

plagát

Potvora (2016) (seriál) 

Celkom podarený balans medzi drámou a komédiou. Úsmevné momenty sa striedajú s takmer dojímavými a vážnymi scénami, skvelé herecké výkony a dobré obsadenie. Hlavná postava zaujala, má charizmu a je vcelku radosť sledovať jej príbeh. Taká mierna oddychovka ktorú bez problémov zhltnete na jeden raz. Páčil sa mi ten anglický humor ktorý si ide svoje a výrazne sa odlišuje od všetkého tradičného. Fleabag naozaj nemá filter a preto je to niečo jedinečné. Odporúčam pozrieť.

plagát

Úžasná paní Maiselová (2017) (seriál) 

Tešil som sa, ale na môj vkus extrémne preafektované a téma stand up comedy nezaujala. Rachel Brosnahan mám veľmi rád ale tu mi nesadla.

plagát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Herecky vynikajúce, avšak viac menej je to o akomsi vyrovnaní sa s útrapami života, ako o kriminálnej práci. Je to veľmi napínavé do poslednej sekundy, tempo miestami kolíše, respektíve ide si to svojim vlastným tempom celú dobu, čo je niekedy na škodu, pretože som stále čakal kedy sa to rozbehne na plné obrátky, ale napokon nič. Nie je to extrémne mínus, ale treba si na to zvyknúť pri pozeraní. Ako som spomenul vyššie, nejedná sa o vyslovený krimi seriál, aj keď samozrejme je tu vyšetrovanie a všetko s ním spojené, ale viac menej tu dominuje vysporiadanie sa so životnými ranami. Mare z Easttownu je po dlhej dobe kvalitný HBO Original. Veľmi prínosne beriem aj to, ako sa s nami tvorcovia od začiatku pohrávali, čo sa mi pri krimi veľmi páči. Najprv si hovoríte, že, určite to musel byť ten alebo tá, a potom máte tak zamotanú hlavu, že netušíte kto je napokon vinník. A zvraty doslova do poslednej minúty. Palec hore. A samozrejme geniálna Kate Winslet. Takto sa robia silné ženské charaktery, žiadne silené, zmysel nedávajúce postavy.

plagát

Čierny panter (2018) 

Jednoznačne najlepšia komiksovka.  Keď má Black Panther menej % ako Wonder Woman, tak to je do neba volajúce. Až sa hanbím, že som Black Panther-a použil v rovnakej vete s takým odpadom akým je WW. Hodnotenie 67% je úplne mimo. BP má skvelý príbeh, efekty, bitky, hlavných hrdinov ako aj záporákov. Konečne záporný hrdina s ktorým môžete do istej miery v úvodzovkách sympatizovať, chápať jeho motiváciu. Rovnako sa mi aj páčili všemožné vychytávky ktoré sa vo filme objavili. Hlavne je to konečne niečo iné, ako sme boli doteraz zvyknutý pri marvelovkách a podobných komiksovo inšpirovaných filmoch a seriáloch. Mrzí ma, že veľa recenzentov dáva hodnotenie, nie na základe kvality, ale podľa etnika hercov ktorý vo filme dominujú. Film sa volá Black Panther lol. Nie som člen BLM, ale treba byť troška menej zakomplexovaný a viac objektívny. Keď má niekto niečo proti ľuďom inej rasy, tak nech si nepustí film kde hrajú prevažne čierny, a potom to na základe toho skritizuje.

plagát

Euforie (2019) (seriál) 

Euphoria je v prvom rade to najlepšie a najkrajšie, čo som kedy po audio - vizuálnej stránke videl a počul. Skvelý soundtrack, ktorý dokonale ladí s prostredím v ktorom sa celý dej odohráva, neskutočné kamerové zábery ako aj celý vizuál. Nie som odborník na prácu s kamerou, ale to čo som videl pri Euphorii, ma neskutočne očarilo. A to beriem iba ako čerešničku na torte, nakoľko to skvele dopĺňa pútavý príbeh a tvorí to dokopy dokonalý celok. Je to do istej miery o dosť odlišné od väčšiny seriálov z podobného prostredia. Nepríde mi to také povrchné, nakoľko priestor tu dostávajú aj relatívny outsider-y, ktorý by sa v typických high school počinoch k slovu veľmi nedostali. Aj hlavná hrdinka Rue ( Zendaya ), ktorá je tu perfektná a to je slabé slovo, nie je štandardný idealizovaný hlavní hrdina, ku ktorému by každý vzhliadal. Euphoria je unikát po každej stránke. Je to niečo, čo musíte vidieť, pretože od hereckých výkonov, po scény a vizuály, je to niečo, čo pri žiadnom inom diele neuvidíte. Neviem sa dočkať na pokračovanie.