Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný

Recenzie (13)

plagát

Kõhedad muinaslood (2019) 

Priemerna, antologia dark fantasy, alebo skor to pripomina Finske podivno. Napady neboli zle, aj ked prevedenie by potrebovalo trosku viacej know-how, najma kamera, svetlo a farba. Prijemne bizarna atmosfera, hoci predvidatelne, moje ocakavania na balticky weird to splnilo, najma segment 2 a 4.

plagát

Suicide for Beginners (2022) 

MegaLOL, typicky US absurdny viaczmyselny konverzacny humor. Pri sekvencii s Corey Feldmanom som skoro prehltol bongo od smiechu, skoda, ze cely film sa neuberal podla tej fatalisticko-nahodnej schemy, a zaroven skoda, ze Haig nemal kvalitnejsie napisanu postavu, ale inak skvela oddychovka.

plagát

Macko Puf: Krv a med (2023) 

Ako fanusik v detstve Macka Pu a seriovych vrahov, za mna splneny sen. Je to guilty pleasure, a tak k tomu treba pristupovat, uprimne som si uzival kazdu sekundu (najma scena s chvostom), kedze sa pomerne hned na zaciatku vytvoril solidny kult status, nebudem asi jediny (o com svedci aj sequel). P. S.: Pu by si pochutnal aj na tej maline od buzno-liberalov z nadacie.

plagát

Muž ze sila (2016) 

Celkom pohodova juzanska drama. Rodinna-ekonomicka tenzia vacsinu casu bubla jemne pod povrchom, v kontraste so slnecnym vidiekom, vystupuje tmave silo a zapletka odvijajuca sa okolo toho. Za mna plus je dejova linka Martina ako sadistu, okrem hlavnej postavy, je jediny ktory ako-tak posuva pribeh dopredu. Zaver odflaknuty a kvazi magicky realizmus uplne zbytocny, to najdolezitejsie ako rodina dopadne sa clovek nedozvie, resp. dohady z utrzkov deja. Inak to splna presne co to v nazve slubuje fable - bajka, happy end s moralnym poucenim (cela ta metafora okolo jazdca, rytiera, bojovnika).

plagát

Hagazussa (2017) 

VVitch sa moze ist hanbit do kuta.. Presne vykreslena atmosfera vidieka 18 stor., s jednoduchym ludskym pribehom. Okultne je sprostredkovane skrz optiku bezneho ruralneho obyvatelstva, co priklada na doveryhodnosti, ziadne poletovanie na spagatikoch, obycajne sracky v pitnej vode a ides. Atmosfera pribehu je genialne pretkavana miestnym koloritom a naturou. Je to sonda do obdobia a myslenia. A kedze opovrhujem ostatnymi ludmi a uznavam ludovu magiu, za mna je cesta protagonistky osobnou katarziou.

plagát

Lúa vermella (2020) 

Co sa tyka magicko-mystickeho realizmu, absolutne krasna dark fantasy poviedka. Genialne prepojenie lyrickeho s vizualom, a korunku to mu nasadzuje rozpravkova logika prinasajuca socio-ekonomicke temy skrz lanternu magika. Osobite, priamociare, alegoricke, vsetky sceny maju zmysel a vsetko je presne nacasovane, za mna katarzia s minimalnymi vyhradami. Je to atmos-art zaner, takze nie pre kazdeho.

plagát

Midsommar (2019) 

Jedine Director's cut, bez vynechanych scen hlavna myslienka aryanizmu-odinizmu v severo-europskych komunitach ustupuje do pozadia pred katarziou hlavnej hrdinky

plagát

Zombi Child (2019) 

Skoda, keby hlavna dejova linka nesledovala adolescentne primitivnu motivaciu hlavnej protagonistky, mohol to byt atmosfericky pozitok

plagát

Jagged Mind (2023) 

Jedine kvoli Shannon,.. Velmi naivny odvar epizod serialov typu Twilight Zone, nedosahujuc ani uroven clenkov