Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (8)

Art & Copy

Art & Copy (2009)

Rozprávanie legiend amerického reklamného priemyslu o strmej ceste na vrchol pomyselného Olympu. Autori divákovi pootvoria dvere do kuchyne prestížnych reklamných agentúr a okrem iného mu objasnia napríklad vznik ideí notoricky známych kampaní (Just do it, Got Milk a ďalších).

Londýnská řeka

Londýnská řeka (2009)

Pohľad do Londýna krátko po tragických teroristických útokoch. Všade je chaos, verejnosť sa ťažko zmieruje s novou realitou. Matka sa v zlej predtuche vydáva do mesta skontrolovať dcéru, ktorá sa neozýva. Zamotáva sa do kolotoča návštev nemocníc a márnic, márne pátrajúc po jedinej dcére. S informáciou o nej, za ňou príde muž, ktorý do Londýna prišiel hľadať svojho syna. Na prvý pohľad sú obaja veľmi odlišnými ľudmi, no postupne zisťujú, že vďaka svojim deťom toho majú spoločného viac než by si chceli pripustiť.

Prosíme pretočte

Prosíme pretočte (2008)

Malá zašitá videopožičovňa plná už nemoderných VHS potrebuje zmenu. Majiteľ (Danny Glover) sa vydá na prieskumy konkurencie a požičovňu zverí dočasne do rúk svojmu pomocníkovi Mikeovi (Mos Def). Nemotorný Mikeov kamarát Jerry (Jack Black) sám seba zmagnetizuje pri pokuse sabotovať elektráreň a pri najbližšej návšteve požičovne nechtiac vymaže obsah všetkých videopások. Mike nechce sklamať majiteľa a tak mu nezostáva nič iné, než vziať do ruky kameru a začať nakrúcať vlastné verzie filmov ako Krotitelia duchov či 2001: Vesmírna odysea v domácich podmienkach. Filmy majú medzi zákazníkmi nečakaný úspech a návšteva na miestnom úrade ich presvedčí o tom, že musia v točení pokračovať až kým nezarobia dostatok peňazí na záchranu svojej požičovne.

Tokijská sonáta

Tokijská sonáta (2008)

Dá sa začať odznova? Túto otázku si kladú manželia, čeliaci kríze vo všetkých oblastiach svojho skromného života. Otázkou ostáva, čo je v japonskej spoločnosti horšie. Či prísť o prácu, alebo mať podradnú prácu, či stretnúť zlodeja, alebo byť zlodejom, či nechať syna stať sa vojakom, alebo klavíristom. Alebo nakoniec nebude všetko také hrozné, ako sa zdalo byť?

Mike Blueberry

Mike Blueberry (2004)

Mike Blueberry (Vincent Cassel) ako mladé ucho prichádza na divoký západ, aby ho strýko naučil, ako sa stať mužom. Smrť jeho milenky ho dostane do spoločnosti miestnych Indiánov, ktorí sa s ním spriatelia. Po návrate do civilizácie sa stane rukou zákona - miestnym šerifom. Po čase sa v okolí objaví muž (Michael Madsen) zodpovedný za život mnohých ľudí (aj jeho milenky). Pátra tu po poklade a tajomstve Indiánov. Mike sa bude musieť vydať na duchovnú cestu, aby ochránil tajomstvo Indiánov a zároveň vyhral boj so svojim vnútorným démonom.

Emil z Lönnebergy

Emil z Lönnebergy (1974) (seriál)

Príbehy malého chlapca žijúceho s rodinou v dedinke Lönnebergy. Emil je typické nezbedné chlapčisko s prirodzeným talentom vyrábať problémy. Neprejde deň, kedy by sa mu počas honby za zábavou nepodarilo niečo vyparatiť. No mnoho ráz aj s dobrým úmyslom skomplikuje život sebe i svojmu okoliu, za čo si však vždy musí poctivo odpykať v kôlničke trest od prísneho otca.

Skvělé dobrodružství Billa a Teda

Skvělé dobrodružství Billa a Teda (1989)

Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) sú dvaja "žúžoví" mladí muži, ktorí majú problém s referátom z dejepisu. Ak Teda vyhodia zo školy, bude musieť nastúpiť na Aljašskú armádnu školu, čo by však znamenalo znemožnenie vzniku veľmi úspešnej kapely Divokí žrebci. Na pripravenie referátu chlapcom zostáva jediná noc. Na scéne sa objavuje Rufus - posol z budúcnosti, ktorý Billovi a Tedovi požičia telefónnu búdku upravenú na stroj času, aby zachránil ich kapelu, ktorá je v budúcnosti základom spoločnosti. Začína sa divoká jazda skrz najdôležitejšie obdobia dejín, okorenená množstvom skvelých hlášok a správnou dávkou naivity.

Hrozba spoločnosti

Hrozba spoločnosti (1993)

Caine je čerstvý absolvent strednej školy, ktorý sa snaží žiť svoj život v prostredí amerického ghetta. V jeho živote hrajú najdôležitejšiu úlohu kamaráti a každodenné zarábanie peňazí na ulici pomocou všetkých dostupných nezákonných prostriedkov. Aj keď cíti, že má na viac ako nechať sa zastreliť či zavrieť za mreže (ako končí väčšina miestnych gangstrov), sú to jeho vlastné tiene z minulosti, ktoré mu rozhodnutie odísť a začať odznova po boku milovanej ženy a jej syna skomplikujú.

Reklama