Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (7)

Rok draka

Rok draka (1985)

Film sa dočkal veľmi rozdielneho prijatia v USA a vo Francúzsku. Zatiaľ čo v Amerike, podobne ako jeho predchádzajúci film Nebeská brána (1980), pohorel a vyslúžil si 5 nominácií na Zlatú malinu, v krajine galského kohúta bol na cenách César 1986 vybraný do pätice najlepších zahraničných filmov a za tretí najlepší filmový počin roka ho zaradil aj legendárny magazín Cahiers du Cinema.

Barbie

Barbie (2023)

Na skladbe "I'm Just Ken" spolupracoval ako hlavný gitarista Slash zo skupiny Guns N' Roses. Ruku k dielu priložili ale aj Josh Freese z Foo Fighters a Wolfgang Van Halen zo skupiny Van Halen.

Barbie

Barbie (2023)

Ryan Gosling sa vyjadril, že je to najlepší scenár, aký kedy čítal.

Elvis

Elvis (2022)

Po premiére na filmovom festivale v Cannes zožal film 12-minútový standing ovation, čo je viac ako akýkoľvek iný film v daný rok, vrátane víťaza súťaže, Trojuholník smútku (2022).

Leto

Leto (2018)

Na prestížnom filmovom festivale v Cannes súťažil v roku 2018 o Zlatú Palmu. Tú síce nezískal, no odniesol si ocenenie za Najlepší soundtrack.

Chľast

Chľast (2020)

Tesne pred začatím natáčania zahynula Thomasovi Vinterbergovi 19-ročná dcéra Ida, ktorá v ňom mala hrať. Režisér tvrdí, že mu následne nakrúcanie nakoniec zachránilo život a film venoval jej. Nezabudol ju spomenúť ani pri ďakovnej reči po obdržaní Oscara za Najlepší cudzojazyčný film roka.

Reklama