Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor

Recenzie (8)

plagát

Dobrou noc, světe (2023) (seriál) 

Toto anime je také priemerné anime. Celková téma je zaujimava, no veľmi meniaca, preto mi pride toto anime matúce. Strašne veľa kecania, až je ro nudné. Postavy sa síce menili, na neprišli mi nejako prívetivé, hlavne hlavná postava mi príde otrepaná(takú hlavnú postavu má snad už každé druhé anime). Štýl anime a celkovo vyobrazenie mi prišlo ako to najlepšie zo všetkého. Vyobrazenie v prvých epizódach a skutočnom svete ako melancholickeho (tmavé farby a tak) a virtuálneho sveta ako rozprávkového sveta plný farieb mi prišlo ako úžasné.

plagát

Potulný samuraj Kenšin: Počátek (2021) 

Dosť veľa nudných scén, súboje boli síce fajn, ale nerealisticke, čo sa mi vôbec nepáčilo. Dialógy mi nie vždy zneli prirodzene (ale nemôžem hodnotiť japončinu). Príbeh bol fajn, aj keď docela klišé. Páčili sa mi kostýmy a vo všeobecnosti celé to pozadie.

plagát

Éra samurajů: Bitva o Japonsko (2021) (seriál) 

Príliš veľa chronológie, čo sa mi síce páči, ale nie vždy sa to hodí. Seriál ide postupne od Oda Nobunaga až k Iejasovi. Je to robené vyše na štýl dokumentu, kde postavy moc nerozpravaju (čo si myslím, že je plus). Mínus za to, že sa moc nevyjadrujú o ostatných panovníkov v Japonsku.

plagát

Historie pro začátečníky - Vzestup Číny (2020) (epizóda) 

Jeden z tých lepších dielov. Znova objektívne (aspoň väčšinou) fakty. Mohli pridať o Honk Kongu, Kórei a Japonsku niečo, taktiež o afrike. Ale inak veľmi dobre podané.

plagát

Historie pro začátečníky - Vesmírný závod (2020) (epizóda) 

Tento diel bol zaujímavý, väčšinou objektívny. Páčilo sa mi ako sa nevyjadrujú na udalosti, ktoré sa diali (i keď neviem či sú vôbec v tomto kontexte dôležité). Myslím si ale, že príliš sa pozerali na úspechy US a zabudli na všetky tie veci čo USSR urobila. Z 0:5 urobiť 1:0 je smiešne až urazujajuce. Taktiež sa vôbec nepustili do súčasnej doby (SpaceX, Elon Musk atď), čo mi je trochu ľúto.

plagát

Vražedná minulost (2013) 

Začalo to docelá sľubne, ale niekde v strede filmu to začalo byť nudné. Síce napätie si to udržalo, ale nebolo to dostačujúce. Postavy a dialógy nezaujímavé. Dej nebol moc rozvinutý a niektoré scený tam boli zbytočné. Nestojí za pozeranie ak máte radi horory, pretože okrem strašidelných zvukov a zopár strašných jumpscarov, tam nič nie je.