Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Animovaný

Obsahy (14)

Chaplin filmovým hercom

Chaplin filmovým hercom (1915)

Chaplin sa ocitá pri natáčaní filmu. Keď sa snaží pomôcť herečke, prerušuje tým natáčanie. Groteska s jednoduchou dejovou líniou, v ktorej Chaplin vyvolá zmätok a chaos, do ktorého sa zapoja všetci zúčastnení.

Chaplin a deštník

Chaplin a deštník (1914)

Pán, ktorý ukradol policajtovi dáždnik, neskôr pomáha dáme prejsť cez kaluž. Požiada ju, aby mu podržala ukradnutý dáždnik, ale tá s ním odchádza preč. Hádka o pravého majiteľa dáždnika vrcholí do bitky medzi Chaplinom a pánom, ktorý dáždnik ukradol. Situáciu prichádza riešiť policajt, ktorý spoznáva svoj dáždnik.

Chaplin odhadcem v zastavárně

Chaplin odhadcem v zastavárně (1916)

Charles Chaplin pracuje v záložni. Chvíľu upratuje, chvíľu leští, chvíľu vypomáha v kuchyni a chvíľu sa zas venuje zákazníkom. S jeho kolegom sú na nože a dosť často sa pobijú a jeho zamestnávateľ nemá veľa pochopenia pre Charlieho samopašnosť. Charlie to však všetko zvláda s humorom.

Zápasníci

Zápasníci (1914)

Dvaja zúfalo hladní tuláci potrebujú peniaze na jedlo a tak sa jeden z nich vydáva za šampióna v boxe, Cyclona Flynna. Podarí sa mu prihlásiť na boxerský zápas a tak získať peniaze. Pug (Roscoe 'Fatty' Arbuckle) musí brániť svoje dievča (Minta Durfee) pred bandou výtržníkov. Tí ostanú ohromení Pugovými boxerskými schopnosťami a navrhnú mu, aby sa prihlásil na zápas proti Cyclonovi Flynnovi. Pug súhlasí a začne sa pripravovať na súboj. Pravý Cyclone Flynn prichádza do mesta a nastúpi namiesto dvoch tulákov, ktorí si zjednali jeho miesto zápasníka. Hazardný hráč (Mack Swain) vsadil na Puga veľa peňazí a vyhráža sa mu smrťou v prípade, že prehrá. Ani rozhodca (Charles Chaplin) nedokáže udržať zápas pod kontrolou a súboj boxerov sa presúva mimo ring.

Chaplin posluhou

Chaplin posluhou (1914)

Charlie je upratovačom vo firme. Jeho šéf potrebuje splatiť svoj dlh z hazardných hier a preto sa pokúsi ukradnúť firemné peniaze.

Chaplin a náměsíčnice

Chaplin a náměsíčnice (1914)

Charlie si v parku znepriatelí jeden manželský pár. Neskôr sa zaregistruje v tom istom hoteli ako aj oni. Žena je námesačná a počas spánku vojde do Charlieho izby. Jej manžel sa ju vydá hľadať.

Chaplin jako nápadník

Chaplin jako nápadník (1914)

Dievča (Mabel Normand) je objektom túžby pre jej nápadníka (Mack Sennett). U tuláka (Charles Chaplin) tiež vzbudí záujem. Počiatočná rivalita medzi Mackom a Charliem ustane, až keď sa na scéne objaví nový nápadník (Mack Swain) a oni musia spojiť svoje sily, aby sa tohto nového protivníka spoločne zbavili. Keďže tehly na neho nezaberajú, rozhodnú sa omráčiť ho kladivom a zamknúť v kôlni. Charlie je šikovnejší a podarí sa mu v kôlni zamknúť oboch nápadníkov.

Chaplin miláčkem domácí paní

Chaplin miláčkem domácí paní (1914)

Charlie je obľúbencom pani domácej a užíva si výhod v dome. Manžel pani domácej behá v zástere po kuchyni a vykonáva domáce práce. Niet divu, že žiarli na Charlieho. Syn pani domácej urobí pár fotografií na ktorých jeho matka a Charlie vyzerajú ako zamilovaný párik. Ďalej sa mu podarí zachytiť otca s druhou ženou v podobnej situácii, v ktorej obaja vyzerajú ako zaľúbenci. Nadišiel čas premietania a fotografie budú ukázané všetkým zúčastneným.

Chaplin šťastným otcom

Chaplin šťastným otcom (1914)

Charles Chaplin si v bare omylom vezme cudzí kabát. Jeho žena nájde v kabáte lístok a nadobudne podozrenie, že jej Charlie zahýba s druhou ženou.

Chaplin stěhuje piáno

Chaplin stěhuje piáno (1914)

Charles Chaplin nastúpi do nového zamestnania. Spolu s jeho kolegom (Mack Swain) budú sťahovať klavíry. Prvý klavír majú zaniesť pánovi Richovi, ale spletú si jeho adresu.

Chaplin manželkou

Chaplin manželkou (1914)

Charles Chaplin v kostýme ženy, ktorá si prišla so svojim manželom pozrieť vojenský sprievod. Manžel sa vytratí preč s inou ženou a manželka sa ho vydá hľadať. Dostane sa do konfliktu s režisérom, ktorému prekazí zábery sprievodu; zatancuje si na hudbu kapely; napadne policajta, manželovu novú známosť a aj samotného manžela, ktorý ju zhodí z móla do mora.

Chaplin spravuje zuby

Chaplin spravuje zuby (1914)

Charlie je zubárov pomocník. Na ceste do lekárne sa dostane do potýčky s chlapom, ktorému hodí do tváre tehlu. Jedna tehla sa ujde aj náhodnému okoloidúcemu. Charlie sa vráti späť do ordinácie a vydáva sa za zubára. V čakárni sa ale objavia obaja páni, u ktorých poranenie tehlou zanechalo následky na zuboch.

Chaplin v hotelu

Chaplin v hotelu (1914)

Mladé dievča – Mabel sa hrá v hotelovej izbe so svojim psom. Náhoda chce, aby sa jej loptička odkotúľala na chodbu. Sporo oblečená Mabel pre ňu vybehne, ale zostane vymknutá na chodbe. Tu okolo prechádza opitý Charlie Chaplin. Mabel sa pred ním hanbí a uteká sa schovať do protiľahlej izby.

Wife and Auto Trouble

Wife and Auto Trouble (1916)

O poddajnom manželovi, ktorý to so svojou autoritatívnou manželkou mužskej postavy a panovačnou svokrou v jednej domácnosti vôbec nemá ľahké. Ani v robote si nenájde trocha času pre seba a svoju mladú sekretárku, pretože je neustále pod dohľadom svojho švagra. Keď sa jeho románik so sekretárkou prevalí, švagor telefonuje svojej sestre a matke. Všetko ústi do chaotickej naháňačky do ktorej sa zapájajú aj neodmysliteľní keystonskí strážnici.

Reklama