Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Romantický

Obľúbené filmy (6)

Hodiny

Hodiny (2002)

90% - Hovoriť o tom, ako dokonale vyvážený, premyslený a efektný je tento film, hádam ani nemá zmysel, o tom ako je všetko logicky podložené a umne poskladané do mozaiky, ako sa na konci všetko spojí, súvislostí vyjdú najavo, osudy sa pretnú... Čo sa hereckých výkonov týka, veľmi konzistentné a vo všeobecnosti na úrovni. Nicole Kidman má síce umelý nos a jej minimalistické poňatie je možno skôr náčrtom, miestami trochu pozérske a strnulé.. Juliane Moore hrá podozrivo podobnú úlohu ako vo Far from Heaven (Oscar – nominácia) a Meryl Streep jednoducho zachytila celý život jednej ženy v jedinom dni a áno, je to vďaka jej technickému prístupu.

Núdzový východ

Núdzový východ (2008)

Famózne.Vynikajúco natočený film, ktorý je v porovnaní s Americkou krásou zreteľne konformnejší, usadlejší – príbeh graduje, je dramatický, možno trochu patetický a teatrálny – čo však dáva značný priestor na realizáciu hereckých ambícií priam ,,veľkolepej“ ústrednej dvojice. Na druhej strane Mendesov prvý stret s tematikou malomestskej depresie bol dravší, v istom zmysle neotesaný a svieži, priam katarzný. Každopádne sa jedná o veľmi výstižné zobrazenie bezvýchodiskovosti banálne všednej situácie, ktorá však miestami môže pôsobiť trochu vyakcelerovane - postavy sú účelovo uväznené v akomsi až absurdnom a surreálnom vákuu svojich predstáv o živote a iných osobných reflexií. V tomto zmysle film akoby bol trochu abstraktný a odťažitý, nadživotný a preexponovaný – neslúži ani tak na zobrazenie reality, ako skôr nejakých vyšších existenciálnych ideí. Btw,Newmanova hudba silne pripomína Glassovu.

Kto sa bojí Virginie Woolfovej?

Kto sa bojí Virginie Woolfovej? (1966)

Nepridala by som ani jediné slovo, nezmenila ani jediný záber. Absolútny zážitok. Martha: ,, Do you want to know what's happened, George, do you wanna know what's really happened ? It snapped! Finally. Not, not me, it. The whole arrangement! Well, you can go on for ever and ever, everything is manageable. You make all sorts of excuses... Then one day, one night something happens... and SNAP! It breaks and you just don't give a damn anymore. I tried, baby, I really tried... SNAP! It went SNAP! I'm not gonna try to get through to you any more. There was a second back there, yeah, there was a second, just a second when I could have gotten through to you, when maybe we could have cut through all this, this CRAP. But it's past, and I'm not gonna try."