Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené seriály (10)

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Pojem seriál pre mňa vždy znamenal, že keď zrovna nemám čo na práci, alebo nedávajú nič iné v telke, tak si nejaký kuknem, a aj keď som zameškal 20 dielov o nič podstatné som neprišiel a znudený v polke diania začal prepínať medzi stanicami. No ako som zhliadol 1. diel Lost úplne som tomu prepadol a celý týždeň čakal na ďalší a ďalší diel. Vôbec to nezodpovedalo nijakému seriálu aký som kedy v televízii videl, 45 minút vždy ubehlo ako voda a tie päť minútové reklamné prestávky mi pripadali ako hodiny..Originálny nápad s flashbackmi, ktoré pomohli opísať už tak excelentne vykreslené postavy, obsadené výbornými neznámymi (neopozeranými) hercami, znamenalo, že som si každú jednu z nich veľmi obľúbil. Prvá sezóna bola jednoducho jedinečná a neopakovateľná. Druhá išla presne v jej šľapajách, no a tretia aj cez miernu naivitu a prehnanosť bola stále tým najlepším čo sa dalo (nielen) v televízii vidieť. Preto sa neskutočne teším na nastávajúcu štvrtú sezónu, ktorá bude síce skrátená pre stávku scenáristov, no a jej 1. diel sa idem pozrieť práve teraz :)))))) .... Práve som dopozeral posledný diel, utieram slzu, smekám a vzdávam hold jedinečnému seriálu, ktorý azda navždy ostane mojou jednotkou.

Sopranovci

Sopranovci (1999)

Po rokoch som Sopranovcov konečne dopozeral a po čerstvých pocitoch z druhej polovice záverečnej série, kedy som seriál opustil, stále nechápem prečo vlastne. Zavŕšenie je to veľkolepé po všetkých stránkach hoci sa na "posledný pohľad" môže zdať inak. Ojedinelé televízne dielo, ktoré by kraľovalo i v dnešnej nabitej produkcii plnej hitov.

Californication - Orgie v Kalifornii

Californication - Orgie v Kalifornii (2007)

Seriál, ktorý nenávidí to čo nemusím a miluje čo mám rád. V rozmedzí prvých troch sérií funguje veľmi ucelene, až som si po zatiaľ poslednom dieli pomyslel, že by tak kľudne mohol aj celý seriál skončiť. Zakončenie menej vážnej, ale zato vtipnejšej tretej sezóny, sa stalo, vytiahnutím istého triumfu, jedným z najpôsobivejších seriálových zážitkov aké som mal možnosť zhliadnuť. Ako to bude ďalej sa uvidí, dovtedy "I think it's going to be a long long time.."

Griffinovci

Griffinovci (1999)

V jadre veľmi inteligentný seriál, ktorý paradoxne využíva k svojmu vyjadreniu primitívnejšie prostriedky.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Nikdy by som nepovedal, že si túto zmesku tvárí zamilujem. Pre mňa na prvý pohľad samé nevýrazné a nesympatické ksichtíky. Ale na pohľad druhý, vďaka veľmi sympatickým charakterom a náramne vtipným výstupom, sa počiatočná antipatia otočila o stoosemdesiat stupňov a seriál som pozeral nie po jednej epizóde, ale hneď po niekoľkých za sebou. Niektoré scény ma dokážu dostať takzvane do kolien, naopak pri niektorých scénach sa snažím robiť, že som ich nevidel. To je práve tu v komentároch spomínaná nevyváženosť, ale v mojich očiach výrazne prevládajú tie prvé spomínané a vďaka super postavám prehliadnem, ba dokonca sa niekedy zasmejem aj na tých druhých, ktoré by ma v inom podaní neoslovili, dokonca často aj odradili. Zatiaľ som videl len prvú sezónu, ktorá ako začala, tak aj bravúrne dokázala zakončiť a otočiť kolobeh znova na začiatok, čím dokonalým spôsobom otvorila dvere pre sezónu druhú. ............ Druhá sezóna - pokračuje tam kde prvá skončila a podobne aj nastavenú latku prvou sezónou niekedy víťazne preskočí a niekedy naopak hanblivo podlezie, ale latka aj po jej skončení stále ostáva na svojom mieste. ............. Tretia sezóna - aby sa mi seriál páčil stále viac a viac, to sa nestáva takmer vôbec, možno mi trvá než si na niečo nové zvyknem, možno už prestávam vnímať občasné trápne gagy, možno sa im o chvíľu začnem aj smiať.. možno by som ho mal prestať sledovať ;) ............. Štvrtá sezóna sa drží na vysokej úrovni rovnako ako tretia a celkové hodnotenie ide na max. ............. Piata nepriniesla nič nové, postavy už niesu tak bezstarostné a celkovo ako starnú oni starne aj seriál a trocha už dochádzajú nápady. No je to nevyhnuteľné a páči sa mi, že sa k tomu tvorcovia stavajú takto a nesnažia sa za každú cenu ostať pri starom, no pokúšajú sa ho prispôsobiť okolnostiam. A hlavne od príchodu Elizabeth Banks na konci sezóny a jej účasti v šiestej sérii si sľubujem veľa. ............. Banks sa bohužiaľ stala jednou z mnoha epizódnych postáv, ale potešila aj tak. Zo šiestej sezóny by som vyzdvihol najviac muzikálový šiesty diel, ktorý sa mimoriadne podaril. .............. Siedma nebola kvôli malému počtu epizód plnohodnotná. .............. No a samozrejme ôsma záverečná, stále pokračuje na príjemnej sentimentálnej vlne a dokazuje, že tento seriál dokázal zapôsobiť aj ako celok, urobiť zo "mnou nepríliš obľúbených" Zacha Braffa a Sarah Chalke, vyhľadávaných hercov a prebojovať sa do mojej TOP TEN seriálov. ............... Diely 2x13 - My Philosophy a hlavne 3x14 - My Screw Up spolu s nádherným zakončením seriálu ma totálne rozložili až som to nevydržal a pustil tú slanú tekutinu von z tela.. slzy myslím. ............. Takže nakoniec hodnotím seriál ako celok a preto si plné hodnotenie zaslúži ako máloktorý iný (hoci nie všetky diely a sezóny boli až tak brilantné, no pod štyri by nešla ani jedna).

Priatelia

Priatelia (1994)

Keby dávali v telke 5 dielov po sebe, tak pred ňou presedím necelé dve hodiny a skvele sa bavím. Legenda a nekorunovaný kráľ všetkých seriálov.

True Blood: Pravá krv

True Blood: Pravá krv (2008)

Geniálny, "úchylný", erotický, atmosférický a mimoriadne vzácny televízny, nie seriál, ale masterpiece, ktorý neskutočne napreduje každou sériou a pomaly s rozmyslom rozvíja príbeh. Výborným postavám a ich predstaviteľom kraľuje Erik Northman Alexandera Skarsgårda, ktorý po Generation Kill potvrdzuje, že Hollywood s ním do budúcna musí počítať a ja mu to veľmi prajem (len dúfam, že mi ho odtiaľto nešlohnú..). P.S. Komentár prepísaný čerstvo po tretej sérii.