Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Krimi

Obľúbené filmy (7)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Neskutočne depresívny a chladný film o droge, na ktorú po pozretí tohto filmu nemôže mať "chuť" žiadny zdravý človek. Ešte žiadny film ma nezasiahol takto depresívne a "negatívne", všetky tie herecké výkony, fantastický strih a neskutočný soundtrack, ktorý nemôže nechať žiadneho diváka v kľude počas sledovania filmu! Pre mňa stále najlepší film s drogovou tematikou, ktorý sa vryje tak hlboko pod kožu, že nad ním rozmýšľate ešte pár hodín a možno aj dní... Aj napriek tomuto všetkému sa po rokoch rád vraciam k tomuto filmu a mám pri sledovaní také iste pocity ako keď som ho videl prvý krát. Povinne púšťať študentom na stredných školách! 95%

Interstellar

Interstellar (2014)

Ako totálny NEfanúšik sci-fi žánru mi snáď prvý krát po dopozeraní sci-fi filmu padla sánka (a to viackrát počas filmu). Takmer trojhodinová jazda vesmírom, v ktorej som sa občas strácal no absolutne mi to nevadilo a film som si užil, samozrejme vďaka neskutočným efektom, napätím, kamera, výkon hercov (McConaughey vynikajúci ako vždy) a v neposlednom rade hudba. Myslím si, že soundtrack od Hansa Zimmera je skutočne z inej galaxie! Christopher Nolan opäť vsadil na emócie a opäť to na mňa zabralo... Ďakujem majstre za ďalší kvalitný mindfuck, ktorý zmenil môj pohľad na sci-fi žáner.. Kiež by bolo takýchto kvalitne natočených sci-fi filmov oveľa viac..

Čata

Čata (1986)

Chladné, drsné a daždivé zobrazenie režisérových spomienok z Vietnamu, ktoré diváka vtiahne už od začiatku a pustí až pár minút a možno hodín po filme! Doladené atmosferickým soundtrackom, ktorý pridáva na emotívnosti filmu. Ale v krátkosti, je to jeden z tých kultových filmov, ktorý si môžete pozrieť nespočetne krát a aj tak nestráca na kvalite, no práve naopak.. Najlepší vojnový film všetkych čias.