Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (18)

plagát

American Honey (2016) 

Sebapoznávanie je síce typický znak Andrey Arnold ale American Honey to dotiahol do perfekcie. K tomu sa pridala kamera krásna ako obrázok, aj keď by si niektoré zábery zaslúžili rozmer 16:9 ale vďaka 4:3 kamera a zároveň aj my sledujeme hlavne postavu Star (Sasha Lane) čo vykresľuje blízkosť ktorú so Star zdieľame. Vďaka pohybujúcej sa kamera sme postavou aj my. Výčitkou by mohlo byť aj nedostatok deju (ten tu skoro nie je), ale mne to vôbec nevadilo. Na film sa pozeralo krásne aj keď pomohla Sasha a Riley ;). A výborná hudba ktorá sa mi trafila presne do vkusu, obzvlášť U guessed it ktorá mi vyvolala nostalgia trip :). Tento film rozhodne nesadne všetkým ale mne sadol ako riť na hrniec. 90%

plagát

Votrelec (1979) 

Ďalší z mojich obľúbených horrorových master-piecov. Aj keď v 79tom musel vyľakať o mnoho viac, tak aj dodnes jeho atmosféra straší až za hrob. Napriek tomu že xenomorph vo filme tak často nie je, v sedačke vás drží prikovaná práve tá atmosféra. Alien je film ktorý som už pár krát videl, no vždy sa k nemu rád vraciam.

plagát

Psycho (1960) 

Vždy, keď sa s niekým rozprávam a diskutujeme o hororoch, často som sklamaný, že ľudia poznajú len tie moderné. Je to taká škoda, že ľudia toľko nehovoria o klasickom horore. Psycho je jeden z mojich najobľúbenejších hororov. Prečo? Psycho má atmosféru ako žiadny iný. Čo je na tomto filme výnimočné? Naša hlavná hrdinka Marion je zabitá v prvých 30 minútach filmu. A spôsob, akým bola zabitá, šokoval ľudí v 60tkách. Diváci utekali z kín. Scéna v sprche bola v tom čase až taká hrozná. Toto majstrovské dielo dodnes inšpiruje kinematografiu. Ďakujem vám, pán Hitchcock, za toto umelecké dielo.

plagát

Frank (2014) 

Fajn osobitý hipsterský filmík o kreativite, ktorý strieda komédiu a drámu ako žiadny iný. A v hlavnej roli geniálny Michael Fassbender, ktorý po skoro celú dĺžku filmu nedá dole masku. A vďaka jeho fenomenálnemu výkonu má aj s maskou charizmy na rozdávanie.

plagát

Lolita (1962) 

Toto bolo pre mňa prekvapenie, aj preto že je Lolita videná ako jeden z Kubrickových slabších filmov. No rozhodne nie pre mňa. Porovnávať Kubrickové filmy je obzvlášť ťažké kvôli tomu že sa nerád opakoval, každý jeho film je úplne iný. Film funguje hlavne vďaka hercom. James Mason je jednu chvíľu milujúca otcovská figúra a druhú zas úchyl. Sue Lyon pôsobí zrelo, koketne a uvedomujúca si svojich ženských atribút, čo občas  spôsobuje morálnu dilemu. Dôvod prečo tento film ľudia moc nemusia sú hlavne fanušici knihy ktorým vadí že Lolite nie je 12 ako v knihe ale bola ,,zostarnutá" na 14. Za mňa to bolo správne rozhodnutie. Myslím že by s Humbertom(James Mason) by bolo oveľa ťažšie súcitiť keď by mala 12.  Na dnešné pomery už film nie je tak škandálny ale viem si predstaviť ten hurhaj v 60tých rokoch. Jediné mínus je asi dĺžka, občas je celkom naťahovaný. Čo u skoro 3 hodinového filmu nie je zas tak prekvapivé.

plagát

Ľadová archa (2013) 

Film ktorý je natočený skoro ako videohra. Od lineárneho postupovania až po upgradovanie zbraní (od holých rúk až po strelné zbrane).  Video herné porovnanie sa dá urobiť aj vďaka FPS momentu vo filme. Každý vagón má odlišný design a znázorňuje inú spoločenskú triedu. Tak isto sa to dá porovnať s levlovaním vo hrách. Scény sú natočené krásne klaustrofobicky. A musím aj pochváliť celú réžiu ktorá je originálna. Herecké výkony sú fantastické menovite Chris Evans, Ed Harris a John Hurt. Pochválim aj koniec ktorý je vágny a skôr otázky pokladá než na ne odpovedá. Ale nám ostáva iba jedna je toto budúcnosť Charlieho a továrni na čokoládu?

plagát

Juice WRLD: Into the Abyss (2021) 

Juica som síce počúval aj keď bol nažive ale aj cez to som jeho menej mainstream hudbu začal počúvať až po jeho smrti. Ale teraz už k dokumentu. Chcel som tu urobiť paralelu z Everybody's Everything o Lil Peepovi. Ale štýl oboch dokumentov sa vo veľa veciach líši. Everybody's everithing je zamerané na celý Peepov život zatiaľ čo Into the Abyss je hlavne o Juicovom hudobnom živote a o jeho závislosti. Aj keď dokument bol zaujímavý inside do Juicovej mysli prišiel mi z porovnaním s EE o poznanie citovo chladnejší. Chýbal mi tam hlavne background do Juicovho života mimo hudbu. Veľmi tesných 5*, možno k tým 5* dopomohlo že som fanúšik.

plagát

Sedem (1995) 

Kde začať? U dokonalej réžie, dokonalého scenára alebo u dokonalých hereckých výkonoch? Málo dokonalosti? Stačí iba napísať že je to najlepší krimi psychologický thriller? Skvelo atmosféru vykresľujúci dážď. Spacey ako strach naháňajúci sériový vrah. Najlepší filmový koniec. Jedným slovom Filmový Klenot.

plagát

Blok 99 (2017) 

Pozitíva tohto filmu sú určite unikátne gore,(napr. zlomenie strážnikovej ruky) a nečakaná hĺbka hlavnej postavy. No negatíva sú hlavne herecký výkon Vinca Vaughna. Jeho ploché hranie nepomohlo žiadnemu filmu z jeho filmografie a aj tomuto filmu dosť ublížilo. V niektorých scénach je sila Bradleyho (Vince Vaughn) dosť neuveriteľná až hlúpa. 7/10

plagát

Pán času - The Timeless Children (2020) (epizóda) odpad!

Takže začnem plusami. Sacha Dhawam je ako the Master výborný. A teraz mínusy. Od kedy Chibnail je showrunnerom som rád za priemerné epizódy ale tie moc neprichádzajú namiesto toho tu máme samé podpriemerné epizódy a sračky. Koniec 12 sezóny nie je výnimkou a je to priam tá najhoršia epizóda. Doctor sa z bežného šialeného gallifreyana stal istý PROTOGALLIFREYAN a do istej miery Bohom celého Gallifreyu a máme vysvetlené prečo Doctor neprestal po 13 regenerácii regenerovať a je to stupidné.V podstate glorifikovaná ženská vedkyňa zabíja decko(Doctor) znovu a znovu v záujmu vedy. Jediné čo sme zistili je že naši obľúbený Doctori ako napr. 10, 11, 4... nie sú vôbec 10, 11... ale kľudne nejaký miliónty v rade. A to že sa Doktorka na konci zachová ako zbabelá pussy a nechá nejakého starého týpka sa obetovať za ňu, aj keď 10 Doctor sa bol schopný sa obetovať len aby zachránil 80tníka. Objektívne je to tak 30% ale za to čo spravili Doctorovemu legacy si táto epizóda nezaslúži nič iné než odpad.