Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Unikátny snímok ktorý Vás vcucne do deja a nepustí do konca. Citlivý príbeh o priateľstve, nádeji a prežívaní na tom najhoršom mieste. Podľa mňa najlepší film čo som kedy videl.

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

Je mi veľkou cťou a potešením hodnotiť tento hoci pomerne starší film, ktorý sa už dnes dá považovať za klasiku scifi žánru. Jednotka bola úžasna a nastavila vysokú laťku, ktorú bolo určite ťažko prekonať, no mr.Cameron to dokázal a tak pre mnohých alien fanúšikov je dvojka najlepšia zo série. Ripleyova podruhé s bandou neohrozených spacemarines, ktorý su si tak istý tým že ich nemá čo prekvapiť, až do chvíle keď zažijú prví kontakt s kreaturami od majstra H.R.GIGERA. Je to vizuálna pastva pre oči plná napätia, akcie a humorných vsuviek vystresovaného Hudsona typu : Hudson : co budeme dělat ? Burke : založíme si ohníček a zaspívame pár písniček... Ak ste scifi fanúšik tak toto je klenot ktorý musíte vidieť.

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

No čo už, budem sa opakovať, toto je kultovný film. Najlepší Tarantinov film ktorý už ani on sám neprekoná. Film je poskladaný z viacej častí ktoré maju svoju dejovú líniu s dokonalými dialógmi a tak vzniká perfektný celok. Český dabing je vynikajúci.

Piaty element

Piaty element (1997)

Raz za čas sa objaví snímok, ktorý naozaj utkvie v pamäti a toto je jeden z nich parádne scifičko od Bessona na ktoré sa dá pozerať znova a znova. Perfektné obsadenie, hlašky, masky aj akcia.

Neuveriteľný deň

Neuveriteľný deň (1993)

Príjemná komédia z čias keď sa ešte točili dobré veci bez nutnosti nadávania a ukazovania varlat, keď stačila dokonalá zápletka plná inteligentného humoru. Bill a Andie sú parádne zohraná dvojka na ktorú sa fakt dobre pozerá až chcete aby tento film nikdy neskončil. Samozrejme veľké díky Haroldovi Ramisovi.

Krotitelia duchov

Krotitelia duchov (1984)

Who you gonna call ? Pamätám si keď som to s kamarátom pozeral ešte na videu s rychlodabingom. Boli sme na základke a tento film nám nahral nejaky starsí týpek za 20 Kčs. Stálo to za to, bol to zážitok sledovať skupinku neuspešných vedcov (stretla sa tu v tom čase komedialna elita Dan Aykroyd, Bill Murray, Harold Ramis, Rick Moranis a neodolateľná Sigourney Weaver) ako založia vlastný business na odchyt duchov. Niektoré scény boli aj dosť strašidelné ale viac sme sa nasmiali. Od toho okamihu sa tento film stal jedným z mojich najobľubenejsích, určite odporúčam.

Total Recall

Total Recall (1990)

Takto si predstavujem film, ktorý má diváka priklincovať ku sedadlu že ani nepomyslí na hlad, smäd alebo plný močak až do úplného konca. Arnold tu pobehuje po marse ako dvojitý agent podľa mňa jeho najlepší film a k tomu ešte scify s parádnym príbehom, prostredím, maskami a ešte Sharone Stone v top kondícii, čo viac si priať.

Hra

Hra (1997)

Vynikajúci thriller s Michaelom Douglasom v hlavnej úlohe, ktorý som mal tú česť vidieť v kine. Od začiatku do konca neviete čo je pravda a čo nie, nevinná hra alebo sprisahanie ktoré má hlavného predstaviteľa pripraviť o všetko? Len málo filmom dávam plné hodnotenie ale tento si to určite zaslúži.

Votrelec

Votrelec (1979)

Prepravná loď Nostromo a jej posádka ani len netuší ako sa im zmení život po preskúmaní núdzového signálu na neznámej planete, kde naberú nezvaného hosťa ktorý má jediný cieľ a to vyhubiť všetko živé. Tak v tomto filme to všetko začalo, zrod legendárneho votrelca od H.R.Gigera pod taktovkou Ridleyho Scotta. Je až neuveriteľné že v roku 1979 dokázali spraviť takto dokonalé dielo ktoré ešte aj dnes desí a nedá ľuďom kľudne spať. Ani sami tvorcovia netušili aký obrovský úspech bude Alien mať a že do dnešného dňa sa podľa neho porovnávajú všetky nové scifi filmy s podobnou tématikou. (R44/R44)