Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Thriller

Recenzie (6)

plagát

Kalifát (2020) (seriál) 

Veľmi dobrý seriál, napínavý, ťažko sa od neho odtrhnúť. Veľmi realisticky, čiže kruto, tvrdo približuje nebezpečenstvo radikálnych prívržencov ISLAMU, Islamského štátu a teroristických útokov, ktoré dejú v Európe. Nečakejte nakoniec happy-end.

plagát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Dámský gambit je seriál, kvôli ktoré možno rozbalíte prachom zájdenú starú šachovnicu. Vysoko pravdepodobne sa vám bude páčiť, príbeh dieťaťa - neskôr dievčaťa, ktoré napriek zlej prvotnej priazne osudu, vďaka geniálnej schopnosti víťaziť v šachu obrátilo kartu osudu a prekonávalo prekážky a nástrahy života i šachu. Seriál dáva dôraz na schopnosti a vnútornú silu nežnejšieho pohlavia.

plagát

Láska a anarchie (2020) (seriál) 

Šialené, šokujúce, prekvapivé, nenormálne. Nahota a ochota kvôli hre riskovať dobré meno, svoje postavenie, mienku o to, že človek nie je bláznom. Nepamätám si, kedy som sa tak schuti smial na podobnom seriály.

plagát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Niektoré seriály rozdeľujú ľudí na tých, ktorí ich zbožňujú, a ktorí ich nemusia, pretože im moc neprídu na chuť. No, kto má rád čierny humor, ten si určite príde na svoje. Seriál je dobrý tým, že jeho dej sa ťažko dá predvídať. A hlavné postavy protestujú proti paradigmám svoje doby svojským spôsobom (napr. rozbije mobil, pretože jej napíše osoba, ktorá sedí hneď vedľa nej)

plagát

Služobníci (2020) 

Čím si museli prejsť adepti na kňazskú vysviacku, počas komunistického režimu, aké dilemy riešili, to približuje čiernobiely film Služobníci. Ako v sebe spojiť túžbu po kňazstve a požiadavky vlastného svedomia? Riskovať všetko a pôsobiť v podzemnej cirkvi? Alebo spolupracovať s komunistickou stranou a mať istotu dobrej budúcnosti? Oceňujem odkaz na skutočné historické udalosti v kňazských seminároch (hladovka), či skutočné osobnosti (Korec, Chovanec)

plagát

Učiteľka (2016) 

Keby som mal vysvetliť socializmus a jeho praktiky, ktoré sa u nás diali, človeku napr. zo západnej Európy, tak by som mu pustil tento film. Hneď by pochopil strach, v ktorom ľudia žili a čo boli schopní konať, aby neboli oni, alebo ich deti vytlačené na okraj spoločnosti a prenasledované. Bravúrne herecké výkony tomu veľmi pomohli.