Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Western
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbení herci (10)

Robert Taylor

Najkrajší herec nielen zlatej hollywoodskej éry, ale celej filmovej histórie.Herecky možno nedosahoval kvality niektorých svojich kolegov,bol však nesmierne všestranným hercom s obdivuhodnými športovými danosťami.

Tyrone Power

Druhý najkrajší herec nielen zlatej hollywoodskej éry,ale celej filmovej histórie.Herec s najkrajším úsmevom,aký kedy Boh videl.Mala som česť navštíviť jeho hrob priamo v Hollywoode a musím povedať, že odpočíva na prekrásnom mieste.Bol veľmi milý a talentovaný, jeho filmy sú balzamom na moju dušu.

Richard Widmark

V mojom vnímaní asi najuniverzálnejší herec,akého poznám.Je pre mňa tak výrazným typom herca,že väčšinou zatieni aj tie najväčšie hviezdy,a preto vôbec nevadí, že pomer jeho hlavných a vedĺajších rolí je 40:60.Mám rada predovšetkým jeho záporné kreácie,ale nemôžem tiež opomenúť skutočnosť, že film Judgment at Nuremberg je mojím najobľúbenejším práve vďaka nemu.

Humphrey Bogart

Pán Herec.Niektoré jeho filmy som videla hádam aj desať krát,mnohé som však nevidela vôbec,čo sa snažím naprávať, ako sa len dá.Nedá sa okopírovať,ba ani napodobniť.Bogie je jednoducho herecký prototyp od samotného Pána Boha a myslím si,že kto nepozerá jeho filmy,škodí sám sebe.

Spencer Tracy

Čo sa jeho tvorby týka,mám ešte veľa čo doháňať.Jeho filmy,predovšetkým tie staršie,sa veľmi ťažko zháňajú,ale každá námaha s tým spojená stojí vždy za to.Nikdy neoslňoval svojim zovňajškom,len rýdzim a neobvykle ľudským hereckým prejavom.O jeho dokonalej súhre s Katharine,ktorá u mňa ako herečka vedie na plnej čiare,sa nejdem ani zmieňovať,z mojich hodnotení musí byť každému jasné, ako veľmi tieto dve herecké veličiny milujem.

James Cagney

Veľmi túžim vidieť viac jeho filmov,pretože je pre mňa herecky nesmierne kultivovaný a svojsky príťažlivý,dokonca i v staršom veku.Paradoxne najviac ho milujem v YANKEE DOODLE DANDY, kde tancuje a spieva,hoci je priam predurčený hrať ostrých chlapíkov.

William Holden

Stačí vidieť SUNSET BOULEVARD a človek sa doňho zamiluje bez ohľadu na to,že väčšina ďalších jeho filmov preňho može znamenať mierne sklamanie.Tu je aspoň vidieť, ako môže jediná životná rola urobiť z herca legendu.Aj keď mu nie všetko v kariére vyšlo na jednotku,v mojej topke mu patrí čestné miesto.

Gene Kelly

Pamätám si na deň, keď zomrel.Mama plakala v kuchyni.Opýtala som sa jej,prečo plače a ona na to,, pretože zomrel Gene Kelly,najlepší tanečník na svete."Vtedy som nemala tušenie,kto to je.Dnes to viem veľmi dobre a som na to patrične hrdá.Mnohokrát som si predstavovala,že som zdravá a tancujem s mužom,ako je on.Každý jeho pohyb vo mne vyvoláva obrovskú túžbu tancovať.Nádherný,skvelý muž a pre mňa absolútne bezkonkurenčný hollywoodsky tanečník všetkých čias.

Lionel Barrymore

Sympatický starý pán,ktorý, hoci nemohúci a neschopný chodiť, dokázal vniesť do svojich hereckých kreácií obdivuhodnú energiu.Veĺmi subjektívne,avšak s čistým svedomím hodnotím predovšetkým jeho neskoršiu tvorbu,keďže o tej rannej nemám veľa vedomostí... a verte mi,že by so za to dala neviemčo.

Montgomery Clift

Rozhodovala som sa medzi ním a Marlonom Brandom,napokon u mňa zvíťazil Monty.Prečo?Nuž.... preto,že si predstavujem,ako to mohlo dopadnúť, keby nezomrel taký mladý.Som empatická bytosť a jeho smutný osud vo mne vyvoláva spravodlivé rozhorčenie.Stačil moment a celý jeho život nabral iný smer.Velmi dobre viem,ako sa človeku žije s vedomím, že je odrazu iný, ako ostatní.Napriek tomu sa vzchopil a hral ako o život.Dovolím si tvrdiť, že najlepšie herecké výkony podal až po tom,ako prišiel o svoju povestnú krásu.V Norimbergskom procese bol famózny,ťažko si v tej úlohe predstaviť niekoho iného.Škoda,že jeho život vyhasol v tak mladom veku,mohol toho ešte veľa dokázať.