Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi

Biografie (8)

Arnold Vosloo (herec)

31.12.2007

Arnold Vosloo sa narodil 16. júna 1962 v Pretorii. Jeho rodičia boli hercami a s rodinou sa dosť sťahovali. Žili v Port Elizabeth, kde jeho otec pracoval v autokine.Arnold sa rýchlo presadil ako divadelný herec aj v južnej Afrike, kde vyhral niekoľko ocenení (napr. za hry "More Is 'n Lang Dag", "Don Juan" a "Torch Song Trilogy"… (viac)

David Slade (režisér / scenárista)

17.08.2007

Vyštudoval výtvarné umenie na Sheffield Zniversity vo Veľkej Británii. Najskôr sa živil ako novinár, neskôr sa dostal k réžii. Sladeov prvý celovečerný film V PASCI mal premiéru na Sundance Film Festival v januári 2005. Na prestížnom Stiges Film Festival v Španielsku získal film niekoľko významných cien, okrem iného aj cenu… (viac)

Richard Kruspe (herec)

17.08.2007

Nemecký hudobník, známy predovšetkým ako gitarista skupiny Rammstein. Má dve staršie sestry a jedného staršieho brata. Jeho rodičia sa rozviedli, keď bol Richard ešte malý. Matka si vzala iného muža, ktorý Richarda nemal rád, a tak mu raz roztrhal plagát skupiny Kiss v jeho izbe. Potom sa presťahovali do dedinky Weisen. Venoval… (viac)

Ken Watanabe (herec)

17.08.2007

Herec japonského pôvodu. Pre európskeho diváka známy napríklad z filmov Posledný samuraj alebo Batman začína. V Japonsku je známy hlavne úlohami samurajov, na ktorých sa hodí hlavne preto, že hodnoty samurajov začleňuje aj do každodenného života. Nehromadí zbytočné materiálne bohatstvá, žije čestne a disciplinovane. Meria 185… (viac)

Julie Benz (herečka)

17.08.2007

Julie pochádza z rodiny plnej doktorov. Jej mama sa venovala krasokorčuľovaniu. Keď mala Julie tri roky, začla sa tiež venovať tomuto športu. V roku 1988 skončila na U.S. Championship v juniorskom krasokorčuľovaní na 13. mieste. No v 14-tich rokoch sa vážne zranila a tak musela krasokorčuľovanie nechať.Julie sa vtedy rozhodla… (viac)

Sarah Polley (herečka / scenáristka / režisérka)

17.08.2007

Narodená 8. 1. 1979 v Toronte-Kanada. Je najmladšia z piatich detí (dvaja bratia a dve sestry) kanadského herca Michaela Polleyho (dr. Blair v seriáli Cesta do Avonela). Jej matka, herečka a vedúca castingu Diane Polleyová, zomrela na rakovinu, keď bolo Sarah 11 rokov. Opustila strednú školu a stala sa politickou aktivistkou v… (viac)

Jiří Schmitzer (herec / skladateľ)

17.08.2007

Jiří Schmitzer sa narodil 25.10.1949. DAMU absolvoval v roku 1974, potom nastúpil do Činoherného štúdia v Ústí nad Labem, od roku 1985 je členom Ypsilonky. Po prvý raz so ho pre väčšiu filmovú rolu vybral režisér Oldřich Lipský do komédie TŘI CHLAPI NA CESTÁCH (1973) inšpirovanej populárnym televíznym seriálom. Nevýrazné úlohy… (viac)

Klára Oltová (herečka)

27.01.2007

Klára Sedláčková pochádza z Pardubíc, kde odmalička trávila takmer všetok volný čas v rôznych záujmových krúžkoch. Od prvej triedy základnej školy hrala na klavír a chodila do baletu, ktorý asi päť rokov netradične kombinovala s lyžovaním. Vo štvrtej triede uvažovala o prestupe na tanečné konzervatórium, ale našťastie - ako… (viac)

Reklama