Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zaujímavosti k filmom (3)

Tvorca

Tvorca (2023)

Garethu Edwardsovi se za pouhých 86 milionů amerických dolarů podařilo vytvořit vizuál srovnatelný s nejdražšími produkcemi od Disneyho. Celá produkce jím byla autorsky podchycená a optimalizována od prvního do posledního detailu. Od volby reálných epických lokací (bylo jich přes 80, nemuseli je tak dotvářet digitálně), přes volbu kamery (malá „prosumerská“ Sony FX3), přes malý agilní štáb, až po fakt, že film nejdřív sestříhali a teprve potom do něj dokreslovali drahé efekty. Zamezili tak drahé práci na nepoužitých záběrech, která byla v té době příznačná pro Marvel a Lucasfilm.

Spider-Man: Návrat domov

Spider-Man: Návrat domov (2017)

Tom Holland (Peter Parker) nastartoval hereckou kariéru tak brzy, že neměl moc šancí chodit do normální školy. Ty britské se navíc od amerických značně liší. Studio ho tedy poslalo na několik dní pod falešnou identitou na The Bronx High School of Science, aby se lépe připravil na svou roli.

Něco jako komedie

Něco jako komedie (2010)

Ned Vizzini, autor částečně autobiografické stejnojmenné knihy, podle které byl film natočen, spáchal 19. prosince 2013 sebevraždu. V té době pracoval na několika dalších projektech, například na seriálu Believe (od r. 2014) z produkce J.J. Abramse.

Reklama