Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Fantasy

Recenzie (15)

plagát

Podoba vody (2017) 

Na jednej strane príjemný príbeh, hudbou pekne dotvorené špinavé prostredie, výborné herecké výkony... na druhej tak trochu sklamanie. Na Del Torovu novinku som sa vcelku tešila, moje očakávania boli po legendách ako Faunov Labyrint asi až priveľmi vysoké, a tak po zhliadnutí filmu vo mne ostali zmiešané pocity. "Príšera" sa javila sympaticky, a tak akosi potiahla film nahor. Dosť rušivá pre mňa bola, mierne povedané, nesympatická hlavná postava - upratovačka tak zvláštna a nepríjemná, že šance stotožniť sa, či dokonca súcitiť, boli hádam až niekde pod nulou. Akčné scény boli však podarené, napätie fungovalo a hudba bola vynikajúca - napriek tomu tento film na čomsi strácal. Pre mňa sklamanie.

plagát

Vražda v Orient exprese (2017) 

Opäť ďalšia verzia "asi najlepšieho detektíva na svete". Typické lesklé čierne fúziky nahradil uhladený, obavám sa, že i mierne autistický... jednoducho čudák. Musím priznať, že Branaghovej verzie Poirota som sa od prvého traileru celkom obávala. Ten bol ale tak výborne spracovaný, až ma prinútil film si pozrieť rovno na veľkom plátne. A napokon som neľutovala. Hviezdny cast a magicky pôsobiaci vlak (i keď neveľmi súhlasiaci s knižným obrovským kolosom brázdiacim železnice) ma vtiahli do deja a ja som sa ani na chvíľu nenudila. Vyzdvihnúť musím aj prácu s kamerou a zaujímavé sledovanie niektorých scén, ako napríklad zhora (až na pár, takpovediac, zvláštnych momentov, keď Poirot pohľadom sleduje dron). Film je poctou dielu Agáty, a tak aj vyzerá. Nijaké veľké inovácie sa teda čakať nedajú. Hlavne ak dopredu poznáte dej, čo bola v mojom prípade, bohužiaľ, skutočnosť. Pozitívne hodnotím aj dialógy, ktoré síce miestami nedávali veľký zmysel, čo je však vcelku ospravedlniteľné, keďže ani jedna z postáv zjavne nemala "všetkých pät pokope". Jednému sa koliečko ubralo, kde-tu sa zas pridalo. V konečnom dôsledku adaptáciu hodnotím viac než pozitívne, ba možno ako jeden z najlepších filmov tohto roka.

plagát

Malý Pán (2015) 

Tak to bolo... zvláštne. Veľmi milo pôsobiaci Malý pán nám ukazuje rozprávkový svet s ľahkosťou a radosťou. A trochu z nej možno pri pozeraní preskočilo aj na mňa. Veľmi pekný dej, i keď miestami mierne bizarný, určený rovnako deťom ako dospelým. Výtvarne sa tvorcovia celkom vyhrali a je to cítiť. Nedalo mi to, a musím dať hviezdičku naviac za roztomilý domček v dutine vŕšku.

plagát

Silné reči (2010) (relácia) 

Po prvej časti som hodnotením mierila až na päťhviezdičkové výšiny, avšak po troch či štyroch som si to rozmyslela. Kvalita dielov sa veľmi výrazne líši z týždňa na týždeň (hlavne kvôli zmene zostavy komikov). V každom dieli sa ale dá nájsť niečo, na čom sa spoľahlivo smejem, i keď to pri mne asi nie je práve veľký úspech. Zároveň musím uznať, že niektoré časti sú prosto perfektné. A tak mi pri otázke, či si pozrieť Silné reči alebo nie, neostáva nič iné, len poznamenať, že "máme 2 voľby : áno alebo hej".

plagát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Možno zo mňa hovorí len nekonečná slabosť pre Cilliana Murphyho a uchu lahodiaci britsko-írsky prízvuk, ale pri pozeraní *Peaky Blinders* za zo mňa na chvíľu stal nespávajúci, jedlo a tekutiny len zriedkakedy prijímajúci maniak. 2 dni vkuse som sa nedokázala odtrhnúť od obrazovky... a poviem vám, stálo to za to! Nejdem sa ani púšťať do vychvaľovania seriálu, a vymenúvania pozitív, lebo by to nemalo konca-kraja. Musím ale spomenúť výborné soundtracky, ktoré mnoho skoro-klišé scén vyslovene ťahajú. Plný počet hviezdičiek, samozrejme. Ach, tie bláznivé fanynky.

plagát

Snehuliak (2017) 

Vo filmovú verziu Snehuliaka som dúfala už od prvého prečítania knihy. A aj napriek toľkým negatívnym ohlasom pre mňa sklamaním nebol. Takmer všetko fungovalo tak ako malo, možno až na pár nedokončených scén a nedopovedaných sub-plotov. Som toho názoru, že vo filme sa objavili tie najpodstatnejšie momenty knihy... a tak by to predsa malo byť, nie? Trochu menej deprimovaný Harry Hole v podaní Fassbendera sa fakt vydaril (hovorím ako osoba zaryte nenávidiaca knižného) a celé to potiahol smerom nahor. Hviezdička dole na pár podivných scén a posledných chaotických 10 minút. 70%

plagát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Očakávala som peknú rozprávku plnú kúziel a príbehov. V tomto očakávaní som film pustila druhákovi na základnej škole. Ponurá atmosféra, ktorá od začiatku bila do očí nás od filmu neodradila, a ja, zažratá do deja som si možný dopad na psychiku dieťaťa uvedomila až vo chvíli, keď po mojej vlastnej tvári stekali slzy. Áno, čo film ubral na dejovosti pridal do emócií a spolu s originálnymi príbehmi dal vzniknúť skutočne umeleckému dielu. Počinu sa nebojím dokonca dať prívlastok filmová udalosť roka, ktorú si istotne zapamätám ešte dlho (pevne však dúfam, že môj brat ns prvom stupni nie.)

plagát

Po smrti (2008) 

Na začiatku sa Afterwards zdalo ako pomaly plynúca dráma popretkávaná krásnymi hlbokými dialógmi. Po polhodine filmu však atmosféra opadla, rozhovory sa začali opakovať a celkový dojem držala už len hudba. Dokonca ani rádoby emotívny koniec so mnou nedokázal zamávať, čo je skutočne veľké mínus, vzhľadom na to, že to bolo to jediné, čo ma donútilo film dopozerať. Hviezdičku má u mňa film za prvú polovicu, druhú za nádhernú hudbu a tretiu za pekný vizuál.

plagát

Veľký Gatsby (2013) 

Prvá polovica mi pripadala akási dejovo prázdna, akoby len rad za sebou idúcich (i keď skutočne nádherných) snímok. Vizuálne bol The Great Gatsby skutočne výnimočný, hýril farbami, žiarivými kostýmami a presne sediacou hudbou. Ako však film pokračoval, pozlátko postupne opadávalo a na rad prišla (stále však rovnako krásna) melanchólia. Až po hodine sa mi tak Jay Gatsby dokázal dostať svojím príbehom priamo pod kožu. Napokon štvrtú hviezdičku film odo mňa dostal len a len kvôli záveru. Možno je to mojou ženskou povahou, možno pohľadom na vynikajúcich hercov, ale aj napriek pár nedokonalostiam sa v mojich očiach jedna-dve slzičky objavili.