Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Dvanásť opíc

Dvanásť opíc (1995)

Ešte som nevidel lepší sci-fi film o cestovaní v čase, ani lepší herecký výkon Bruca Willicea - navyše skvelo funguje jeho vzťah s Madelaine Stowe. Aj po opakovaných zhliadnutiach mám z filmu plnohodnotný zážitok a objavujem často nové drobné súvislosti.

Leon

Leon (1994)

Oh man, this film is dope! Neskutočné. Ak som si pred pár dňami pozrel - Tak dobre ako sa len dá - a skritizoval tam pre mňa nefungujúcu ústrednú dvojicu Jacka Nicholsona a Helen Hunt, tak v Leonovi funguje všetko. Nadovšetko však funguje Natalie Portman a Jean Reno. Počas sledovania zažijete a prežijete si širokú škálu pocitov - smiech, smútok, žiaľ, strach, lásku, ľútosť, nenávisť. Oh man, this film is dope! EDIT: spätne som si všimol, že Leon je mojím 100 komentárom tu na csfd. 100% worth it.

Old Boy

Old Boy (2003)

Diamant medzi filmami. Dostal ma v rovine lyrickej aj dramatickej. Nádherná hudba, ktorá v závere brilantne vygradovala, scenár a výborné herecké výkony dvoch hlavných protagonistov tu vyčnievajú nad všetky ostatné zložky filmu. Ak tu uživatelia hovoria o tom, že ich film nechal emočne chladnými, tak u mňa to bolo práve naopak a to som sa doteraz Ázijskej filmografii cielene vyhýbal. Oldboy vás v závere nechá premýšľať o pomste, o láske (aj tej chúlostivej), o tom, že niekedy je mlčať naozaj zlato a ešte o mnohých iných témach. Nie je to totiž film iba o záverečnej pointe, zároveň na vás pôsobí pocitovo a to sa nedá opísať, musíte to zažiť.

Mlčanie

Mlčanie (2016)

Tento film je potrebné si pustiť vo vhodnú chvíľu, keď ste pripravení počúvať :) Nemusíte byť kresťanom ani Japoncom, aby vás držal v napätí, ponúkol vám nádherné vizuály a prinútil premýšľať nad sebou samým. Odsúdiť film ako je Mlčanie preto, že vám príde málo zábavný, pomalý,tichý a dlhý, je ako odsúdiť Terminátora za prílišnú akčnosť a hluk - je to v rozpore s hlavným zámerom tvorcu. V dnešnej dobe, plnej rýchlo-kvasených (nielen netflixovských a marvelovských) filmov, je Silence dar z nebies.