Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (7)

plagát

Yellowstone - Season 1 (2018) (séria) 

Seriál Yellowstone mňa osobne chytil od samotného začiatku. Temná, rodinná dráma zasadená do nádherného prostredia prírody ale v skutočnosti "je na tom mieste niečo zlé". Mam pocit že Kevin Costner sa narodil pre túto úlohu. Ako hlava rodiny a celého ranču je perfektný, charizmatický a ide z neho strach. Jeho deti si počas série prechádzajú neuveriteľným vývojom a na konci série mame úplne postavy ako na začiatku. Hlavných postáv nie je veľa a tak sa divák nestráca. Za mňa seriál ktorý som mal vidieť už dávno. Kone, kovboj, intrigy, krásna príroda, strach o postavy, či už o ich život alebo spoločenské postavenie. Prvá séria rozohrala vynikajúcu hru. Uvidíme kam sa figúrky posunu v tej druhej.

plagát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizóda) 

Prvý diel House of Dragon nám krásne ukazuje hlavných hrdinov seriálu a pomaly rozohráva prvé intrigy a naznačuje o čo jednotlivým postavám pôjde. Predstavené nám je predovšetkým ústredné "trio" rodu Targeryenov. S prvým dielom som určite spokojný, aj keď miestami je tam pomerne veľa informácií a nepozorný divák sa môže stratiť v menách, pojmoch či lokáciach ale verím, že sa to časom osvojí. Na záver nechýba aj prekvapenie, ktoré úplne zmení chod epizódy, čo osobne veľmi vítam. Pevne verím, že tvorcovia sa neuponáhľajú a doprajú postavám čo najlepší priestor na vývoj. Vizuálne je prvá epizóda nádherná, čo sa týka drakov, lokácií alebo kostýmov všetko je na jedničku. Hudba je takisto perfetkná, len tak ďalej.

plagát

Batman (2022) 

Nový Batman, je rozhodne iný. Je temný, ponurý, pomalý, ale mne toto vo filmoch vyhovuje. Dlhšia stopáž mi vôbec nevadila, práve naopak. Film má tak dostatok času ukázať všetky postavy. Ich konanie dáva vďaka tomu zmysel. Film je až do samotného konca napínavý a nepredvídateľný. Tento detektívny žáner mi skutočne sadol. Pattinson hrá vynikajúco, jeho Bruce Wayne je utrápený, depresívny a skutočne žije len preto aby mohol byť v noci Batmanom. Kamera je perfektná so zmyslom pre detailné scény. Akčných scén nie je veľa, ale už keď sú tak sú prehľadné aj napriek tomu, že celý film je väčšinou v noci a je celý vložený do tmavých farieb a až na pár výnimiek nebije CGI príliš do oči. Chémia medzi Batmanom a Catwoman nebola podľa môjho názoru úplne dokonalá, ale asi ani nebol cieľ tvorcov aby pôsobili ako synchronné a nerozlučné duo. Celkovo film hodnotím na jednotku, určite odporúčam a už teraz sa teším na pokračovanie.

plagát

Autá 3 (2017) 

Po miernom sklamaní z druhého dielu sa opäť k vraciame k závodeniu a ku koreňom, na ktorých staval prvý diel. A na mňa to funguje perfektne. Je krásne vykreslené, že McQueen ušiel kus cesty a jeho postava prešla veľkým vývojom. To je ukázané aj vďaka bývalému mentorovi Doca Hudsona, s ktorým McQueen trénuje a pomáha mu následne na trati. Absencia Buráka filmu podľa môjho názoru prospela na jedničku. Ak by som mal vypíchnuť niečo negativne asi by to bol pomerne predvídateľný záver, či z počiatku otravná Cruz.

plagát

Rozčarování - Série 4 (2022) (séria) 

Mám pocit, že seriál sa uberá smerom niekam do neznáma. Dej sa v prvej polovici séria takmer nikam neposúva, v druhej už to trochu tvorcovia dobiehajú ale je to také príliš na rýchlo. Mám pocit, že tvorcovia chcú navodiť v divákovi pocit, že dej sa hýbe a celé to spolu zapadá a zároveň, že epizódy sú samostatný príbeh a fungujú sami o sebe, lenže všetko je robené tak na polovicu a príliš to na mňa nefunguje. Nové postavy takmer žiadne, ak sa tam niekto aj objaví tak na jednu epizódu. Celkovo mi prídu všetky postavy plytké, žiadna nemá nejaký silnejší príbeh, kedy by ste jej fandili. Humor upadol veľmi. Ďalšej sérii ešte šancu dám, ale už teraz to bolo dosť z povinnosti, tak snáď sa to v budúcnosti posunie k lepšiemu.

plagát

DOTA: Dračí krev - 2. kniha (2022) (séria) 

Druhá séria zdanlivo začala tam kde prvá, ale možno tak v prvej epizóde. Potom sa dej rozvíja iným smerom prichádzajú nové postavy a nové dejové línie. Za mňa je to nesprávny krok, pretože prvá séria na záver nechala otvorené konce hneď niekoľkých postáv a myslel som si, že sa na to nadviaže. Nakoľko sa tak nestalo, očakávam tretiu sériu kde sa to možno uzavrie alebo sa v tom bude viac pokračovať. Postavy ako Invoker či Terrorblade, ktoré mali v sebe veľký potenciál, no majú v tejto sérií Béčkové, možno až Céčkové úlohy. Celkovo mi nesadol koncept politiky a veľkých božstiev, ktoré prichádzajú na scénu. Oveľa viac som si užíval tie prízemnejšie postavy a ich problémy a dobrodružstvá. Ale to už je dosť osobná vec. Zároveň sa toľko nepracuje so vzájomnými vzťahmi daných postáv. Hlavný hrdinovia si riešia každý svoje problémy svojou cestou a to podľa mňa ubralo tej chémii, ktorá v prvej sérii bola excelentná a bavila ma z celého seriálu asi najviac.  Aby som druhú sériu len nekritizoval, páčilo sa mi zapojenie nových hrdinov z hry. Niektoré postavy majú potenciál do budúcna a vyzerajú veľmi zaujímavo. Duo Pangolier a Luna bolo vynikajúce. Luna sa mi celkovo začína viac páčiť, už to nie ej ten sfanatizovaný bojovník, ktorý má červené pred očami, ale začína trochu premýšľať a záleží jej na jej blízkych. Takisto musím vyzdvihnúť, strach o postavy, pretože každej reálne hrozí nebezpečenstvo a to je dobre, pridáva to vzťah k postavám a tie emócie sú potom silnejšie. To mi v prvej sérii trochu chýbalo.

plagát

DOTA: Dračí krev - 1. kniha (2021) (séria) 

Musím povedať, že seriál ma rozhodne nesklamal. Najviac zo všetkého by som určite rád vyzdvihol samotné postavy, ich charakter a príbehy sú skutočne silné a myslím, že každý si nájde svojho favorita. Celé to zosilňuje skvelo vybratý dabing postáv. Potešili niektoré hlasy priamo z hry. Animácia vyniká hlavne v pokojných scénach, pri tých akčných som mal pocit, že to nie je úplne plynulé a občas som sa trochu strácal ale inak boli akčné scény veľmi nápadité a paleta farieb bola v určitých momentoch nádherná. Musím povedať, že som čakal trochu viac schopností jednotlivých hrdinov priamo z hry. Predsa len Invoker v hre disponuje niekoľkými schopnosťami. Celkovo si myslím, že v tomto bol väčší potenciál, tak možno v druhej sérii.  Dej sa odohráva v dvoch hlavných rovinách. Jedna medzi božskými entitami, na pozadí ktorej sa odohráva konflikt elfov. Druhá dejová linka sa týka Daviona, Dragon Knighta. Od prvých minút na mňa trio Davion, Mirana a Marci veľmi fungovalo a vždy keď boli na scéne som si dej veľmi užíval. Musím povedať, že chémia medzi Davionom a Miranou bola skutočne vynikajúca. Ďalej sa v seriály objaví ešte niekoľko postáv priamo z hry, pričom každá má veľmi zaujímavý dejový oblúk a veľmi ma bavilo sledovať ako sa bude ich príbeh vyvíjať. Prvá séria skončila veľmi otvorene hneď v niekoľkých dejových linkách. Na druhú sériu sa rozhodne veľmi teším. Seriál odporúčam a teším sa na nové postavy priamo z hry. 8/10