Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Romantický
  • Thriller

Obsahy (13)

Dobaara

Dobaara (2018)

Parvathy (Parvathy Omanakuttan) je dievča, ktoré miluje žiť život podľa seba. Keď si ju jej priateľ odmietne vziať, uzatvorí manželstvo s mužom podľa výberu svojich rodičov, Mohanom (Manav Kau). Odídu spoločne do Bombaja, kde začínajú nový život. Priority Mohana sú jasne definované už od začiatku. Celý svoj čas investuje do práce. Jeho zámery sú dobré, chce vybudovať dokonalý život pre svoju rodinu. Parvathy nie je šťastná, je osamelá, nemiluje svojho manžela tak, ako by mala. Mohan sa viac a viac ponára do svojej práce. Až po odchode ich syna na internát sa Parvathy rozhodne urobiť drastický krok a opustí manžela.

Neelakasham Pachakadal Chuvanna Bhoomi

Neelakasham Pachakadal Chuvanna Bhoomi (2013)

Kasi (Dulquer Salmaan) sa spolu so svojimi priateľmi vydáva na dlhý výlet z Keraly do Nagalandu, aby našiel svoju priateľku. Na ceste sa stretávajú s rozličnými ľuďmi, ktorí rôznymi spôsobmi navždy zmenia jeho život.

Second Show

Second Show (2012)

Lalu (Dulquer Salmaan) je nezodpovedný mladík, ktorý je pre peniaze ochotný urobiť absolútne čokoľvek, aj keby to malo znamenať, že sa zapojí do špinavého obchodu s drogami.

We Are Family

We Are Family (2010)

Maya (Kajol) a Aman (Arjun Rampal) sú už tri roky rozvedení. Aman aktuálne žije so Shreyou (Kareena Kapoor) a rozhodne sa zoznámiť s ňou svoje tri deti. Zoznámenie nedopadne dobre, deti Shreyu odmietajú prijať, lebo sú presvedčené, že im ukradla ocka. Mayi v medziobdobí diagnostikujú rakovinu. Aman sa rozhodne vrátiť k bývalej rodine a pomôcť im tak prežiť ťažké obdobie. Liečenie však nepostupuje dobre a počiatočné nádeje na vyliečenie sa ukážu ako falošné. Rodina musí prijať skutočnosť, že Maya ich opustí. Žena sa rozhodne deti a Shreyu dať dokopy a zabezpečiť deťom tak rodinné zázemie i do budúcnosti.

Gudgudee

Gudgudee (1997)

Ajay (Anupam Kher) je obyčajný, šťastne ženatý muž, ktorý žije v Jaipure so svojou manželkou a synom. Jedného dňa sú pozvaní na svadbu. Keďže manželka a syn nemôžu ísť, odchádza do Bombaya Ajay sám. V dome, kde ho príbuzní ubytujú sa zoznámi s Chandni (Pratibha Sinha), ktorá pracuje ako herečka v reklamách. Chandni si bezprostrednosťou okamžite Ajaya získa a začne ho navštevovať. Podľahne muž túžbe po vybočení z manželskej rutiny ?

Gaja Gamini

Gaja Gamini (2000)

Film, ktorého hlavnou predstaviteľkou je Madruhri Dixit, sa radí medzi diela, ktoré môžeme v porovnaní s klasickou a typickou Bollywoodskou tvorbou označiť ako "iné". Je to príbeh piatich zrodení jednej ženy -  Gaji Gamini, jej piatich rôznych osudov, ktoré sú veľmi podobné. Gaja je mýtická žena opradená tajomstvom, ktorá prechádza storočiami ako idol, múza rôznych umelcov, milujú ju prostí ľudia, ale aj bohovia. Je ilúziou a posadnutosťou, vznešenou a múdrou ženou. V jednotlivých zrodeniach miluje svojho osudového muža v rôznych podobách (Shah Rukh Khan), vždy však len krátko, osudovo a nešťastne.

Har Dil Jo Pyar Karega...

Har Dil Jo Pyar Karega... (2000)

Príbeh Raja (Salman Khan), ktorý sa chce stať slávnym spevákom a zároveň túži nájsť svoju životnú lásku. Po príchode do Bombaja  sa mu veľmi nedarí naplniť svoje sny, to však  len do okamihu, keď sa stane svedkom nehody a zachráni Pooju (Rani Mukherjee) pred istou smrťou pod kolesami vlaku. Od tohto okamihu sa mu začína život meniť, nemožné sa stáva možným. Celá rodina zachránenej Pooje, ktorá je po nehode v kóme, si myslí, že Raju je jej manžel Romi, za ktorého sa tajne vydala, keď jej otec nedovolil si ho vziať. Raju, aby pomohol Pooji a jej otcovi predstiera, že je jej manžel Romi, čo mu tiež pomôže naštartovať kariéru speváka. Všetko sa vyvíja dobre až do okamihu, kým nespozná Poojinu sestru Jahnvi (Preity Zinta) a nezamiluje sa do nej osudovou láskou. Všemožnými spôsobmi sa snaží dať Jahnvi najavo, že to je ona, koho miluje. Jahnvi žije v presvedčení, že Raju  je manžel jej sestry Pooje, napriek tomu však cíti, že sa do neho zamilovala. Jahnvi sa náhodou dozvie, že Romi je vlastne Raju a nie je manželom jej sestry.  Obaja sú šťastní. Keď sa z kómy preberie Pooja, pred príbuznými potvrdí, že Raju je Romi. Chce mu totiž pomôcť v naštartovanej kariére speváka. Jahnvi si myslí, že sa stala obeťou Rajovho podvodu a on je naozaj Poojin manžel...

Baazigar

Baazigar (1993)

Príbeh mladého muža Ajaya Sharmu (Shah Rukh Khan), ktorého život poznačila rodinná tragédia v detstve. Po tom, čo jeho otca podvodom pripravil o majetok Madan Chopra (Dalip Tahil), rodina upadla do najhoršej biedy. Ajayov otec a malá sestra zomierajú, matka upadá do psychického šoku, nepoznáva ani vlastného syna. Ajay sa o matku stará celé roky a jediným cieľom jeho života je zničiť Madana Chopru, pomstiť sa mu za to, ako mu rozbil rodinu, a získať späť majetok, ktorý patril jeho otcovi.
Madan Chopra má dve dcéry, Seemu a Priyu (Kajol). Ajay k svojej pomste využije najskôr staršiu dcéru Seemu, keď ale zistí, že ju otec chce vydať za niekoho iného a jeho ako chudobného muža by nikdy neakceptoval, nafinguje Seeminu samovraždu a pod falošnou identitou sa ako automobilový pretekár Vicky Malhotra dostane k Madanovi Choprovi, ktorý je tiež pretekár. Dôsledkom tejto ľsti sa Choprova mladšia dcéra Priya do neho zamiluje. Po Seeminej smrti sa Priya zároveň snaží na vlastnú päsť pátrať po jej vrahovi, lebo neverí, že jej sestra spáchala samovraždu. Dvaja ľudia, ktorí jej mohli pomôcť odhaliť vraha, však zomierajú. Ajayovi už nič nestojí v ceste: Chopra ho zasnúbi s Priyou a dosadí ho ako partnera do svojho impéria. Čo však Ajay neplánoval, je skutočnosť, že sa aj on do Priye zamiluje. Ovplyvní láska jeho plán pomsty, alebo ho Priya ešte predtým odhalí?

Ram Jaane

Ram Jaane (1995)

Príbeh o gangstrovi, ktorý aj pri povesti krutého zabijaka má rád svojho priateľa Murliho, a miluje neopätovanou láskou Belu. Má svoje vlastné životné zásady, ktoré, ak by nebol gangster, z neho mohli urobiť slušného človeka.
Ram Jaane už ako malý chlapec, sirota, ktoré vychováva ulica, svojsky ľúbi dievčatko Belu. S kamarátom Murlim radi chodia do kina a aby mali na lístky, živia sa drobnými krádežami. Pri jednej takejto krádeži ich naháňa polícia. Ram Jaane zachráni Murlimu život, keď ten spadne na koľaje, po ktorých sa rúti vlak. Murliho síce zachráni, ale jeho samého chytia. Krutý policajt ho zmláti takmer na smrť, keď Ram Jaane nechce prezradiť, kto kradol spolu s ním. Ram Jaane sa dostane do sirotinca-polepšovne, kde sa dozvie o miestnom donovi. Rozhodne sa utiecť. Na slobode sa dozvie, že Bela odišla do internátu, a miestny pekár, ktorý nad nimi držal ochrannú ruku, zapísal Murliho do školy.
Ram Jaane sa dostane do miestneho gangu pod vedením miestneho dona, kde vyrastie, a stane sa z neho nebezpečný gangster. Keď je don, ktorého mal rád ako vlastného otca, zabitý pri prestrelke, Ram Jaane sa zase stretáva s krutým policajtom, ktorého si pamätá z detstva, a dostáva sa na niekoľko rokov do väzenia. Po svojom návrate na slobodu sa opäť stretáva s Murlim, ktorý vedie miestny sirotinec, a stará sa o niekoľko chlapcov, ako aj s Belou, ktorú stále miluje. Snaží dostať späť do gangu a k peniazom po bývalom donovi. To však nie je ľahké. Usiluje sa získať i Belu, ktorá však miluje Murliho. Murli dúfa, že sa Ram Jaane napraví, a bude ďalej žiť usporiadaný život. Aby Ram Jaanovi oplatil záchranu života z detstva, presvedčí Belu, že ju Ram Jaane miluje, a ona je jediná, kto môže Ram Jaana zachrániť svojou láskou. Napraví sa Ram Jaane a získa Belu, alebo prehliadne malú lesť a zistí, koho Bela v skutočnosti miluje?

Maya

Maya (1992)

Film o krátkom živote Mayi. Jej životný príbeh je vyrozprávaný formou svedectiev ľudí, ktorí ju poznali, pri vyšetrovaní jej smrti.
Maya je dcéra bývalého dôstojníka. Jedného dňa je nútená privolať k otcovi lekára, do ktorého sa na prvý pohľad zamiluje. Zdá sa, že si výborne rozumejú. Po dlhom priateľstve a smrti prvej manželky sa Charu ožení s Mayou. Privedie ju do svojho domu. Po prvotnom šťastí však Maya zisťuje, že je stále sama, lebo Charu všetok svoj čas venuje práci a pacientom. Maya sa cíti osamelo a zúfalým skutkom – fingovaním vlastnej vraždy – sa pokúsi manžela vyburcovať. Sama však prepadá depresiám, a tak sa Charu rozhodne odsťahovať sa, aby Maya zmenila prostredie, a prišla na iné myšlienky. V novom byte sa cíti osamelo, napriek tomu, že sa jej medzičasom narodila dcérka. K jej pokoju neprispievajú ani návštevy svokry, ktorá jej vyčíta každú maličkosť, a s ničím nie je spokojná. Miestny obchodník ju podlízavosťou primäje k nerozumným nákupom na úver. Aby Maya rozohnala svoj smútok a depresiu, nakupuje, ale neplatí. Zamiluje sa do nej miestny mladík Lalit, no po krátkej platonickej láske mestečko opúšťa.
Maya sa neskôr zoznámi s miestnou celebritou, princom Rudrom, do ktorého sa zamiluje, a udržiavajú milenecký pomer. Maya sa domnieva, že Rudra si ju vezme, a vytrhne ju z pre ňu nudného manželstva. Rudra ju však odmietne a vzťah sa skončí, na čo sa Maya pokúsi o samovraždu.
Po čase sa Maya opäť stretne s Lalitom a nadviažu na svoj vzťah tam, kde skončili. Tajne sa stretávajú, Lalit Mayu miluje a Maya podvádza manžela, ktorý jej plne dôveruje, dokonca verí jej výhovorkám, prečo opúšťa aj na celé dni svoju rodinu. Príbeh sa vyhrotí v okamihu, keď miestny obchodník žiada splatiť veľké sumy, ktoré mu je Maya dlžná...

Raju Ban Gaya Gentleman

Raju Ban Gaya Gentleman (1992)

Raju je mladý muž, ktorý po skončení školy odchádza do Bombaja, aby si splnil svoj veľký sen: stal sa slávnym inžinierom, presadil sa a zbohatol. Po príchode do Bombaja ho však čaká krutá realita. Spriatelí sa s miestnymi ľuďmi a zamiluje sa do Renu, hľadá si prácu ako inžinier, čo sa mu však nedarí. Otec Renu mu sprostredkuje prácu v knižnici. Renu pracuje v stavebnej firme, kde sa jej podarí Rajovi sprostredkovať pozvanie na pohovor, a tak Raju konečne získa vysnívanú prácu inžiniera. Vzápätí sa do neho zamiluje dcéra majiteľa firmy Sapna, ktorá sa snaží Rajua získať pre seba tým, že mu zabezpečuje postup vo firme svojho otca, a zverí mu veľký projekt. Raju je naivný a myslí si, že to robí len z priateľstva. Renu však vidí skutočné príčiny. Proti Rajuovi sa následne spriahnu Sapnin otec a jej nápadník s jeho otcom; chcú ho zdiskreditovať a dostať preč z firmy. Raju stojí pred závažným rozhodnutím: zostať slušným mužom a zachovať si lásku Renu, alebo podľahnúť Sapne a jej otcovi, pristúpiť na ich skorumpovanú hru a dosiahnuť svoj cieľ byť bohatým a úspešným mužom.

King Uncle

King Uncle (1993)

Príbeh o tom ako boháč s chladným srdcom vďaka dievčatku zo sirotinca zistí, čo je naozaj v živote dôležité. Uvedomí si, že musí napraviť krivdy, ktoré napáchal na svojom bratovi Anilovi (Shah Rukh Khan) a sestre Sunite. Zamiluje si dievčatko Munnu zo sirotinca a aj napriek úkladom, ktoré proti nemu a Munne strojí "matróna" sirotinca so svojím priateľom, si Munnu adoptuje. Podarí sa mu i zmieriť so súrodencami a nájsť svoju lásku?

Dil Aashna Hai (...The Heart Knows)

Dil Aashna Hai (...The Heart Knows) (1992)

Príbeh Karena, syna bohatého priemyselníka, a Laily, mladej tanečnice. Karen sa zamiluje do Laily a napriek nesúhlasu svojho otca trvá na tom, že si ju zoberie za manželku. Tiež pomáha Laile nájsť jej vlastnú matku  potom, čo sa od ženy, ktorá ju vychovala v nevestinci, dozvedela, že nie je jej biologická matka. Paralelne sa vo filme rozvíja príbeh Lailinho narodenia a tajomstva jej pôvodu.

Reklama