Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi
  • Komédia

Recenzie (176)

plagát

Dezertér (2002) 

Pre fanúšikov Toma Hardyho, ktorým som aj ja, je to jednoduchý, priemerný ale pozerateľný film. Áno, vydržia to pozerať aj náročnejší diváci.

plagát

Vidíš mesiac, Daniel (2019) 

Nechcem veriť, že niečo takéto sa skutočne stalo, kiežby všade vo svete bol mier... Spôsob, akým dánski tvorcovia vyrozprávali Danielov príbeh ma zasiahol a bude mi ešte dlho rezonovať v hlave. Ako divák nie som svedkom drahých akčných amerických scén ani ich známeho patriotizmu, čo mi tu ani nechýba. Všetko je sústredené na Daniela a jeho rodinu. Herecké výkony sú síce obstojné, aj keď nie na úrovni súčasnej hereckej elity, čo však má len minimálny vplyv na celkový “zážitok” z filmu. Emotívny je hlavne záver, ktorý ma utvrdzuje dať 5*

plagát

Klub poslednej nádeje (2013) 

Nechutne vychudnutý Matthew McConaughey v životnej úlohe bojuje ani nie tak s HIV ako so systémom farmaceutického biznisu. Bojuje ako pravý nezlomný texaský kovboj. Film neprináša nič prevratné, emócie prichádzajú až v záverečnej polhodine, ale všetko je postavené na Ronovi a jeho “parťákovi” Rayovi, na ktorých je radosť pozerať. To ako sa stotožnili so svojími postavami bolo ocenené aj zlatými soškami, čo som im s radosťou prial. Práve vďaka takýmto špičkovým aktérom sa Klub poslednej nádeje zaradil medzi tie najlepšie životopisné filmy vôbec.

plagát

Příslib (2016) 

Film bol pre mňa povinnosťou, kedže v ňom hral Christian Bale. Škoda, že dostal menej priestoru a nebol využitý jeho potenciál, ale aspoň o to viac vynikol Oscar Isaac v hlavnej úlohe. Príbeh je silný a určite sa oplatí pozrieť, pre Arméncov je aspoň malou poctou, i keď neviem, či budú so sfilmovaním spokojní. Je to jednoduché, predvídateľné, nedomyslené, pri niektorých scénach vidieť väčšie rezervy aj u kameramana a strihača a záver sa im tiež nevydaril.

plagát

Spojenci (2016) 

Zemeckis si dal záležať a tento film v spolupráci s jedným z najlepších scenáristov súčasnosti Stevenom Knightom (Peaky Blinders) a vynikajúcimi hercami Bradom a Marion sa vydaril. Napätie v druhej polovici sa dalo krájať a záver je dosť emotívny.

plagát

Království zombie (2019) (seriál) 

S01 - 77% V prvej sérii niet čo vytknúť... nevedel som si predstaviť zombíkov v takomto prostredí a období, ale “spojenie historickej drámy a hororu“ nebol zlý nápad. Dostatok krvavých sćen a odseknutých častí tela som si tiež užil. Chvíľu mi však trvalo, kým som si zvykol na prostredie a hercov, keďže všetci sú Aziati (nič proti nim, ale všetci vyzerajú rovnako). V prvých epizódach hlavný hrdina s klobúkom pôsobí dosť komicky, ale neskôr sa začne činiť, ukáže, že vie obstojne bojovať aj byť vodcom, ktorý pomáha a zachraňuje. Porovnávať s TWD nechcem, je to niečo iné... ale kvalitou minimálne na úrovni TWD. S02 - 100% Druhá séria je celkovo kvalitnejšia, akčnejšia aj krvavejšia.

plagát

Akty X (1993) (seriál) 

S01 - 93% S02 - 91% S03 - 88% S04 - 91% S05 - 89% S06 - 89% S07 - 81% S08 - 93% S09 - 85% S10 - 93% S11 - 82%

plagát

Overlord (2018) 

Akčný vojnový nadpriemerný film s obstojným vizuálom...Úvod slušný, ale potom sa to zasekne a rozhýbe až v závere. Škoda, že až posledných 15 minút to bola mäsiarska záležitosť.

plagát

Shazam! (2019) 

Nemal som veľké očakávania, ale už úvodné minúty sú prekvapením...od začiatku sympatický hlavný hrdina s utajenou identitou objavujúci svoje schopnosti mi sedí (Zachary Levi bol pre mňa doteraz neznámy). Záporná postava je už o triedu slabšia, no teší ma, že opäť nevidím záchranu sveta pred zlom z vesmíru. Scenár je jednoduchý, je to už všetko jedno veľké klišé a s blížiacim sa záverom humor hraničí s absurdnosťou, ale stále ma to bavilo a nenudil som sa! Najviac ma však teší skĺbenie humoru a emócií súvisiach s rodinou, to je najväčšie pozitívum tejto snímky. Shazam má mierne navrh, keď ho porovnám napr. so Strážcami galaxie, alebo inými Marvelovkami, ktoré sú už viac pariódiami... MCU ma stále baví, ale už je toho dosť, preto som rád, že aj DC vie natočiť niečo obstojné.

plagát

Vyháňač diabla: Počiatok (2004) 

Neviem čím ma zaujal tento horor pri prvom videní, asi tým, že som mal vtedy asi 16 a bol som veľmi skromný divák. Teraz film pozerám znovu a už viem “oddeliť zrno od pliev”. Po vizuálnej stránke to ujde (už na prvý pohľad sa nejedná o žiadne béčko), prostredie je pre takýto horor ako stvorené, hudba sa mi páči, Stellan Skarsgård je dobrý a pasuje mi tam, ale ten scenár je podpriemerný a režisér Smrtonosnej pasce 2 s ním zázrak nespravil. Nemôžem povedať, že by som sa nudil, ako jednoduchý ľahký film pred spaním si pustím exorcistu aj tretí krát, ale náročnejším fanušíkom hororov by som ho neodporučil. Slabé 3*