Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (19)

M.A.S.H. - Margaret's Engagement

M.A.S.H. - Margaret's Engagement (1976) (epizóda)

Když si na začátku epizody Frank (Larry Linville) myslí, že bude povýšen, je v českém dabingu řečeno, že bude povýšen na nadporučíka v záloze. V originálním znění však říká „lieutenant colonel“, což odpovídá hodnosti podplukovníka.

M.A.S.H. - Lt. Radar O'Reilly

M.A.S.H. - Lt. Radar O'Reilly (1976) (epizóda)

V seriálu je Radar (Gary Burghoff) povýšen na hodnost "second lieutenant", což odpovídá doslovnému překladu podporučíka. Také to je vidět na jeho výložkách ve formě zlatého obdélníku, přičemž poručíci mají stříbrnou. V tomto tedy nastala chyba v českém dabingu.

MASH film

MASH film (1970)

V roce 2006 vybral časopis Premiere film jako jednu z „50 nejlepších komedií všech dob“.

MASH film

MASH film (1970)

V roce 1998 sestavil Americký filmový institut žebříček 100 nejlepších amerických děl ve filmové historii. V roce 2007, po 10 letech, byla kolekce přezkoumána a znovu vybrány ty nejlepší. Tento film je v tomto seznamu na 54. místě.

MASH film

MASH film (1970)

V rámci programu „AFI 100 Years“ sestavil Americký filmový institut na začátku roku 2000 žebříček (AFI's 100 Years...100 Laughs) „100 nejzábavnějších filmů všech dob“. Byly zde zahrnuty žánry: fraška komedie, akční komedie, parodie, romantická komedie, satira, černá komedie, hudební komedie atd. Tento film se umístil na 7. místě.

MASH film

MASH film (1970)

Film je uveden v knize „101 válečných filmů, které musíte vidět, než zemřete“, kterou sestavil Steven Jay Schreider.

Rocky V

Rocky V (1990)

Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Stanleyho Matthewsa preto vynechali na majstrvstvách sveta z Anglickej reprezentácie, lebo Arthur Drewry, vedúci Anglickej futbalovej ligy sa tak rozhodol, že nechá ten istý tým, ktorý nastúpil proti Chile a vyhral, nie pretože "je v Riu na dovolenke." Matthews v skutočnosti bol na štadióne v Belo Horizonte počas zápasu.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Na zápase Anglicko-USA bolo o niečo viac ako 10 000 divákov, nie 30 000. Pričom aj toto bol väčší dav, načo boli americkí hráči zvyknutí, avšak z nich viacerí (konkrétne Bahr, Borghi, Colombo, Keough, John Souza a Wallace) hrali v roku 1949 na majstrovstvách NAFC pred publikom v Mexiku, kde bolo 60 000 divákov, čiže nebol to najväčší dav proti Anglicku, ako sa to uvádza vo filme.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

V skutočnosti Stanley Matthews a nie Stanley Mortensen bol členom toho týmu Anglicka, ktorá pricestovala do Spojených štátov pred majstrovstvami sveta, avšak kvoli zraneniu nehral proti USA v New Yorku, taktiež Anglicko vtedy na prípravnom zápase vyhralo 1-0, nie ako sa to uvádza vo filme.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

V scénach je vidieť starého novinára Dent McSkimminga na začiatku filmu v roku 2004 na MLS All Star Game, pričom McSkimmming už v roku 1976 umrel.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Frank Borghi (Gerard Butler) vo filme vykonáva viac výkopov, avšak uviedol, že v skutočnosti ich nerobil, buď vždy hodil loptu hráčovi, alebo nechal, aby výkop uskutočnil iný hráč týmu.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

V skutočnosti sa dalo vsadiť na to, že USA vyhrá majstrovstvá sveta. Kurz bol 500:1.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Joe Gaetjens nebol jediným hráčom, ktorý nemal americký pas, nakoľko Joseph Maca a Ed McIlvenny bol Belgičan a Škót. Maca o pár rokov získal občianstvo Spojených štátov.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Joe Gaetjens nebol úplný afroameričan, pretože mal z polovice aj nemeckých predkov, taktiež nepraktizoval Voodoo, nakoľko v tej dobe väčšina obyvateľov Haiti boli pôvodne katolíkmi.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

V skutočnosti Američania proti Anglicku hrali svoj druhý zápas, prvý prehrali proti Španielsku 3:1.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Futbalisti sa nespoznali počas zápasu Západ vs. Východ, ako je vo filme, ale už na kvalifikácií v roku 1949.

Životní zápas

Životní zápas (2005)

Nie Walter Bahr bol kapitánom amerického tímu, ale Ed McIlvenny.

Reklama