Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (6)

Jacques Tati (scenárista / herec / režisér)

27.10.2007

Geniálny režisér, scenárista, herec a komik sa narodil pod pôvodním menom Jacques Tatischeff. Jeho otec Georges- Emmanuel bol pôvodom Ruskej národnosti a matka Marcelle Claire bola Holanďanka. Žili spoločne vo francúzskom mestečku Le Pecq. Začínal ako profesionálny hráč rugby, neskôr sa dal na kariéru míma a profesionálneho… (viac)

Salvador Dalí (scenárista / herec / režisér)

04.10.2007

„Ach, Salvador, teraz už poznáš pravdu: keď sa budeš hrať na génia, staneš sa ním!“ Povedal tento španielsky surrealista, litograf, maliar, filmár a fenomenálny všeumelec...Salvador Dalí sa narodil 11. mája 1904 o trištvrte na deväť ráno v španielskom meste Figueras pri Gerone, kde pracoval jeho otec (Salvador Dalí i Cusí) ako… (viac)

Brad Bird (režisér / scenárista / herec)

29.08.2007

„Skutočné čaro filmu je v tom, keď dokážete divákov prinútiť, aby uverili niečomu, čo pôsobí úplne neuveriteľne.“ - Brad BirdNarodil sa 11. septembra 1957 v malom meste Kalispell (štát Montana, USA). Jeho kariéra vo filmovom priemysle sa môže zdať krátka, no Bird v tomto povolaní nie je žiadny nováčik. Svoj prvý animovaný film… (viac)

Steve Carell (herec / producent / scenárista)

29.08.2007

Steven John Carell sa narodil 16. 8. 1962 v Concorde štáte Massachusetts. Tento talentovaný herec súčasne patrí k najpopulárnejším tváram americkej komédie. Jeho otec Edwin Caroselli bol pôvodom Talian (priezvisko si zmenil ešte predtým ako sa narodil Steve) a matka Harriet bola Američanka. Najskôr sa chcel stať právnikom a nie… (viac)

Gregory Smith (herec / režisér / producent)

02.02.2007

Gregory Edward Smith sa narodil v Toronte v kanadskom Ontariu a má ešte troch ďalších súrodencov, dvoch mladších bratov: Douglasa (ktorý hraje tiež), Andrewa a sestru Samanthu. Má dvojité občianstvo: kanadské a americké. Jeho, rodičia Maurice a Terea, sa rozviedli keď mal dvanásť rokov. Jeho otec je filmový producent,… (viac)

Treat Williams (herec / režisér)

02.02.2007

Treat Williams (vlastným menom Richard, "Treat" je len prezívka) sa narodil v Connecticute. Už pri svojom štúdiu na Franklinovej a neskôr na Marshallovej vysokej škole v Pennsylvánii dochádzal do blízkeho Fulton Repertory Theatre kde sa tiež priúčal hereckému umeniu. Po hereckých štúdiách jeho prvné kroky viedli na divadelné… (viac)

Reklama