Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenzie (3)

plagát

Le Mans '66 (2019) 

Asi jediné, čo sa filmu dá vytknúť, resp. sa vytknúť musí je nereálnosť závodných scén a všade prítomné výbuchy havarovaných áut. Inak skvelá dráma. Takto je to iba 7/10.

plagát

Free to Play (2014) 

Dotu jedna som hral zhruba sedem rokov a v česko-slovenskej scéne som sa so svojím tímom dostal pomerne vysoko, takže som vlastne dopredu vedel ako to dopadne a hráčov dobre poznal, no aj napriek tomu ma tak nejak prekvapil, dobre spracovaný, hrajúci na emócie. Podľa mňa aspoň trochu pomože nehrajúcim ľuďom lepšie chápať náročnosť hry, vačšina ľudí si totiž myslí, že je to iba obyčajná hra, preto sa mi páčilo ako sa tam tá žena snažila vysvetliť jej náročnosť a poukázať na všetko na čo hrači myslia a vykonávajú v každej sekunde hry, ako veľa znalostí je potrených na jej zvládnutie a koľko času ich nadobudnutie stojí. Možno si strašia generácia postupom času uvedomí, túto náročnosť a hlavne popularitu vďka ktorej úroveň veľmi rýchlo napreduje, v druhom ročníku The international sa hralo o prize money 3,7 milóna, v treťom o 7,6 a v tom zatial poslednom myslím 13 miliónov ? Tým pádom sa jedná o najvyšiu výhru v celej historií športu ? Ale aj tak mi príde mierne pošahané, predsalen je to hranie hry... Vráťme sa ale k filmu, veľmi rýchlo človeka vtiahne do deja a v podstate s napetím čaká ako to celé dopadne. Sleduje osudy jednotlivých hrdinov turnaja, s ktorích je podľa mňa jedoznačne najsympatickejší práve Dendi. ktorý sa medzičasom stal jedným z najlepších a suveréne najznámejším hráčom. ďalej sa mi páči ako dokázali aj z diania okolo herného turnaja vytiahnuť tak veľa a zaujať aj nezainteresovaného diváka. Ale zároveň ide aj o celkom slušnú reklamu ? Vytkol by som filmu určite hudbu, zlý strih pri zábéroch z hry a samozrejme angličtinu niektorých vystupujúcich, aj keď to filmu mierne pridáva istý šmrnc a realistickejšie vyobrazenie charakterov.

plagát

Pot a krv (2013) 

Už od ohlásenia filmu som bol plný očakavaní, neskor som o ňom čítal vjednom časopise kde herci spomýnali pár zaujmavostí z natáčia čo iba pridalo na mojom záujme. Musím priznať, že kino som nestihol a doteraz ma to celkom štve. Celé to začína pomaly predstavením postáv s ktorími som sa celkom rýchlo vžil a ako nadšencovi kulturistiky sa mi zábery z fitka pochopitelňe páčili, ale zároveň som bol nespokojný z toho ako málo ich bolo, čakal som, že film sa bude viac odohrávať v posilňovni, to je vlastne aj dovod prečo prišiel od hviezdičku. Všetko ostatné sa mi celkom páčilo, od dialógov, cez použítú hudbu, originálnu zápletku a to, že ide od skutočný príbeh to celé iba umocňuje. Niektoré scény ako npr. grilovanie a porcovanie mrtvol stáli za to a boli vtipne spracované, celkovo mi veľmi sadol druh humoru použítý vo filme. Patrí rozhodne medzi moje obľúené a veľmi rád si ho pozriem znova, už asi piaty krát ?