Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

Skvelé dialógy, hudba, réžia a samozrejme scenár. Herci v dokonalom prevedení, hlavne Bruce Willis, Travolta a Samuel L. Jackson. Film, ktorému sa nedá nič vytknúť.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Cely čas to vysoké tempo nedrží a dramaturgické chybičky sa v tom nájdu ale inak je to dokonalosť po každej stránke. Martin opäť odviedol kus skvelej práce a naplno predviedol svoj talent. K tomu skvelé trio (De Niro, Pesci, Liotta) ma úplne pohltilo. Proste úžasné :)

Krstný otec

Krstný otec (1972)

To ako sa všetci do tohto snímku ponorili je až neskutočné. K tomu tie problémy, ktoré mali počas celého natačania...Coppola v rámci réžie a vodcovstva predviedol heroický výkon, začo mu veľmi pekne ďakujem. Vytvoril nezameniteľnú klasiku. Prešpikovanú hviezdnymi výkonmi a strhujúcou atmosférou, ktorá uchváti snáď každého fanúšika filmu :)

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Pre mňa osobne najlepšia dráma spolu s dokonalým Vykúpením z väznice Shawshank. Čo sa väzeňských filmov týka Frank Darabont je dodnes neprekonaný kráľ!

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Zrejme najoriginálnejšie dráma. Po strhújúcich prvých minútach film dejovo nekončí práve naopak. Zápletka s vojakom Ryanom filmu dodáva to, čo väčšine filmov s vojnovou tématikou chýba. Je to dejový koncept. Keď si pomyslíme, že v Scotovom jastrabe sa hodinu len strieľa, bez nejakého lepšieho dialogu, tak by sme mali Ryana postaviť na piedestál a oslavovať ho!

Divoký Django

Divoký Django (2012)

Nech sa na mňa hnevá kto chce, toto je ten najlepší western na svete!

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Každá zložka tohto snímku je dokonalá. Nedá sa tomu nič vytknúť a aj keby si človek povedal, že sa nepridá k stádu oviec a teda nebude tento film velebiť ako ostatní, nedá sa to. Tak skromné ale filmovo úžasné dielo sa len tak nevidí. Takúto drámu môžem porovnávať len s epicky smutným Schindlerovým zoznamom a nádhernou Zelenou MÍľou.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Najlepší film Ridleyho Scotta v jeho famóznej kariére! Russell Crowe svojim výkonom zatieňuje aj Gibsonovho Williama Wallace a to je latka, ktorá sa len veľmi ťažko zdoláva. Bojové sekvencie sú natočené s takou chuťou, že im neodolá absolútne nik, no a výpravne je to na takej úrovni, ktorú v súčasnosti neprevyšuje žiadny, podobne ladený film. No a potom je tu soundtrack Hansa Zimmera, ktorý považujem za vôbec najlepší, aký som kedy počul. Dokonalý film od prvej až do poslednej minúty.

Šťastie na dosah

Šťastie na dosah (2006)

Za mňa rozhodne najlepší film s Willom Smithom v jeho famóznej kariére. To čím si prešiel, predal do svojho hereckého výkonu a je tým pádom motorom tejto síce komornej, ale o to silnejšej drámy. Kým iní tvorcovia musia využívať rôzne prvky v tom, aby divákov zaujali, tvorcovia tohto magického filmu stavili na obyčajný príbeh, o obyčajnom chlapovi a jeho neobyčajnom sne. Scény v ktorých sa Chris  uchýli so svojím synom na záchod, aby tam prespali či moment, keď mu jeho šéfovia povedia, že získal prácu po ktorej tak túžil, môžem pozerať donekonečna. Malý komorný film s emóciami, ktoré vám neponúkne ani 150 miliónová produkcia.