Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

čo napísať o filme, ktorý je vám životnou inšpiráciou? zdá sa Vám málo napísať takúto holú vetu o Vašom Top filme? nie je to žiadna móda prvého miesta v svetových tabuľkách, či tu priamo na čsfd. je to ten moment života. nádeje, že život, tento svet má zmysel, a že sa oplatí zaň bojovať. za akejkoľvek situácie. kedykoľvek a kdekoľvek. vždy a všade. to je andy defresne a jeho nádej. moja nádej.

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

slovami sa ani nedá opísať čo som prežíval keď som pozeral, a to iba na pc, prvý krát toto veľdielo. viackrát a v závere skoro nepretržite mi behali po chrbte zimomriavky, o slzách ani nehovoriac. asi najemotívnejší film, aký poznám. priznám sa , že som po jeho zhliadnutí ani nemohol zaspať, bol som totálne vykoľajený a konsternovaný. o tom, akú výpoveď film prináša, by si mal spraviť každý úsudok sám a uchopiť ho za ten najsprávnejší koniec, aby sa také niečo už nikdy neopakovalo. schindlerov zoznam by som rozhodne odporučil zhliadnuť každému obyvateľovi tejto planéty.

Veľká ryba

Veľká ryba (2003)

veľká ryba ma zasiahla ako blesk z jasného neba. neočakávane, zázračne. burtonovu dokonalú obrazotvornosť, kreativitu u mňa jednoznačne prekrýva rodinný príbeh, vyjadrený predovšetkým prostredníctvom vzťahu otca- syna vyjadrený v tej najpriezračnejšej podobe. pre mňa veľmi osobný, krásny príbeh, ktorý po jeho zhliadnutí jednoducho potrebujem k životu. najkrajšia zo všetkých skvelých burtonoviek, nádherný filmový zážitok, ktorý pohladí dušu.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

tento film je láska zrejme na celý život. renton, begbie, spad, sickboy, diana. super postavy, skvelý herci, príbeh, dialógy, hudba, nezabudnuteľné scény. a hlavne a predovšetkým: postoj k životu. nehovorím, že správny, ale bez drog minimálne z pohľadu úvodného predslovu marka rentona k zamysleniu, a nie len chvíľkovému. alebo to bol len feťácky kec? pre mňa kult a stálica v mojej TOP 10.

Muž na Mesiaci

Muž na Mesiaci (1999)

film o komplikovanom človeku, ktorý chcel vyvolať emóciu. o komikovi, ktorý divákovi nepodlieza, ale ho neustále vodí za nos. o človeku, ktorého humor bol neopakovateľný. taký sa mi zdal andy kaufman v podaní jima carreyho. priznám sa, že záver mi vohnal slzy do očí. pre mňa najlepší formanov film (a to ich milujem vlastne všetky), ktorý sa usadil v mojej TOP 10.

Čistá duša

Čistá duša (2001)

ja som to tomu nashovi žral, a ne že ne:-) keď sa zahrabal do toho bunkru, normálne som veril, že to je naozaj. to, že to vyšlo na schyzofréniu mňa dosť šokovalo. rozhodne jeden z mojich naj filmov a croweho najlepší film. a jennifer connely detto.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

ako fanúšika mafiánskych filmov pre mňa vyznieva krsný otec ako základná zmluva, niečo ako 10 základných pravidiel či prikázaní, ktoré by mal obsahovať tento žáner a ktoré krstný otec I priniesol svetu filmu. dokonalý film.

L. A. - Utajené skutočnosti

L. A. - Utajené skutočnosti (1997)

skvelé krimi, výborný scenár, presvedčivé herecké výkony, nečakané vyvrcholenie. pre mňa je tento film jednoducho bomba! a samozrejme rolo thomasi- to je poslanie tohto filmu.

Mesto bohov

Mesto bohov (2002)

surovosť a realizmus- to je to čo ma na tomto snímku najviac šokovalo, mrazilo a strhlo. zároveň rozosmutnilo, kedže zrejme dosť pravdivo popisuje život v riu. šokujúci príbeh so skvelou kamerou, s dosť otrasnými scénami plných násilia, s vraždením detí deťmi, ktoré pravdepodobne nebudú pre každého.