Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (8)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Gladiáror je historický veľkofilm, s nádychom americizmu. Nie je dôvod ho odsudzovať za nepresný (možno slabé slovo) príbeh, keď už samá zápletka (Gladiátor vs. Cisár) napovedá, o čo v Glaidatorovi pôjde. Vďaka vynikajúcemu výkonu Joaquina pri hovorenej časti a Russella pri tej bojovej som sa ani chvíľu nenudil. Scott sa tak trochu snaží zahrať na dve struny - ukazuje silné bojové časti (a tie sú naozaj nádherné) a snaží sa to zabaliť do "veľkého" príbehu. Do toho ale primieša svoju hudbu Hans a hneď sa stane film monumentálny. Stačí si film primerať ku takým perlám ako Trója, alebo Artuš a hneď je jasné, čo je hisorická slabota. Film ma niekoľko chybičiek krásy, ktoré ale kompenzujú pekné obrázky. Zarazil ma doják na koniec, kedy som si vlastne uvedomil, že pozerám americký film.

Matrix

Matrix (1999)

Kto videl a počul nemôže dať inak. Krásne rozohraný koncert, ktorý však pokračovaniamy stráca dych. Matrix vám ukáže nevídané, zahrá neslíchané a uveríte neuveriteľnému, potom film skončí a poviete si, že to nebola strata času ;-) Wachowských najlepší film. Škoda hovoriť, kto nevidel a nepočul zostal v minulom tisícročí.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je film veľmi príjemný, poučný a dáva človeku nádej. Každý divák si na ňom nájde niečo, čo sa mu bude páčiť. Na svedomí to má pravdepodobne široký okruh tém a problémov, ktoré sú vo filme spomenuté. Vlastne každá dôležitá (úsmevná aj smutná) udalosť je umelo vsunutá do obdobia života jendého muža. Ale musím povedať, že s veľkou precíznosťou. Samozrejme veľkú zásluhu na tom má Tom Hanks, ktorý svoju postavu hlupáčika, ktorý sa ani nachvíľu neprestane správať, podľa noriem morálky a riadi sa skôr srdcom, ako rozumom, zahral dokonale. V tomto kultovom filme sa nachádza množstvo nezabudnuteľných obrázkov, hlášiek a metafór. Každý kto film videl, mal z neho (väčší, alebo menší) filmový zážitok. Čo dodať, tento film je natoľko jedinečný a pekný, že ho je povinnosť vidieť.

21 Jump Street

21 Jump Street (2012)

Po čase zvyšujem hodnotenie na 5* lebo som sa na tom parádne bavil a čo sa mi dávno nestalo - z chuti som sa zasmial