Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Fantasy
  • Komédia
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (10)

plagát

Normální lidi (2020) (seriál) 

Spočiatku sa mi seriál zdal priemerný: riešil trochu povrchný vzťah medzi mladými ľuďmi a nešetril  scénami plnými nahoty. Avšak už okolo nejakej 4.epizódy dostáva seriál nový rozmer. Psychologický ponor do hláv oboch hrdinov, ich problémy a traumy, ľudské chybovanie, ich prepojenosť, vzťah, ktorý naberá na intenzite a sile, rozchody a nové začiatky a pod. Vysokoškolské prostredie je tu super a vidieť ako formuje našich hrdinov na dospelých - práca, sny, zmena osobnosti, noví priatelia, nové prostredie. Herecké výkony Daisy a Paula sú ozaj brilantné, chémia medzi nimi hmatateľná. Hudobne aj kamerovo je seriál spracovaný skvelo. Je to príbeh plný emócií, ktorý vás určite zasiahne a prinúti pozrieť sa na niektoré veci v živote inak. Obe postavy sú inteligentné a rady filozofujú, takže to pridáva konverzáciám na kvalite. Je to iný typ love story, než na aký sme boli zvyknutí. Je to realistické, surové, miestami pomalé a neidealizované. Ale stále veľmi krásne a dojemné. A okrem romantickej linky sa tu riešia aj iné podstatné veci napr. vyrovnávanie sa s minulosťou či nefunkčnosť rodiny. Rozhodne veľmi zaujímavý počin. Treba to vidieť, neviem čo dodať.

plagát

Láska na prenájom (2020) (seriál) 

Recenzia po zhliadnutí asi 60 SK epizód (cca 20 tureckých): Svieži a ľahký romantický seriál s veľa humorom. NIe je to dokonalé, ani zďaleka, ale svoj účel pobaviť to spĺňa. Humor, fajn hudobný podmaz, sympatickí hlavní hrdinovia s dobrou chémiou, pekné lokality, intrigy a občas dráma... Dej je niekedy zbytočne naťahovaný a silený, ale je to fajn oddychovka, kde sa človek nasmeje a trochu sa zasníva. Dala by som asi 3 a pol hviezdičky, ale Hande a Kerem si zaslúžia za svoj výkon 4.

plagát

Biohackeři (2020) (seriál) 

Z pohľadu obyčajného diváka (nie experta v medicíne a prírodných vedách) hodnotím seriál veľmi kladne. Prináša originálne nápady z oblasti bioinžinierstva, IT a podobne - skrátka biohacking. Prostredie univerzity na mňa nepôsobilo zle, hlavné postavy sa na svoj vek správajú dosť dospelo. Miini priatelia sú zmesou úplne odlišných ľudí, ale pridáva to deju na dynamike. Ole je kapitola sama osebe. Ale vďaka nemu je seriál oživený o humor, ktorý je tu ozaj potrebný na odľahčenie temnej dejovej línie a depresívneho podtónu. Hlavná linka príbehu sa nesie na trilerovej vlne a celý motív hlavnej postavy sa dozvedáme až neskôr. Mia je odhodlaná hrdinka a umná manipulátorka, ktorá vie dostať človeka tam, kam potrebuje. Po odhalení jej minulosti jej to divák ale odpustí. Čo sa týka hereckých výkonov, dali by sa označiť za priemerné. Lorenzová je ale typ zloducha, ktorý má istú charizmu. Výhodou seriálu sú krátke epizódy a ich malý počet - pozriete to za veľmi krátky čas, takže určite sa oplatí dať tomu šancu. Ak máte radi napätie, triler, akciu, originálnosť a neamerické prostredie, skúste Biohackers. A inak 2. séria je azda ešte lepšia než prvá a zameriava sa na niečo úplne iné a nové - súvisí s otvoreným a nečakaným koncom 1. série. Dávam štyri hviezdičky.

Posledné hodnotenia (375)

Veľryba (2022)

21.12.2023

Strážcovia galaxie 3 (2023)

21.12.2023

Duna (2021)

20.12.2023

Marťan (2015)

20.12.2023

500 dní so Summer (2009)

20.12.2023

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál)

20.12.2023

Batman začína (2005)

20.12.2023

Vlk z Wall Street (2013)

20.12.2023

Nehanební bastardi (2009)

20.12.2023

Reklama