Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi

Recenzie (6)

plagát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Veľmi podrobne opísaný proces Bundyho besnenia, miera jeho inteligencie a arogancie, ktorou oplýval je miestami až desivá. Po informačnej stránke riadne nabité diely, od ktorých človek nedokáže odísť a nútia ho pozerať ďalší a ďalší. V tejto dobe seriál disponuje jedným z mála intier, ktoré som nepretáčal, pretože bolo krátke a zároveň veľmi príjemné na pohľad.

plagát

V sieti 18+ (2020) 

Neuveriteľne mrazivý dokument, ktorý ostáva v pamäti veľmi dlhú dobu. Táto tematika je samozreme veľmi vďačným materiálom, ktorý sa podarilo na naše pomery spracovať slušne a kvalitne. Už dávno ma z československej tvorby nič tak veľmi neoslovilo, ako práve tento počin.

plagát

Banksy a vzestup pouličního umění (2020) 

Myslel som si, že o Banksyho tvorbe aspoň čo to viem, avšak mýlil som sa. Dokument má perfektne zvládnutú gradáciu udalostí. Vysvetľuje nezainteresovanému divákovi začiatky graffity, vznik hiphopovej kultúry a taktiež situáciu, ktorá formovala Banksyho osobnosť a spôsob vyjadrovania myšlienok. Ide naozaj o evľmi kvalitný počin, pri ktorom sa človek rozhodne nenudí, ba načerpá mnoho nových informácií sprostredkovaných Banksyho spolupracovníkmi/priateľmi v doprovode fotografií a videozáznamov jeho diel a výstav.

plagát

Courage the Cowardly Dog (1999) (seriál) 

Tento seriál patrí rozhodne medzi vrchol seriálovej tvorby stanice Cartoon Network. Večne vystrašený psík bojujúci s rôznymi strašidlami a v neposlednom rade aj so strachom samotným, len aby ochránil seba a svoju majiteľku Muriel. Vyrastal som na tomto seriáli a pri každom jeho zhliadnutí sa ma zmocňuje nostalgia. Aj keď je tento seriál určený najmä pre detské osadenstvo, animácia a prostredie často naháňa strach aj dospelému jedincovi. Rozhodne ho radím medzi top animované seriály, hlavne kvôli nápaditosti a vyobrazeniu prostredia "middle of Nowhere", v ktorom žijú títo dôchodcovia s Courageom.

plagát

Pripútajte sa, prosím! (1980) 

Film rokmi zostarol a vtipy v ňom aplikované dnešnej mladej generácii hovoria len veľmi málo. 3/5* dávam najmä za slovné hračky L. Nielsena, ktoré vynikli lepšie v originále než s dabingom a pár zábavných momentov.Taktiež je to film vďaka, ktorému sa Leslie dostal do povedomia širšej verejnosti ako muž s vážnou tvárou plný absurdých replík.

plagát

1984 (1984) 

Mrzí ma, že sa k filmu nemôžem vyjadriť ako divák neovplyvnený čítaním knihy, pretože by môj názor mohol byť iný. Film samotný má vzhľadom na skresanie deja v porovnaní s knihou neuveriteľne dlhú stopáž. Dynamických prvov a situácií, ktoré v knihe pekne gradujú a vďaka nim čakáte neustále, čo sa stane, sa z filmu úplne vytratili. Divák je hodený do deja, vysvetlenie situácie, ktorá v Oceánii panuje je vcelku chaotické a zmätočné. Ak by som knihu nečítal a nepoznal súvislosti medzi danými situáciami, nedokážem si predstaviť, ako by som tento film pochopil. Vysvetlenie faktov ako je práca hlavného hrdinu, newspeak, prídel čokolády alebo dôvod samotného potláčania lásky medzi dvoma osobami Stranou som tu nenašiel, tak ako ani iné základné piliere tohto románu. O rozmýšľaní a nenávsti k Veľkému bratovi zo strany hlavného hrdinu je tu taktiež pramálo. 2/5* udeľujem filmu iba za herecký výkon hlavného hrdinu, s ktorým som sa bol schopný stotožniť a pravdu povediac, podobne som si Winstona predstavoval pri čítaní knihy aj ja.