Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (17)

plagát

Konaj správne (1989) 

Toť film, vystavaný na krásnych dialógoch, podprahovo-nepodprahovej reklame, s trochou rasizmu a násilia!

plagát

Wonder Woman (2017) 

Prečo hral Áresa Remus Lupin? Toto som vážne nepochopila.

plagát

American Honey (2016) 

WOW, maximálna spokojnosť! Vďaka Arnoldová za citovú manipuláciu! Už dlho som sa necítila ako bábka, ktorá by na povel prežívala a cítila čo jej povedia. Soundtrack kúl, Raury - Gods Whisper dlhodobá láska, bez výhrad 4*/5.

plagát

Nepřítel (2013) 

Na prvý pohľad ordinary mindfuck, na druhý dokonale prepracovaný psycho-mystery zážitok s bezchybnými spoilermi ala Fincherov Fight Club. //SPOILERS// možno menšie vysvetlenie ku ktorému, priznávam, som sa dopracovala až po naštudovaní všetkých blogov, rozhovorov Denisa Villeneuve, movie review a pod. - to v prípade, že záverečnú scénu tiež nemôžeš dostať z hlavy. Takže, Adam a Anthony je jedna postava, čo si už asi pochopil, ak nie, hup, je to von. Autonehoda na konci sa odohrala chronologicky už na začiatku celého príbehu a Adamova priateľka je vlastne Anthonyho milenka, ktorú mu vykrikovala jeho tehotná manželka (Sarah Gadon). Komplikované? Prečo pavúky? Dej sa odohráva v Toronte, kde pôsobí skulptúra Maman - The Mother Spider. Ústrednou témou filmu je nadvláda žien, s ktorou sa Adam/Anthony nevie vyrovnať (prednáška o diktatúre) a aj preto všetky tie odkazy - elektrické drôty pripomínajúce pavučinu, grafity na stene školy pripomínajúce Adamovu siluetu s fašistickým pozdravom, čelné sklo auta po nehode na ktoré dôkladne nazoomuje kamera pripomínajúce opäť pavučinu, .. Takýto zmätok mi už dlho žiaden film nespravil. Díky, Denis.

plagát

Zvláštna farba sĺz tvojho tela (2013) 

Milý divák, prosím ťa, vyser sa na dejovú líniu a len si užívaj tento audiovizuálny orgazmus. Nechaj láskať a drtiť všetky svoje emócie dokonalou obrazovou montážou, plnou surrealizmu a bizarnosti. Ďakujem.

plagát

Rýchlo a zbesilo 7 (2015) 

Eh, záverečné rozlúčenie s Walkerom pekné, a tam by som aj skončila. Salute mi familia.

plagát

Brazil (1985) 

Ako celok to žiaľ u mňa nefunguje.. prílišné žánrové striedanie narúša plynulosť dejovej línie. Samotné časti sú však bezchybné. Práca so sarkazmom a paradoxom je rovnako geniálna, ako samotný Terry Gilliam. „Čo chceš od santa clausa? Vlastnú kreditnú kartu.“

plagát

Deník Anne Frankové (2001) (TV film) 

Životopisný film, ktorého hrdina je inšpiráciou pre tisícky ľudí, prináša pomerne veľké očakávania. Nesklamal, ale rovnako ani nenadchol. Najväčším problémom bola samotná dĺžka. Dornhelm mal skvelý námet s nadčasovými myšlienkami, ktoré stačilo jednoducho spracovať. Hodnotím ako priemerný film, ktorý si s najväčšou pravdepodobnosťou už druhýkrát nepozriem. Škoda Robko, ale Anne Frank je moja srdcovka.

plagát

Divoká planéta (1973) 

Keď niekto vsadí na obsah a vizuál a ono to funguje. Snímka, pomerne aplikovateľná aj na súčasnosť. Pre mňa tiež jednoznačná inšpirácia na ďalšie animáky z produkcie Reného Lalouxa.