Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Hannibal

Hannibal (2013)

Hannibal je absolútny skvost medzi súčasnými seriálmi. Každý milovník krimi a hororov ho bude milovať. Fuller dokázal celkom originálnym spôsobom vykresliť postavu Hannibala Lectra, ktorého hrá neskutočný Mads Mikkelsen, ktorého meno je zárukou 100 % hereckej kvality. Dizajn vrážd je svojim zvráteným spôsobom dychberúci a verím, že nie len pre mňa. Rozhovory medzi postavami vám zamotajú hlavu a nútia vás premýšľať, vďaka čomu si budete epizódy chcieť pozrieť znovu a znovu, aby ste zachytili tú skrytú genialitu v nich. Ďalšia hlavná postava Will Graham je podľa mňa omnoho prepracovanejšia než tá filmová. Už len to ako nám ukazujú spôsob Willových schopností a to vcítenie sa do chorej mysli vrahov je úžasný. Milujem celú atmosféru počas troch neskutočných sérií tohto seriálu, milujem finálnu časť druhej sérií, ktorá bola pre mňa najlepším seriálovým finále vôbec! A najmä milujem ten neskutočný výboj medzi hlavnými postavami, to choré porozumenie medzi Willom a Hannibalom. Tento seriál je neskutočne originálny a to úplne všetkým. Zo začiatku som sa naň nechcela ani len pozrieť, ale keď som tak spravila už som ho nedokázala vypnúť a prestať pozerať. Do tohto seriálu som sa celkom zamilovala. A myslím, že už nebude iný seriál, ktorý ma natoľko pohltí ako tento. Mnohým sa nepáči tretia séria, čo ma vážne netrápi, pretože pre mňa bola rovnako dobrá ako tie predošlé a ten koniec – vrnela som blahom! Spoiler – finálny krvavý battle medzi Červeným drakom, Hannibalom a Willom bol na nezaplatenie! Tento seriál je to najlepšie čo som hádam do teraz videla. Tajne dúfam v pokračovanie, no nemyslím, že sa ho dočkám. Amíci budú radšej točiť hlúposti typu Vampire Diaries , než niečo takéto, čo už. Hannibal navždy ostane v mojej topke a určite si ho pozriem ešte veľa krát, aby som sa opäť mohla vnoriť do onoho geniálneho príbehu!

Vikingovia

Vikingovia (2013)

Tento seriál ma strhol do svojich útrob po pár minútach pilotného dielu. Už len to dokonalé a nesmierne vydarené intro a opening song - If I had a heart by Fever Ray - ma úplne odrovnal. Samotný príbeh, akcia, jednotlivé scény súbojov a postupný vývoj postáv a vzťahov medzi nimi, je celkom originálny a dych berúci. Tento seriál si človek rovnakej krvnej skupiny musí ihneď zamilovať. Nehovoriac, o pre mňa novo objavenom hercovi, Travisovi Fimmelovi, ktorý ma úplne očaroval a prekvapil svojimi hereckými výkonmi. Tá rola mu sadla ako zadok na šerbeľ. Drsný vodca Ragnar, nádherná bojovníčka Lagertha, pochybný Rollo, manipolatívny kráľ Ecbert, šialený Floki - čo iné si želať, než takéto skvelo spracované postavy? Skrátka seriál, ktorému nechýba absolútne nič a to nehovorím o tom, že vďaka nemu som si úplne zamilovala severské príbehy o Bohu Ódinovi, o symbolike havranov atď. Jednoznačne odporúčam.

Pozůstalí

Pozůstalí (2014)

A zrazu boli preč. Jedno žmurknutie a osoba, ktorú milujete a neviete si bez nej predstaviť svoj život je preč. Každá jedna časť tohto skvostného seriálu bolela. Už len predstava toho, že by som sa ocitla na mieste hlavných hrdinov je nepredstaviteľná. Každý, kto má v sebe aspoň štipku empatie to musel prežívať pomerne intenzívne. Celý čas som s napätím čakala či sa vlastne niekedy vôbec dozvieme čo sa s nimi stalo. A moja zvedavosť bola uspokojená. Na tento príbeh nikdy nezabudnem a už vôbec nie na fenomenálne herecké predstavenie hlavných hrdinov. "Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."