Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krátkometrážny
  • Akčný

Recenzie (9)

plagát

Mistr amatér - Religion (2017) (epizóda) 

chcela by som vidieť v médiách čím skôr epizódu ktorá trhá normy nie na úkor druhých - ako v prípade tejto epizódy, barbecue fest. čo keby sa hlavní aktéri tejto epizódy zamysleli nad reálnou problematikou (ahem, climate crisis) a napriek hedonistickému potešeniu zo zakázaného ovocia (teda prasacieho mäsa) by sa oficiálne zriekli tohto 'potešenia'? ak niekto pozná content tohoto typu mimo dokufilmov, holla at me.

plagát

Na pohodu - Epizoda 6 (2020) (epizóda) 

Ako finále prvej sezóny je táto epizóda pretkaná surovými a čistými emóciami, a napriek tomu dokáže aj rozosmiať. Skvelý kúsok úprimného naratívu.

plagát

Východiskový bod (2014) 

v prvej tretine filmu jeden z najlepších nenápadných no skvele technicky zvládnutých paralaxov kamerového one-shot záberu, doprevádzaný, ako aj zyšok filmu, bravúrnym soundtrackom (Will Bates, Phil Mossman) - https://youtu.be/0mC9HsVRxMw

plagát

Chľast (2020) 

Výborné herecké výkony tvoria zo snímku Chľast film zaujímavý ale aj upozornňujúci. Postavený na vťahoch a pozadí štyroch kamarátov-kolegov a ich osobného aj profesionálneho života, hlavným subjektom filmu je individuálna reakcia postáv na experimentáciu s nadmerným požitím alkoholu, avšak skrz strácanie inhibícii sa odhaľujú skutočné a dlho ukrnulé problémy, ktorým treba čeliť - či už za triezva, to sa uvidí. Posledná scéna filmu je typ obsahu na ktorý fanúšici Madsa Mikkelsena budú pozerať "on a loop".

plagát

Patrick v meste (2019) (seriál) 

Tento krátky pilotný diel pripravovaného seriálu Patrick In Town bol na Slovensku poprvý raz odpremietaný na Fest Anča 2020 v nesúťažnej sekcii extrémne krátkych filmov ako aj Anča in Wonderland. https://vimeo.com/362971791