Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný

Recenzie (27)

plagát

Prehistorická planeta (2022) (seriál) 

Trochu ma mrzí, že sa podobne ako pri nových dokumentoch BBC o prírode úpúšťa od akéhokoľvek vzdelávania a sprostredkovania faktov (pre mňa za mňa aj štatistík). Vizuál a hudba sú síce nádherné, ale chýba mi tam akási pridaná hodnota. Dokumentov o dinosauroch nie je tak veľa, aby sme nevstrebali pár zaujímavostí naviac.

plagát

Batman (2022) 

Atmosférická záležitosť, poriadne tmavá, upršaná depkárčina ako sa na Batmana patrí. Viac krimi thriller než akčná komixovka, aj keď naháňačka a stroboskopové bitky si našli svoje miesto (a že tam pekne sadli). Porovnávaniu s Nolanovým Batmanom sa určite nevyhneme, ten bol očosi kvalitnejší hlavne čo sa obsadenia týka (Pattinson sa snažil, ale Bale je iná liga, nehovoriac o celom ansámbli, čo tam mal okolo seba) ale film určite neurazil a dostal som presne to, v čo som dúfal a celkovo bol The Batman viac batmanovský. 4* by boli málo.

plagát

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (séria) 

Oproti prvej sérii veľký prepad. CGI, vizuál - super! Počkať... who cares? Obsahom ma nezaujal doslova žiadny diel, zatiaľ čo tie z prevej série som videl už viackrát. Je to určite škoda, pretože si dokážem predstaviť, že kandidátov bolo určite viac.

plagát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Len toľko: uvedomujú si tvorcovia, že to stačilo po poviedkach rozdeliť a z priemerného, nezáživného filmu by mali atraktívny seriál so špičkovým obsadením?

plagát

Zastavte temnotu (2018) 

Po Annihilation opäť podarený, atmosfericky dokonalý netflixovský počin.

plagát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Tak tu sa s obecenstvom teda veľmi rozchádzam. Za prvé: nechápem problémy jedincov s pomalým tempom. Neviem, čo zvyknete sledovať, ale ja som celý čas v napätí sedel prikovaný ku kreslu. Tá atmosféra a spracovanie boli ukážkové. Za druhé: knihu som nečítal, neviem, ako sa skončí alebo či má pokračovanie, ale televízny koniec bol oproti ostatnej časti, a teda jeho budovaniu, miernym sklamaním. Správanie postáv bolo nelogické, patrilo by sa možno trochu viac v tom pohrabať (motívy atď.) Za mňa ale jednoznačne 5 hviezd, nespomínam si, kedy ma seriál naposledy takto nadchol.

plagát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Úprimne, po pár dieloch som si vravel načo to vlastne pozerám. Som ale veľmi rád, že som to nevzdal. Týmto chcem aj ostatných vyzvať, aby Bojackovi dali šancu aspoň na tých päť častí. Mimochodom prvý seriál, pri ktorom prechod z komediálnej do dramatickej časti ozaj vyšiel.

plagát

Ready Player One: Hra sa začína (2018) 

Viem, že cieľovka je asi tak 12 rokov, ale už sa naozaj cítim zle za to, čo stačí týmto deckám k spokojnosti. Pišta Špilberg už asi pomaly ale isto senilnie, pretože tak odfláknutý film si neviem inak vysvetliť. Chaotické a nesúrodé zobrazenie, kde začíname niekde pri Avatarovi, vykradneme TRON a skončíme pri Guardians of Galaxy zmutovanými s dákymi Hviezdnymi vojnami alebo [sem doplň random novodobú vesmírnu akčnú blbosť], nezachránil ani prvoplánový retro soundtrack. Nesympatické postavy, kde na jeho pomery priemerným výkonom Rylance vyložene vytŕča. Nekonečné dve hodiny dvadsať som mrvenie na sedačke striedal s facepalmovským chytaním sa za hlavu nad infantilným hollywoodskym klišé spamom. V poslednej vete mojich komentov zvyknem pri takejto nakladačke čosi vyzdvihnúť ale ne, nedarí sa mi...

plagát

Pustina (2016) (seriál) 

Síce zatiaľ len dva diely, ale už teraz môžem povedať, že tak kvalitný seriál z týchto končín som ešte nevidel. Mám slabosť pre kriminálky severského typu, ale aj tak klobúk dole... Seriál, za ktorý by sa nemusela hanbiť žiadna západná produkcia. A pri komentároch typu: "já tam viděl favorit tvl, co to je?" alebo "českej seriál, kterej vypadá jak z Čech, no to bych se posrál..." neviem, či sa smiať alebo plakať. Je mi ľúto, že ste sa nedočkali kovbojov, 15 minútových prestreliek a áut vybuchujúcich za jazdy.

plagát

Dievča vo vlaku (2016) 

S Gone Girl sa to určite porovnávať musí. Narozdiel od nej tu ale išlo o ozajstný thriller a nie o dáke "oddobrotyneviemčososebou" výstrelky rozmaznanej paničky. Neberte to v zlom. Gone Girl bol kvalitný film, a celkovo lepší, ale keď chcem vidieť thriller, chcem byť celý čas v napätí, a nie sa pousmievať nad absurditou a sprostosťou postáv. The Girl on the Train má svoje muchy, hlavne koniec nenadchol, ale čo sa týka "thrillerovosti" určite vyhráva.