Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Horor

Posledné recenzie (50)

plagát

Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008) 

Okrem nápaditého úvodu je to nuda. Samozrejme, filmy o Indym sú vždy zaujímavé, takže aj tu sa nájde nápaditý dej, ale celok už nefunguje tak ako kedysi. Neviem čím to je. Jednoducho už to je nudnejšie ako kedysi. Možno, keby tento film vznikol kedysi dávnejšie, tak by dostal vyššie hodnotenie. Takto, aj vďaka doslova nesympatickému synovi - LeBeof - ktorý potápa film o celú úroveň hlbšie, sa jedná o celkovú nudu. Nič prekvapivé, nič, čo predtým šokovalo, tu už nieje. Každý, kto film pozerá, má za sebou prvé 3 diely a samotný hlavolam k lebkám nevyrovná nedostatok deja a nápadu. Zrejme negatívne hodnotenie odráža nenaplnené očakávania. Žiaľ, ako vždy v príbehoch o Indym, je to rozbehnuté veľkolepo, ale dej nenapĺňa očakávania.

plagát

Riddick: Kronika temna (2004) 

Na Pitch Black to nemá, tam to s vreckovým od bohatšieho strýka, zrejme práve kôli nedostatku rozpočtu natočili oveľa viac atmosféricky, ale je to pozerateľné. Aj kvôli Karlovi Urbanovi, ktorého obľubujem od čias dvojky Pána prsteňov. Samozrejme na najlepšie scifi filmy to nemá ani zďaleka, ale vcelku je to tak film na jedno pozretie a so zaujímavým koncom. Obe videohry na tému Riddicka sú lepšie, ale to sú hry. Samozrejme filmy s namakanými hlavnými /negatívnými/ hrdinami sú obľúbené, ale zrovna v scifi to nie je dôležité. Kto náhodou nevidel, nech pozrie celú trilógiu, opakujem, že je to pozerateľné, nie je to vyslovený spodok, ale taký príjemný stred. Jasne, konkrétne v Kronike temna, je ten dej chudobný, sú celé dlhé pasáže, kde sa nič nedeje, ale nie je to až také zlé. Pre mňa 50%.

plagát

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023) 

Milé rozlúčenie s jednou z najznámejších sérií filmov v Fordom - Indiana Jonesom. Keďže to malo byť rozlúčenie so sériou, tak je vo filme všetko. Myslím, že až moc. Pravdou je, ako sa tu spomína, že Disney všade musia nastrkať digitálne efekty, čo k Indymu nepasuje. Je tam klasika, to čo bolo použité v predovšetkých dieloch - humor, nápaditosť, zvraty.. Ale je toho moc. Je to preplácané všetkým, na čo si scenári spomenuli, všetci herci, čo kedy hrali v nejakom z dielov. Iste, je to rozlúčka, ale čo je veľa, to je moc. Keby tento diel - teraz nemyslím vek hercov, ale dej, bol prvý, tak by sa to asi nestalo legendou. Dal som 4*, ale úprimne to len preto, že celú sériu milujem, Harrison je nenapodobiteľný, je tam akurát humoru, napätia úteky prd študentkami cez okno a pod...Hlavne hláška, že to "patrí do muzea":)))))))) A Fordové Sweetheart, je legendárne. Takže sa vrátim k hodnoteniu. 4*, ale keby to bola nová séria, tak by som dal 3*. Veď len si porovnajte prvý diel v džungli, útek a potom hrozný výkrik - Neznášam hadov - Jasné, bolo to čiastočne aj v poslednom filme, ale už to nebolo ono. Celej súrii dávam 5*, ale toto len 3.

Posledné hodnotenia (242)

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

25.02.2024

Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008)

09.12.2023

Agatha Christie's Poirot - Detektív Poirot: Vražda v Orient exprese (2010) (epizóda) (S12E03)

19.11.2023

Oppenheimer (2023)

17.11.2023

Sedem statočných (1960)

17.11.2023

Riddick (2013)

23.09.2023

Riddick: Kronika temna (2004)

23.09.2023

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023)

09.09.2023

Shrek (2001)

28.08.2023

Reklama