Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (7)

plagát

Invalid (2023) 

Príbeh si ma získal svojou zábavnosťou dejovej linky. Slovenský film, ktorý sa na nič nehrá a ponúka realitu bežného človeka. Finále v múzeu malo grády :) "Lacko je taký kamarát, že keby ma poslal do riti, tak sa na tú cestu aj teším."

plagát

300: Vzostup impéria (2014) 

Až moc digitálnej krvi v scénach odrádza od už aj tak slabého príbehu. Myslím si, že keby sa spojilo pár dobrých scén z oboch filmov, vzniklo by jedno hodnotné dielo. Každopádne morské súboje a stratégie boli zaujímavo podane. Najlepšia scéna filmu bol pohlaď na spartské loďstvo :) Ahuua..

plagát

Robocop (2014) 

V úvode mi rozjasnil oči pohlad na remake ED-209. Nostalgiu navodil rutinný život Murphyho. Nástup alter ega Alexa je emocionálnejší a dlhší ako v originále. Čo ma však nesmierne potešilo bolo to, že ozbrojenci začali používať aj niečo iného ako len palec na spúšti. Efektivita robocopa šla výrazne nahor použitím viacnásobných informácií. Fénix vstal z popola :)

plagát

Enderova hra (2013) 

Dej ma príjemne prekvapil svojím sviežim tempom. Príbeh Endera je podávaný divákovi v osekanej forme. Výcvik pripomína starší film Starship Troopers. V inteligentných hrách je pocit výhry opojivý, no vedomie že súper prehral všetko už nie. Po zhliadnutí mam chuť precitať si knihu :)

plagát

Americký gangster (2007) 

Sledovať nevšedný príbeh Franka Lucasa za čias klasickej americkej mafie núti zotrvať a nespustiť z neho zrak. Pútavo rozpráva a nechá diváka moralizovať čo považuje za správne. Každá akcia spustí reakciu a svoj osud má každý vo vlastných rukách. Hláška filmu : „Naozaj si ten milión z kufra auta priznal?“

plagát

Hlad (2008) 

Film ktorý pretavuje vieru a ideály členov zoskupenia IRA vo väzenských podmienkach, kde ich vyjadrenie musí byť surové aby bolo aspoň vnímané frustrovanými bacharmi. Keď neuspejú, ich vodca položí najvyššiu obetu aby dosiahol svoj cieľ.

plagát

Terminál (2004) 

Tento film vykresľuje absurditu byrokracie, kde rozhoduje farba razítka a text formulára o osude človeka. Diváka dojme a pobaví snaha hlavného hrdinu filmu prežiť nežiadaný v samostatnom svete letiskovej haly. Hláška filmu: „Ty musieť byť hladový!“ „Ne, ja byť prežratý“ :)