Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (30)

plagát

Sám doma 2: Stratený v New Yorku (1992) 

Nie som si ista, ci by som dala Kevinovi 5 hviezdiciek keby to nebol jeden z filmov mojho detstva a nepocitovala pri tom taku silnu nostalgiu 90tych rokov, ale fakticky, stala sa z toho uz vianocna klasika. Myslim si, ze nebudem jedina, kto sa po prvom zhliadnuti zamiloval do cara New Yorku a ozaj smutny je ten zaber na byvale WTC... pre mna je scena s Kevinovou mamou, ktora komicky odpadne po uvedomeni si, ze "Kevin tu nie je" uplne genialna, rovnako ako aj celi mokri banditi. Dalsie pokracovania stratili vsetok smrnc, takze ku stastiu si povinne staci pozriet 1 a 2.

plagát

Babská jazda (2017) odpad!

Tak to už radšej show with Kardashians. Tie majú prepracovanejší scenár ako tento brainwash.

plagát

Princezná a žaba (2009) 

prekvapivo krásna rozprávka z dielne disney, ktorá má všetko čo má taký animák mať a kvalitatívne (v porovnaní s ďalšími novými disney výtvormi) má toho až na rozdávanie, takže si môžu brať príklad. Konečne čokoládová "princezná", aj keď bez kráľovstva a svojej korunky je zasadená do reálnejšieho prostredia s tentoraz totožnejšou povahou a problémami afroamerického dievčaťa žijúceho v prvej polovici 20. storočia v New Orleans. Veľmi sa mi páči nápad vyobrazenie priateliek- rovesníčiek z rozdielnych sociálnych kruhov - dcérenky zbohatlíka verzus pouličnej princeznej, ako aj ďalšie zaujímavé protiklady ukryté nielen v charakteroch (princ topiaci sa v dlhoch, krokodíl - milovník jazzu), ale aj vo vyobrazení snov či lásky verzus lží a ilúzií. Má to veľa pekných momentov a k tomu je to aj trefné, takže 4 z 5

plagát

Kráska a zviera (1991) 

Klasická disneyovka 90-tych rokov s nádychom muzikálu a samozrejme sladučkým happy endom. Napriek cliché, sa tomuto animáku nedá odoprieť jej kvalitné spracovanie, dokonalý rozprávkový vizuál a osobité čaro, vďaka ktorému sa radí k najobľúbenejším disneyovkám vôbec a rovnako ako aj vyhľadávanou inšpiráciou pre sadomasochisticky orientované páry...

plagát

Rodina Addamsovcov (1964) (seriál) 

Adamsovci sú skvelý rodinný seriál, ktorý by si zaslúžil určite viac uznania a popularity, akej sa mu dostalo. Títo čierno-bieli Addamsovci sú originálni predchodcovia známeho filmového remakeu z 90-tych rokov a musím povedať, že aj kvalitnejšími, nápaditejšími a dokonca aj vtipnejšími. Je fakt škoda, že sa nepokračovalo v ďalších sériách (natočili sa len 2). A úplne legendárnymi su scény s epickým strýkom Festerom. Ten jeho pohľad so žiarovkou v ústach je proste...nezabudnuteľný.

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Napriek môjmu sprvu skeptickému názoru na tento seriál, nemôžem mu uprieť fakt, že je to jeden z najvzrušujúcejších a najnapínavejších seriálov svojej doby (aj keď s nálepkou stredovekej telenovely). Myslím, že je celkom náročné ho zhodnotiť objektívne, keďže každá séria je iná a hlavné postavy zomierajú ako na bežiacom páse (podobne je to s príchodom tých nových), a teda nikdy neviete, ktorá epizóda je pre vášho obľúbenca tou poslednou. Osobne najviac som si vychutnala season 1, ktorá si hravo vystačila s dynamickým dejom, prepracovanými charaktermi, a samozrejme skvelým Seanom Beanom na ktorom to celé stálo. Po šokujúcej poprave hlavnej postavy, prichádzajú ešte šokujúcejšie zvraty a s nimi bohužiaľ aj odchody polovice najlepších postáv, pričom to všetko ukončí príchod season 3, ktorý je prakticky o krvi striekajúcej na všetky svetové strany, detailných záberoch na vytrhnuté črevá, ohyzdných a zlých obroch, či kostrách- zabijakoch. Našťastie štvorka sa opäť vracia do zabehnutého normálu bez zbytočných, prehnaných záberov, ako tomu bolo v celej tretej sérii. Každopádne som zvedavá na ďalšie časti a osudy mojich obľúbencov - Jona Snowa, Cersei, Tyriona & Melisandry.

plagát

Russell Howard's Good News (2009) (relácia) 

Túto show na čele s jeho leaderom neskutočne žeriem. Russell je týpek, ktorý má dar rozosmiať a nabiť energiou celú sálu čo i len jedinou vetou. V tejto show dobrej nálady nikdy nie je dosť, takže ak práve máš svoj jahôdkový deň a máš chuť revať hurónskym smiechom, neváhaj a daj si toto!

plagát

Priatelia (1994) (seriál) 

Kultový seriál, ktorý dnes pozná azda každý z nás, si získal srdcia miliónov divákov po celom svete vďaka svojmu americky ladenému, ale nevtieravému, situačnému humoru . Tento seriál odzrkadľuje osudy šestice "obyčajných" smrteľníkov žijúcich vo svetovom centre diania - New Yorku na konci starého a začiatku nového milénia. Ich každodenné príhody, starosti, či problémy väčšinou zdieľajú spoločne pri šálke kávy v ich obľúbenom Central Perku. Charakterovo a kariérne od seba na míle vzdialené povahy, ktoré by na pohľad nespájalo nič, len chodenie na rovnakú strednú školu, predsa len oplývajú kvalitami, ktoré z nich robia skutočných priateľov, a to láska, vzájomný rešpekt a samozrejme humor a nadhľad. Nenájde sa snáď ani jedna epizóda, ktorá by trpela deficitom Chandlera Binga a humoru jemu vlastnému, roztomilého a nahlúpleho Joeyho Tribbianiho, či kultových účesov Rachel Greenovej. A aj keď seriál de facto prestal existovať, pevne verím, že príde deň, keď sa k nám tento fenomén zvaný Priatelia vráti aspoň v podobe celovečerného filmu.

plagát

Gladiátor (2000) 

Prečo sa prestali robiť veľkofilmy ako Gladiátor, Posledný Mohykán, či Statočné srdce? Prečo majú súčasní tvorcovia potrebu uprednostňovať zelené plátno pred tým "reálnym" a kvantitu v podobe efektov pred kvalitou? Mám pocit, akoby sa zabúdalo klásť dôraz na moment, ktorý nám umožňuje sa stotožniť s danou scénou a charaktermi. Gladiátor je jedným z posledných filmov svojej éry, ktorý si vystačil s minimom efektov a napriek tomu, je jedným z najlepších filmov vôbec. Strhujúci príbeh nastavujúci zrkadlo životu v starovekom Ríme, jeho cisárom, otrokom a hlavne gladiátorom, ktorích úlohou bolo zabávať dav bojom o holý život v aréne pred očami tisícov divákov. Jeden z nich zvaný "Spaniard", ktorý nerozpráva, nemá chuť žiť a teda sa vzpiera svojmu osudu otroka-gladiátora, je v skutočnosti cisárovým najväčším tŕňom v oku a veľmi rýchlo sa stáva hrdinom davu Kolosea so silou rovnajúcej sa samotnému cisárovi Commodovi .Win the crowd and you will win your freedom. Gladiátor je film so skvelou réžiou, scenárom, hudbou, hereckými výkonmi...to všetko a mnoho iné z neho robí veľkofilm, ktorý sa hlboko vryje do pamäti a chytí za srdce.

plagát

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994) 

Klasika, ktorá sa musí vidieť aspoň raz za život. Na internete kolujú priam povesti o tom, čo bolo naozaj obsahom onoho kufríka a aj keď sa odpovede asi nikdy nedočkáme, samotní tvorcovia filmu vravia, že rozlúštenie tejto záhady by znamenalo radikálnu zmenu v chápaní filmu...tak či onak, Pulp Fiction je jednoducho must-see a Vincent Vega & Mia Wallace sú hot as hell.