Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (7)

plagát

Sword Art Online - Season 2 (2014) (séria) 

Do dnešného dňa nechápem ako je možné, že každá tretia scéna je až geniálna (boj) a zvyšok mimo akciu je totálny bullshit. Zatiaľčo prvá séria sa uberala extrémne rýchlym tempom, kde nevyužívala ani polovicu svojho potenciálu táto séria sa uberá extrémne pomalým tempom až pri nej strácam vedomie a hovorím si ako je možné, že je tých 25 minút za diel tak nehorázne dlhých. Naviac emocionálne výlevy hlavnej postavy, ktorá strieda badass výraz s ufňukanosťou pomaly každú druhú scénku nemusím.

plagát

Thor: Temný svet (2013) 

Druhé pokračovanie Thora bolo pre mňa dosť sklamaním. Zrovna od tohto filmu som očakával niečo viac. Nezačína sa nič moc. Je nám predstavený ďalší artefakt, ktorý môže zničiť vesmír a ďalší zlosyn, ktorého cieľom je jednoducho ničiť všetko naokolo. Herci podávajú dobré výkony ale je temný svet skutočne tak temný ? Na môj vkus sa vtipkovalo aj tam, kde to nebolo potrebné a dalo sa to vziať ešte vážnejším podtónom. Neustále som čakal na scénu, ktorá ma jaksi zarazí do kresla ale k tomu napokon nedošlo. Snáď sa bude ďalšie pokračovanie uberať trochu rozdielnym smerom.

plagát

X-Men: Budúca minulosť (2014) 

Je to už nejaká doba, čo sa objavil prvý film s jednou z najúspešnejších tímoviek MARVEL-u, X-men. Nepatrím medzi ľudí ktorých by pôvodná trilógia (X-men 1, X-men 2, X-men: Posledný vzdor) posadila do kresla s nemým úžasom, napriek tomu sa mi filmy páčili. Narozdiel od "popcornového" ale určite výborného filmu Avengers, kde je to nabité hlavne akciou a humorom tu sú nám prezentovaní X-meni o niečo vážnejšie, čo považujem len za dobré. Hercom skutočne veríte každé vypustené slovo a chémia medzi mladšou verziou Profesora X a Magneta funguje snáď ešte lepšie než medzi pôvodnými predstaviteľmi. Nezabudnuteľnou bola pre mňa scéna s postavou Quicksilver, ktorá pohltila celé kino a na ktorú budem ešte veľmi dlho spomínať. Na film som sa tešil už dlho, mal som vysoké očakávania a som len rád, že ich scenár a režisér nielen naplnil ale aj predčili. Hodnotím mimoriadne dobre a hoci by sa dalo pár vecí vypichnúť ako celok to funguje neskutočne úžasne. Vynikajúce herecké obsadenie, krásne akčné scény... film si určite pozriem ešte raz .

plagát

Wolverine (2013) 

Scenár mi prišiel nehorázne slabý. Tvorcovia sa síce inšpirovali jedným z najslávnejších wolverinovských príbehov, ale ... proste to domrvili. Som veľkým fanúšikom X-Menov ako aj Wolverina a jeho predstaviteľa Huga Jackmana. Napriek tomu sa nedokážem ubrániť pocitu, že ma film v istých okamihoch dosť nudil. Logan prišiel do Japonska, Logana zmlátili v Japonsku, Logan odišiel z Japonska a potom prišla epická podtitulková scéna na letisku s odkazom na omnoho úspešnejší X-Men: Days of Future Past.

plagát

Hry o život: Skúška ohňom (2013) 

Druhý diel trilógie je z pravidla prechodom medzi začiatkom, kde sa predstavia všetky postavy až koncom, ktorý so sebou prináša veľké finále. Hunger Games príjemne prekvapil a dotiahol niektoré nedostatky svojho predchodcu k lepšiemu koncu. Atmosféra filmu odráža svoju knižnú predlohu a scenár je dobrý. Je to temnejšie, dramatickejšie a akčné scény sú prehľadnejšie.

plagát

Captain America: Zimný vojak (2014) 

Wau!!! Kapitán dostal skutočne poctivé spracovanie a stáva sa omnoho prístupnejším dospelejšiemu publiku než väčšina filmov z dielne MARVEL-u. Black Widow a Steve Rogers podávajú úžasné herecké výkony a vedľajšie postavy im rozhodne nezaostávajú. Privítal som aj to, že film nemal konečne žiadnu preplácanú romantickú zápletku a chémia medzi vyššie zmieňovanými fungovala dobre. Choreografia boja sa oproti jednotke otočila snáď o 150% správnejším smerom a v tomto ohľade nemám čo vytknúť (je potrebné si uvedomiť, že náš hrdina je supervojak). Kde ste hľadali napätie, tam sa dalo rozhodne krájať, no a hudba bola rovnako famózna. Tento film si určite pozriem opäť a už sa rozhodne teším na tretie pokračovanie.